Почетна / Фудбал / Звезда

ДАН ИСТИНЕ - Реприза прошле године или опроштај црвено-белих од ЛШ (САСТАВИ - 20.45)

Имамо много веће могућности и можемо далеко боље, не знам никада који је лимит тима – каже шеф стручног штаба Владан Милојевић
ФОТО: И. Веселинов

Литвански првак је изгорео пре годину дана у врелини Маракане, Црвена звезда данас тражи репризу! Није више ту Немања Радоњић који је одувао Судуву, али у тиму најтрофејнијег српског клуба довољно је адута да се вечерас приреди славље навијачима. После 0:0 у Маријампољу, испред екипе тренера Владана Милојевића је императив победе за пласман у друго коло квалификација за Лигу шампиона.

Чињеница да Судува боље изгледа него пре 12 месеци, а и податак да је минулог лета шокирала АПОЕЛ, доносе максималан опрез међу црвено-беле. Још један разлог за потпуни респект ривала су дешавања у другом полувремену првог меча, кад је Борјан имао посла.

- Чека нас реванш против незгодне екипе, то се показало у првој утакмици у Литванији. Јако су добро организовани у свим сегментима, знају шта хоће у сваком тренутку. Судува је доминантан шампион Литваније, дуго има играче у екипи, добро се знају и уиграни су. Првенство им је у току, на максимуму су у такмичарском делу – нахвалио је ривала Владан Милојевић, шеф стручног штаба Црвене звезде.

Мање битна димензија приче је квалитет ривала, важније је хоће ли Црвена звезда да буде на очекиваном нивоу. Милојевић није незадовољан виђеним у Маријампољу и зато највероватније данас неће направити ниједну промену у тиму. Није то јавно открио, него је говорио о игри у првом мечу.

- Одиграли смо на добар начин, недостајала је завршница, а било је доста удараца на гол. Јако се добро знамо, неће бити изненађења. Респектујемо противника, као што смо и прошле године. Позивам навијаче да дођу у што већем броју, без обзира што су летњи одмори, потребна им је њихова помоћ на новом почетку.

Верујем у Боаћија

Верује Владан Милојевић у Ричмонда Боаћија и види разлог за оптимизам да ће се момак из Гане вратити на некадашњи ниво.

- Тако је кад оставите траг, Боаћи је имао јако добру сезону пре одласка у Кину. Имао је проблем јер није прошао припреме. Увек верујем у моје играче. Радује ме да је вредно радио, очекујем да се брзо врати на стари ниво. Недостајао нам је у завршници претходне сезоне, вукао је повреду више од месец дана – рекао је Милојевић о Боаћију.

Црвена звезда се мучи да даје голове у припремном периоду и на почетку сезоне, броје се промашене шансе. Брига постоји, не крије је ни тренер Милојевић, али олакшавајућа околност је да је тек старт и зато су критике по том основу вероватно и прерано наметнуте. Време је за поготке и подизање самопоуздања пред теже изазове!

- Да је добра реализација, нешто друго би било у питању. И кад идеално наместиш екипу, увек може да се нађе нешто за дораду. Најбоље је кад из два шута постигнеш два гола, али битно је да се праве шансе. Надам се да ћемо да побољшамо реализацију, а проблем који морамо да носимо је да рано долазимо до утакмица које носе притисак и нису пријатељске.

Није Милојевић упутио ниједну критику изабраницима, али им је послао јаку јавну поруку питања да ли је задовољан како Црвена звезда игра овог лета:

- Не могу да кажем да сам претерано задовољан. Сматрам да имамо много веће могућности и можемо далеко боље. Кад год нешто добро направите, може боље. Не знам који је лимит тима, увек ће тако и да буде. Имамо за противника квалитетну екипу, а било је у првом мечу добрих ствари, наравно и неких елемената које бисмо желели да исправимо. Очекујем да напредујемо кроз свако коло.

Пресликана ситуација је испред Црвене звезде у односу на овај период претходне године. Са једне стране је незгодно што је као и у Летонији и у Литванији било 0:0, а са друге је добро да Милојевићева екипа има искуство играња под таквим притиском против аутсајдера.

- Доста је добрих екипа у Европи, знао сам кад смо извукли Судуву да то није обичан тренинг и да би требало само да се појавимо на терену. Тим им је састављен од много фудбалера са простора некадашње Југославије, кад им се погледају каријере види се да су били у великим клубовима. Имају искусног тренера, са великим успехом водио је Ордабаси. Наш највећи проблем је што смо тек изашли из припремног периода, али такав је календар и ту ништа не може да се мења. Тако је како је, спремићемо се на најбољи начин за изазове испред нас.

Звездин тим је још далеко од дефинисања, тек се очекује да дебитују Томане и Жандер. Бразилац није лиценциран за прво коло квалификација, Португалац би могао да добије шансу са клупе. Незванични деби уписали су у суботу, на пријатељском мечу

- Дошли су пред крај припремног периода, задовољан сам јер показују велику енергију да се интегришу у систем. Потребно је још времена да би могли да нам помогну у пуној мери. Сви који су ангажовани имају завидан квалитет.

Судува је у престоницу Србије стигла са намером да направи сензацију и задиви фудбалски свет елиминацијом прошлогодишњег учесника Лиге шампиона. Да квалитетнији него лани, кад су два пута глатко изгубили од чете Владана Милојевића, Литванци су демонстрирали у првом сусрету на свом буњишту одолевши од насртаја црвено-белих да питање проласка у наредну фазу најквалитенијег европског такмичења реше већ у Маримпољу.

На конференцији за медије у прес-сали СД „Црвена звезда” медијима су се обратили тренер Судуве Владимир Чебурин и играч Јован Чађеновић.

- Очекује нас тежак меч, јер играмо са јаким ривалом какав је Црвена звезда у то смо се уверили у првом сусрету. Даћемо максимум да остваримо добар резултат и прођемо у наредну фазу. Разумемо да су навијачи јако важни и да на сваком сусрету дају предност Звезди, али видећемо колико су биле успешне припреме за одлучујући дуел – казао је тренер Судуве Чебурин.

Имате много играча с простора бивше Југославије, плашите ли се да ће да изгоре у жељи да се докажу на највећем стадиону на Балкану?

- Не обраћамо пажњу на то, за мене смо сви Литванци и представљамо Судуву. Играмо фудбал и заиста нам није битно ко је одакле. Имамо један циљ, дакле, да остваримо позитиван резултат.

Да ли се плашите дебакла, пошто Звезда није постигла гол у првом сурету?

- Не – казао је Чебурин.

После шефа струке реч је добио црногорски интернационалац, Јован Чађеновић.

- Знамо да је Звезда јака, али спремни смо за изазов. Очекујемо тежак меч, што је показала и педантна анализа првог сусрета. Битно је да смо дошли у Београд са позитивним исходом, пробаћемо да решимо меч у своју корист. Аутсајдери јесмо на папиру, али имамо право наду – казао је Чађеновић.

Биће под лупом великог броја гледалаца, за разлику од првог сусрета.

- Од кад смо извукли Звезду знали смо шта нас чека у Београду. Бројна публика биће на трибинама, иако је прво коло квалификација. Сигуран сам да се нећемо уплашити – закључио је Чађеновић.

Коментари14
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

tekst
odaje ono sto i ja mislim... neka tiha jeza od jutros... imam utisak da ce u 90om biti 0-0,a onda u produzetku ... nesto me vuce da igram x u kladzi... ne smem ni da zamislim ako bude u produzetku neka kifla... vucic ce crkne a i svi cigani!!! suduvaaaaaaaaaaaaaa!!!! ahahahhahah!!! dje vam teoooo??? a kleo se kleo,da je fmp voleo!!!!
zenga
neznam sto se zvezda voliko pdcenuje zvezda ce proc ove setite se starta kad je bila prvak evrope u prvoj utakmici u Beogradu 1-1 kasnije sampion.ovi sto pisu lose o zvezdi zna se odakle su I za koga navijaju
BRZINA i PRESING
Taktika 4-1-4-1 zahteva BRZOG špica i oba krila, što nije slučaj za ovaj sastav Zvezde. Eventualno da od početka igra Vukanić, umesto Boaćija , a ukoliko bude nerešeno , zadnjih 25 minuta moraju ući Simić umesto Bena, a Pavkov umesto Marina.
Ma neka bude prijateljski 1:1.
dovoljno da jednom borjan vadi lopru u mrezu, a jednom gostujuci golman, sta ce im i vise, kao prijateljski, pa neka bude tako.
Marko
Bolji ide dalje i nema taktiziranja svi 200% sebe...

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.