Почетна / Фудбал / Звезда

Звезда са играчем мање прошла Судуву, Гобељић поломио ногу Славицкасу

ХЈК извукао живу главу, губио 0:2 против Торшавна, али је Риски са два гола тиму из Хелсинкија донео реми, први меч 2. кола игра се у Београду, реванш у Финској
ФОТО: М. Рашић

Црвена звезда – Судува 2:1 (2:0)

Београд - Стадион: Рајко Митић. Гледалаца: 23.751. Судија: Адам Фаркаш (Мађарска). Помоћници: Петер Беретјан и Балаж Серт (Мађарска). Жути картони: Ел Фарду Бен, Родић, Милуновић, тренер Милојевић (Црвена звезда), Топчагић, Живановић (Судува). Црвени картон: Марко Гобељић (Црвена звезда) у 59. минуту. Стрелци: 1:0 Ричмонд Боаћи у 4, 2:0 Марко Марин у 29, 2:1 Михрет Топчагић у 90+5. минуту.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Борјан, Гобељић, Бабић, Милуновић, Родић, Јованчић, Јовичић, Иванић (од 82. Вукановић), Марин (од 88. Павков), Бен, Боаћи (од 62. Стојковић). Тренер: Владан Милојевић.

СУДУВА: Кардум, Шврљуга, Керла, Јанкаускас, Живановић, Славицкас (од 63. Хладик), Чађеновић, Голубицкас, Вербицкас (од 76. Рикетс), Топчагић, Готал (од 51. Тадић). Тренер: Владимир Чебурин.

 

Владан Милојевић решио је да и у Београду на терен изведе исту поставу као у Литванији.

Брзо је то дало резултат, Бен је гурнуо лопту у простор по десној страни на ћошак петерца, утрчао је Боаћи и са неколико метара "пробушио" искоса голмана Кардума - 1:0.

Наставила се тотална доминација црвено-белих, било је само питање када ће нови гол.

А, дошао је у 29. минуту, поново су у акцији учествовали Бен и Боаћи, на крају је лопта дошла у срцу казненог до усамљеног Марина, Марко је гађао доњи леви угао гола Судуву са 13 метара и погодио - 2:0.

У 38. минуту поново је Боаћи био у изгледној прилици, под пратњом ривала ушао је у казнени са десне стране, када је пришао на десетак метара шутирао је, Кардум је руком скренуо лопту, довољно да не заврши у мрежи, него да "овери" стативу.

У другом полувремену не превише узбуђења све до 59. минута када је Гобељић неконтролисано уклизао Славицкасу на средини терена, уз аут линију, и поломио му ногу.

Судија је сачекао да види тежину повреде, а када су пришли играчи Судуве и видели о чему се ради скочили су на Гобељића, тада му је и судија показао црвени картон.

Тренер Милојевић обавио је измену, увео је Стојковића на место десног бека уместо нападача Боаћија. Повређеног Славицкаса је заменио Хладик.

Иванић је у 68. минуту украо лопту Живановићу на половини терена уз аут линију, стуштио се ка голу ривала, а када је дошао пред Кардума слабо је шутирао, па је голман Судуве лопту избацио у корнер.

Неколико пута до краја играчи Звезде пали су у казненом ривала, али ос свега само је Бен добио жути картон због протеста.

У 86. минуту Тадић је са седам метара пробао главом, погодио је пречку Звездиног гола.

Минут 89. донео је продор Родића кроз четворицу на ивици казненог, у сусрет му је кренуо голман Кардум, први стигао до лопте и избио је на ивицу казненог, на њу је натрчао Бен, оплео по лопти и умало поломио пречку.

У надокнади је са ивице казненог гађао и Јовичић, али мало поред стативе.

Дубоко у надокнади Судува је смањила, први шут са ивице казненог одбранио је Борјан, али је притрчао Топчагић и са неколико центиметара лопту гурнуо у празну мрежу - 2:1. 

У наредној рунди Црвена звезда игра са Халсинкијем, прво у Београду, а потом у Финској.

Семафор 1. кола квалификација за Лигу шампиона:
Уторак:
Шкендија (Македонија) – Каљу (Естонија) 1:2 (Ибраими 62. једанаестерац - Уге 6, Лилиу 90+1), први меч 1:0
Сабуртало (Грузија) – Шериф (Молдавија) 1:3 (Роловић 59 - Латифи 3, Маргвелашвили 8. аутогол, Тамбе 11), први меч 3:0
Торшавн (Фарска Острва) – Хелсинки (Финска) 2:2 (Пингел 17, Андерсен 56 - Риски 60, 77), први меч 0:3
Валета (Малта) – Диделанж (Луксембург) 1:1 (Фонтанеља 35 - Покар 59), први меч 2:2
Црвена звезда (Србија) – Судува (Литванија) 2:1 (Боаћи 4, Марин 29 - Топчагић 90+5), први меч 0:0
Фероникал (тзв. Косово) – ТНС (Велс) 0:1 (Ебе 67), први меч 2:2
Среда:
Рига (Летонија) – Дандалк (Ирска) 0:0 - 4:5 једанаестерци, први меч 0:0
АИК (Шведска) – Арарат (Јерменија) 3:1 (Гоитом 47, 52, Ларсон 62. једанаестерац - Кобјалко 77), први меч 1:2
Карабаг (Азербејџан) – Партизани (Албанија) 2:0 (Озобић 51, Квинтана 90+4), први меч 0:0
Розенборг (Норвшека) – Линфилд (Северна Ирска) 4:0 (Конрадсен 20, 51, Акинтола 69, Хеланд 85), први меч 2:0
Лудогорец (Бугарска) – Ференцварош (Мађарска) 2:3 (Терзијев 24, Хајстер 69. аутогол - Каратин 17, Скварка 21, Нгуен 48), први меч 1:2
Пјаст (Пољска) – БАТЕ (Белорусија) 1:2, први меч 1:1
Клуж (Румунија) – Астана (Казахстан) 3:1, први меч 0:1
Марибор (Словенија) – Валур (Исланд) 2:0, први меч 3:0
Сутјеска (Црна Гора) – Слован (Словачка) 1:1 - 3:2 једанаестерци, први меч 1:1
Селтик (Шкотска) – Сарајево (БиХ) 2:1, први меч 3:1
Семафор 2. кола квалификација за Лигу шампиона:
Уторак:
19.00: Плзен (Чешка) - Олимпијакос (Грчка)
19.30: Сабуртало (Грузија) - Динамо (Хрватска)
20.00: ПСВ (Холандија) - Базел (Швајцарска)
20.00: ТНС (Велс) - Копенхаген (Данска)
20.15: Сутјеска (Црна Гора) - АПОЕЛ (Кипар)
Среда:
19.00: БАТЕ (Белорусија) - Розенборг (Норвшека)
20.00: Ференцварош (Мађарска) - Валета (Малта)
20.00: Клуж (Румунија) - Макаби Тел Авив (Израел)
20.15: Марибор (Словенија) - АИК (Шведска)
20.45: Црвена звезда (Србија) Хелсинки (Финска)
20.45: Селтик (Шкотска) - Каљу (Естонија)
20.45: Дандалк (Ирска) - Карабаг (Азербејџан)
Напомена: Први мечеви 2. кола играју се 23/24. јула, а реванши 30/31. јула.
Коментари28
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Che
Za tri mesecs bice punih 45 godina kada je Hatunic na stadionu JNA slicnim startom trajno za fudbal onesposobio fudbalera Partizana Zorana Racica. Igrom sudbine taj Hatunic je kasnije zavrsio u Partizanu. Moram da priznam da je to period kada sam izbegavao JNA. Sinoc je Gobeljic pokazao da je novi Hatunic. Nazalost on tako igra i bez svesne je kontrole. Sva je sreca da do sada nije bilo ovakvih startova. Tokom izlaska sa terena kamere nisu primetile suze. Novinari, naknadno, jesu.
Željko Pavlović
Rekli smo hoćemo pobede i nerešene ishode bez teških povreda i crvenih kartona!
Marko Pavlović
Udri Saburtalo Tbilisi!
Pedja
Realno je Zvezda mogla da pobedi sa 5:0. Pored 2 gola, pogodjena i stativa i precka, Ivanic sam ispred gola promasio, bilo jos nekih sansi, bar jedan penal nije sviran, a mozda su bila i dva. Sudija onom Topcagicu recimo nije dao crveni kada je sa ledja pokosio naseg igraca tj. to je bilo za drugi zuti, ali se tu pravio mutav. Onaj se zalece djonom u glavu, takodje nema zutog, ali nama za sve i svasta. Menja se igrac na sredini, a sudija daje Rodicu zuti za odugovlacenje, a on cekao promenu igraca. Tamo isto nije sviran penal za nas zbog ruke. Znam ciji ce navijaci sada pisati da nije ovo nasa liga, da nema veze sa penalom itd. Znam da bi ti isti da je njihov klub kukali za te iste startove da za njih nije to sudjeno. A isto sam siguran da je recimo Barselona igrala sa Zvezdom i da su bile za njih ove situacije kao Zvezdine, da bi sudija svirao sigurno 2 penala za njih.
zenga
realno po sansama 6-2
Elwood Blues
Sta god da ko mislio,Gobeljic je jedan suptilan igrac prefinjenog,gotovo Mesijevskog osecaja za fudbal i nepresusnih kada je fudbalska magija u pitanju ideja,sto je demonstrirao i veceras. Smatram da je nas fudbal konacno dobio desnog beka na duzi period,uverio se u to i selektor gledajuci utakmicu. A gospodin iz Litvanije sto se ovom fudbalskom Stradivariju nasao na putu neka ubuduce gleda gde se krece da se ne bi ponovo okliznuo na bananu.
Чика Месар
Чиста поетика и есенцијална суштина лепоте фудбалске игре.
tamo neko
Etwood Blues, Sram te bilo, da li u tebi postoji i malo ljudskog osecanja? Kako su se osecali njegovi najblizi, kada su videli onako krvnicki i pogibeljni start? Za zatvor je ono a i za tebe sto podrzavas MASAKR na sportskim manifestacijama. Jos jednon, STIDI SE SVEGA STO SI NAPISAO, I DA TI SE VRATI NAJMILIJEM!

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.