Почетна / Фудбал / Звезда

РОКАДА У ЗВЕЗДИ - Одустало се од Варде, стиже Гарсија, одлази Бен

Црвена звезда на прагу ангажовања Аргентинца, док се репрезентативац Комора сели у Саудијску Арабију
ФОТО: ЕПА/Алехандро Мигел

Црвена звезда ће се појачати до утакмице са Јанг бојсом Матеом Гарсијом! Договор са крилним нападачем и Лас Палмасом је скоро закључен и очекује се да од викенда крилни нападач из Аргентине озваничи сарадњу са шампионом Србије. Стиже као замена за Мохамеда Ел Фардуа Бена, који ће у наредних неколико дана да потпише за клуб из Саудијске Арабије.

Очекивано обештећење за Бена је 2.000.000 евра, док ће се Лас Палмасу платити за Гарсију између милион и милион и по евра. Са Аргентинцем рођеним 1996. године тражиће се убрзавање у офанзиви, а растанак са репрезентативцем Комора наметнуо се као императив због превеликог броја странаца за домаће такмичење после овог посла и могућности да играч дође до веће зараде у зрелим годинама.

Гарсија је левокрилни нападач, у прошлој сезони је био на позајмици у Арису из Лас Палмаса и забележио је најбољу учинак у каријери. На 30 утакмица у шампионату Грчке постигао је десет голова и скренуо пажњу бројних клубова, чак и Олимпијакоса, али последње информације су да је Звезда победила у трци за њега.

Матео Гарсија је рођен 1996. године у Аргентини, а од 2016. је у Шпанији. У првој сезони, у лиги са Барселоном и Реалом, уписао је 19 утакмица и дао два гола. Затим је играо у друголигашком рангу за два клуба, Осасуну и Алкоркон, па га је чекала нова позајмица, али у Грчкој. Процветао је у Арису, био једна од најбољих у екипи и дао допринос изласку на европску сцену.

Црвена звезда оставља место на европској листи за регистровање Гарсије 24 сата пре утакмице са Јанг бојсом и у случају процене да је довољно физички спреман, могуће је да дебитује у Швајцарској, а да се у београдском реваншу нађе међу стартерима у мечу плеј-офа за Лигу шампиона.

Постоји мала могућност и да заједно са Гарсијом и Беном Звезда нападне Јанг бојс у Београду, а да онда тамнопути нападач оде у Саудијску Арабију, али нису велике шансе за то.

Звезда има велике планове са Гарсијом, а у случају пласмана у Лигу шампиона он неће бити једино појачање до краја августа. Ако се елиминише Јанг бојс, могуће је да се доведе још једно крило и дефанзивни везиста.

Прва Звездина опција за појачање на позицији крила био је Амр Варда из ПАОК-а, али су на Маракани одустали од Египћанина из неколико разлога. Један од пресудних биле су информације да има проблематично понашање, а испоставило се и да је прескупа опција.

Ангажовање младог фудбалера, који би у потпуности био у власништву клуба попут Гарсије, наметнуло се као најбоља опција.

Коментари24
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Željko Pavlović
PAMETNO!
Madjionicar
"... rastanak sa reprezentativcem Komora nametnuo se kao imperativ zbog prevelikog broja stranaca..." A Garsija je inace sta? Domaci igrac? Da, ima smisla.
a da ima smisla
kada bi dosao aegetinac onda bi bio preveliki broj stranaca . Onda je logicno da ode ben posto ne moze vise
UPS
Zvezda spremila 1.800.000 za Garsiju, dogovor bio na vidiku, a onda je gazda Olimpijakosa uzeo telefon...
dada
UPS pripazi ti na tvog kavasakija, nesto trokira mozda bi mu dobro dosla neka generalna, za 1.800.000 evrica da proradi kako treba
zvezda
moje misljenje, da se vrati jirka i da igra na svojoj poziciji krila, prosle godine odigrao je odlicno protiv zvezde, svakog igraca je pretrcao, a jos veca prednost njegova a to danas malo koji fudbaler zna da dribla u trku, i da centrira iz trka, da je imao kontinuitet igranja bio bi pravo pojacanje, ovako, a bojim se da ne bude i sa ovim sto dolaze tako, samo je posluzio za bacanje para
Teodor
Vi Marinu treba da duplirate platu. Bez njega Zvijezda je slaba. Kakav Garsija, Tomane i ostali...
BokiUSA
Zasto se ti brines o Zvezdi? Brini ti o svojim Japancima i naimaru iz Norveske i Savcenku iz svedske

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.