Почетна / Фудбал / Звезда

Звезда другу годину у низу у групној фази Лиге шампиона!!! Вукановић човек одлуке!

Ел Фарду Бен у 81. минуту постигао гол и дао још десетак минута наде гостима, Борјан спасавао у 92. минуту, жреб у четвртак
ФОТО: И. Веселинов, М. Рашић, М. Спасојевић

Црвена звезда – Јанг бојс 1:1 (0:0)

Београд - Стадион: Рајко Митић. Гледалаца: 55.000. Судија: Eнтони Тејлор (Енглеска). Помоћници: Гери Бесвик и Адам Нан (Енглеска). ВАР судија: Стјуар Атвел (Енглеска). Жути картони: Милуновић, Дегенек, Гобељић, Томане x2, Јованчић (Црвена звезда), Зајсигер, Оро (Јанг бојс). Црвени картон: Томане (Црвена звезда) у 96. минуту. Стрелци: 1:0 Алекса Вукановић у 59, 1:1 Мохамед Ел Фарду Бен (аутогол) у 81. минуту.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Борјан, Гобељић, Милуновић, Дегенек, Родић, Кањас, Јованчић, Вукановић (од 82. Иванић), Гарсија (од 69. Ел Фарду Бен), Марин, Боаћи (од 61. Томане). Тренер: Владан Милојевић.

ЈАНГ БОЈС: Вон Балмос, Соренсен, Лустенбергер, Зајсигер (од 52. Фаснахт), Јанко, Сиеро (од 65. Сулејмани), Ебишер, Лотомба, Асале (од 65. Оро), Нсаме, Нгамалеу. Тренер: Жерардо Зоане.

 

Другу годину у низу Црвена звезда је у групној фази Лиге шампиона!!! У Београду у реваншу 1:1 иако су оба гола дали играчи црвено-белих, Бен је у финишу унео мало страха у домаће редове аутоголом у 61. минуту. Жреб је у четвртак!

Овде можете погледати голове са меча Црвена звезда - Јанг бојс (1:1).

После одрађене суспензије у тим црвено-белих вратили су се штопер Милуновић и задњи везни Јованчић. Поново је од старта у тиму тек придошли Гарсија.

15. минут: После фаула и убацивања Марина на петерцу је Зајсигер главом ударио лопту и умало савладао свог голмана, а судија није свирао ни очит корнер. Била је то прва изгледнија прилика на мечу.

18. минут: Скраћени корнер за Звезду се после лошије акције претворио у контру за госте, Милуновић је јурио Нгамалеуа, пробао да га повуче за дрес, није га оборио из првог покушаја на средини терена, али јесте петнаестак метара касније, за шта је добио жути картон.

21. минут: Сви су гледали како лопта пада пред Нсамеа на 18 метара, а онда га је један играч Звезде само погледом испратио, кренуо је нападач швајцарског тима унутра, фаулирао га је на 17 метара Дегенек и добио жути картон.

32. минут: Поново је по левој страни утекао Нгамалеу, Гобељић је одлучио да не чека, већ да уклиза и покосио је ривала, за то је добио жути картон. Из последње линије Звезде у бележници судије из Енглеске после пола сата није било само Родића.

33. минут: Ебишер је пробао из скраћеног корнера, гађао је под пречку, Борјан је био на месту и лопту преко пречке послао у корнер.

34. минут: Зајсигер је на средини терена фаулирао Јованчића и добио жути картон.

46. минут: Повратну је добио Ебишер и шутирао са 18 метара, али два, три метра изнад пречке.

56. минут: Лопта је после центаршута закачила играча Звезде и кренула да пада под пречку, Борјан је био несигуран, испала му је, Асале је шутирао са неколико центиметара, на срећу црвено-белих лопта је ишла паралелно са гол линијом, потом је Родић избацио.

57. минут: Нгамалеу је надмудрио ривала на десној страни, шутирао искоса полувисоко, али право у Борјана, па је голман Звезде одбранио уз мало муке.

59. минут: Контра Звезде, Марин је чекао Родића који се убацивао, гурнуо му лопту, Родић је стигао код гол-аут линије, упутио центаршут на петерац где је утрчао Вукановић и трзнуо главом, пробио је Вон Балмоса, који није успео да се одбрани од лопте - 1:0.63. минут: Створила се рупа у Звездиној одбрани, Фаснахт је гађао са 16 метара, али је лопта прошла који центиметар са спољне стране стативе, Борјан је само немоћно гледао.

65. минут: Није више било времена за чекање, све лопте је стратег гостију бацио на напад, ушли су Сулејмани и Оро.

66. минут: Поново је пробао Фаснахт, са више од двадесетак метара, али је још једном за мало био непрецизан, овај пут Борјан је био на лопти.

69. минут: Бен је заменио Гарсију, који је дао гол у првом мечу.

80. минут: Томане је спречавао контру на средини, руком је скидао дрес ривалу и добио жути картон.

81. минут: После корнера лопта је избијена главом на 17 метара, натрчао је Јанко, лоше је захватио, кренула је у страну, бацио се Борјан да је прихвати, али је Бен скренуо главом ка средини и матирао га за тајац на Маракани- 1:1.

84. минут: Марин је дао пас у простор, сам је Бен избио пред голмана гостију, који му је кренуо у сусрет, скратио угао и одбранио зицер.

90+2. минут: Нсаме је са 18 метара гађао под пречку, Борјан се бацио и парадом лопту послао врховима прстију послао у корнер.

90+5. минут: Томане је на 25 метара фаулирао Ебишера, Јованчић се побунио и добио жути картон. Добио је и Томане, други (црвени) и морао је ван терена.

Семафор 4. кола квалификација за Лигу шампиона:

Уторак:

► Црвена звезда (Србија) – Јанг Бојс (Швајцарска) 1:1 (Вукановић 59 - Ел Фарду Бен 81. аутогол), први меч 2:2

► Краснодар (Русија) – Олимпијакос (Грчка) 1:2 (Уткин 10 - Ел Араби 11, 48), први меч 0:4

► Розенборг (Норвшека) – Динамо (Хрватска) 1:1 (Акинтола 11 - Гојак 71), први меч 0:2

Среда:

Бриж (Белгија) – ЛАСК (Аустрија), први меч 1:0

Ајакс (Холандија) – АПОЕЛ (Кипар), први меч 0:0

Славија (Чешка) – Клуж (Румунија), први меч 1:0

Напомена: У групну фазу су се пласирали Ливерпул, Челзи, Тотенхем, Манчестер Сити (Енглеска), Барселона, Валенсија, Реал Мадрид, Атлетико Мадрид (Шпанија), Јувентус, Наполи, Аталанта, Интер (Италија), Бајерн Минхен, Лајпциг, Борусија Дортмунд, Бајер Леверкузен (Немачка), ПСЖ, Лил, Лион (Француска), Зенит, Локомотива Москва (Русија), Бенфика (Португалија), Шахтјор (Украјина), Генк (Белгија), Галатасарај (Турска), Салцбург (Аустрија), Динамо (Хрватска), Олимпијакос (Грчка), Црвена звезда (Србија). Финале је 30. маја у Истанбулу.

Коментари67
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

nepismeni
"DRUGA godina u NIZU..."
ACM
Čestitam, svaka čast, posebno Milojeviću jer bez njega bi bilo nemoguće sve ovo!
gropn II
milo mi je sto se Ben na lep nacin oprostio od publike koja ga je do juce velicala
Heroj Vukanović
Čestitke svim Zvezdinim igračima. Kapiten Marin mora bolje, kada se fizički spremi . Za sada samo Vukanović može igrati u ozbiljnom evropskom klubu, jer ima sve kvalitete : brzinu, kondiciju, visinu i skok, precizan šut,....
Jovančić iz senke
Može i Dušan Jovančić koji je juče pretrčao 12 km, kao Boači i Marin zajedno,
Marin rekreativacc
Zvezda mora za Marina da obezbedi specijalni režim ishrane i kondicionog trenera , jer sada dolaze mnooogo ozbiljnije ekipe koje prtrče 115 km (vezni preko 12 km) dok naš Marin igra veznog koji pretrči 7-8 km kao rekreativac
Severna armija
Zvezda je pokazala svoju veličinu i da je najveći ponos Srbije u fudbalu trenutno! Milojeviću se ovo nikada neće zaboraviti,čovek je ostvario nešto što mnogi mogu samo sanjati i maštati o tome,postavio je jedan standard koji će u budućnosti biti vrlo teško dostižan za druge trenere.O igri ne bi mnogo,ima tu dosta toga da se popravi sigurno ali sada je to manje bitnu.Najvažniji je plasman u elitu drugu sezonu za redom.Voleo bi da nam u grupi dođu Liverpul,Real i Olimpijakos,sva tri meča bi bili pravi spektakli i praznici fudbala na našoj Mari.Srećno Zvezdo u četvrtak na žrebu,LA LA LA LA LIGA ŠAMPIONAAA!!!!

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.