Почетна / Фудбал / Звезда

Ђурић: Приштина наглавачке да лети из УЕФА и ФИФА

Подсетио је да ово није први пут да се спортистима онемогућује долазак у јужну српску покрајину
ФОТО: М. Рашић

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић изјавио је да је забрана меча између фудбалских клубова Трепча и Црвена звезда на Космету, још један доказ настојања Приштине да се Србија на сваки, па и на симболичан начин, истисне са КиМ, иако је утакмица за циљ имала промоцију спорта, а не било какву политичку поруку.

- После забране фудбалског меча између Трепче и Црвене звезде, који је данас трeбало да буде одигран у Звечану, Приштина мора наглавачке да лети из УЕФА и ФИФА, где јој никада и није било место - поручио је Ђурић у писаној изјави.

Ђурић је додао да су сви у протеклом периоду били сведоци да је самовољом и противправним одлукама Приштине, супротно свим споразумима о слободи кретања и савременим цивилизацијским вредностима, улазак на КиМ био забрањен и политичким званичницима из Србије.

Подсетио је да ово није први пут да се спортистима онемогућује долазак у јужну српску покрајину.

- Настојањем да инсталирају гвоздену завесу између централне Србије и наше јужне покрајине, Приштина бира пут самоизолације, као што су Албанци то чинили толико пута у историји, али српски народ се не опасује зидовима и жели да егзистира у отвореном друштву, онако како се у савременој Европи данас живи - навео је Ђурић.

Он је подсетио и да је утакмица домаћина Трепче из Звечана и београдске Црвене звезде требало да буде одиграна у складу са пропозицијама УЕФА и ФИФА, тако да је, каже, Приштина данас, агресивним политичким актом ударила и на темеље европског и светског спорта и вредности мира и сарадње које он промовише.

Ђурић је поручио да ће о овом потезу Приштине, који оцењује као антицивилизацијски и антиевропски, бити обавештене све надлежне међународне инстанце, како би читава међународна заједница још једном имала прилику да види да је самопроглашено Косово "црна тачка и острво неуређености и хаоса на европској мапи".

Експедиција ФК Црвена звезда, која је данас од 14 сати требало да одигра утакмицу Купа Србије против Трепче у Звечану, није пуштена на Космет и фудбалери су се вратили са административног прелаза Јариње.

То значи да од утакмице дефинитивно нема ништа, па ће тај дуел бити одигран сутра од 17 сати у Спортском центру ФСС у Старој Пазови.

Коментари12
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

da li lepo vidim?
S kim se, bre, ovaj pozdravlja?
Jovo
Koga ovaj zanima, možete ovde da se kao folirate i mažete da ste bitni, napolju se igraju drugačije igre gde su takvi kao ti smešni, pa ti šipci se sprdaju i potkupljuju koga hoće, mnogo veća i opasnija mafija...DALEKO IM LEPA KUĆA!
Zar ovo nije direktno mesanje politike u sport?
@leposava
Pa sto onda ti ne branis albance, oni su vas i osnovali i tu ste prve utakmice i prvenstvo ono koje ste na silu prisili na grb i osvojili.
Leposav
Svako brani svoje.
mmne
a dje vi je svmocni "doktor"?
bgd
VIDI OVAJ SE JOŠ POZDRAVLJA !SAMO STO SE NE IZLJUBIŠE? DA IH KAZNE?SVOJE ČRDO?PA ONI PUTIŠE U BG DRON A SRBIJU KAZNIŠE!KO Z NA MOGU ONI OPET SRBIJU DA OKRIVE!

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.