Почетна / Фудбал / Звезда

Мијаиловић: Натерали Албанце на Косову да покажу своје право лице, да се понашају нецивилизовано и силеџијски

Сада имамо јаке аргументе у разним међународним организацијама за будућа времена.- каже председник Црвене звезде
ФОТО: М. Рашић

Председник ФК Црвена звезда Светозар Мијаиловић изјавио је да су албанске власти на Косову забраном утакмице против Трепче показале право лице.

- Доста дуго је све српско у међународној заједници приказивано као негативно. Ова дипломатска победа данас значи да смо натерали Албанце на Косову да покажу своје право лице, да се понашају нецивилизовано и силеџијски, да не поштују препоруку ФИФА. Када су примани у ФИФА главни аргумент им је био да спорт нема границе и да не треба спречавати младе људе да играју - изјавио је Мијаиловић.

Он је упитао шта ће сада рећи ФИФА као највиша светска организација.

- Сада имамо јаке аргументе у разним међународним организацијама за будућа времена. Ово је дипломатска победа. Морамо се на дипломатски и цивилизован начин борити и снагом аргумената побеђивати. Посебно што је њихов статус као члана ФИФА на арбитражном суду у Лозани - поручио је Мијаиловић.

Коментари7
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Rio Bravo
Ovoga opet Terzic probudio da potpise saopstenje...e deda deda bas si ti vragolan....
Sad treba savez da uzme stvar u svoje ruke i podnese zalbu u UEFI i FIFI. Glavna stvar je sto su pokazali losu volju i nevidjenu dozu cinizma. To mi znamo vec odavno, ali medjunarodna zajednica ne zna, tako da ovakve primere treba iskoristiti da se ukaze sta se desava. Albanci na Kosovu su 90tih kukali kako su zrtve Milosevicevog rezima a onda kada je Milosevic smenjen nista se nisu promenili i postalo je jasno da je to samo bio izgovor za nezavisnost. Tako i sada sto se fudbala tice, pregazili su preko svega sto su govorili da bi bii primljeni. Sirom sveta postoje ovakvi slucajevi klubova koji igraju u ligaskom sistemu susednog saveza i kosovska strana je morala da sve ucini da obezbedi da se utakmica odigra bezbedno. E sad, kad je Kosovo primljeno u UEFU i FIFU tada je priznanje Kosova prelilo prednost na njihovu stranu jer deca sirom sveta uce zemlje preko reprezentacija i Panini albuma, znaci vide Kosovo jednako kao Srbija i ostale nezavisne zemlje. Srpska treba da trazi nezavosnos
MIlos83dcl 2
Наравно то подразумева неопходност инфраструктурног улагања у стадион ради испуњавања услова за играње европских мечева - што је никаква цифра за нас као државу. У том случају би имали неколико бенефита, пре свега би кроз тај потез Уефа индиректно признала да је Косово Србија јер представник ФСС игра на Косову, а ови доле не би знали где ударају јер су насамарени. Узгред би и нашим сународницима приредили фешту за памћење, и коначно на крају изгурали би једну националну ствар иза које би сви требало да станемо. Идемо до ПОБЕДЕ - делите, јављајте, шаљите коме имате нека Терза, Кокеза, Вучела, АВ или ко год треба види ово и нека једном заједништво превладе наше ситне пориве за дуплом круном и да фантомске победе замене реалне победе извојеване на мозак, па нека се онда чешу ови Росу и остали што глуме шмекере са туђим мишићима.
Milos83dcl
Хвала брате мој, само се надам да неће остати на нивоу идеје и да ће неко имати могућност да ово проследи на праву адресу, јер ја као обичан грађанин нисам у могућности да ступим у контакт са људима који доносе одлуке овог нивоа. Замолио бих и админа Журнала да постави ове коментаре на сваку вест у вези са Звездом и Трепчом како би повећали могућност да неко ово и види, јер овако како је - само си ти одреаговао од јуче и нико више. Ја сам у глави ову идеју још и даље разрадио, па ако треба контакт ово је мој mail: [email protected] [email protected]
Vuk sa Drine
Retko dobra ideja!
Прикажи још одговора
MIlos83dcl 1
Браћо Срби, а посебно ви новинари, ко има могућности да ФСС-у пренесе овај коментар или управи Звезде да би се ова идеја макар размотрила у следећих 24 сата. Дакле, Фифа и Уефа нису забраниле Трепчи да се такмичи у купу Србије, односно за њих је ок да Трепча игра у том такмичењу. Мој предлог је да редом сви противници, почевши од Звезде сутра - пусте Трепчу да освоји национални куп, е сад врвтн се питате што (осим афирмативног елемента) - е па зато да и ми једном испаднемо паметнији од других. Као победник Купа Трепча би испунила услов да игра у квалфикацијама за лигу Европе, онда након завршене сезоне да се Трепчи позајме играчи за квалификације (а верујем да би и неки репрезентативци и афирмисани играчи којима истичу уговори потписали уговор на 3 месеца за ту исту Трепчу - кад проради наш инат и да ово постане национална ствар) - па бих онда волео да видим да ФС Косова не дозволи одигравање еуро утакмице на Косову и то ФК Трепче као представника ФСС јер је победник националног купа.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.