Почетна / Фудбал / Звезда

ЗВЕЗДИНЕ ЕВРО КАТАСТРОФЕ - Париз, ипак, најболнији

Црвено-бели други пут на европској сцени поражени са 0:5, исто је било 2004. у Ајндховену
ФОТО: EPA/WILL OLIVER

Прошлогодишњи пораз у Паризу од Светаца 1:6 најубедљивији је Звездин неуспех на европској утакмици.

Лондонских 0:5 против Тотенхема други је пораз црвено-белих истим резултатом на такмичарском међународном мечу. Идентичним исходом завршено је гостовање шампиона Србије 2004. у Ајндховену. Црвено-бели су тада, под командом тренера Љупка Петровића славили у Београду с 3:2, али су се у Холандији избламирали – 0:5. Касније је утеху представљао домет ПСВ у тој сезони – полуфинале Лиге шампиона.

Селтик је у другом колу Купа шампиона у сезони 1968/69 нанео црвено-белима до тада најубедљивији пораз у Европи – 1:5, реванш је завршен без победника – 1:1.

Истим резултатом Звезда је изгубила 1977. од Борусије у Менхенгладбаху у другом колу КЕШ, а неуспех је наговештен у првом мечу на Маракани – 0:3.

Наш најтрофејнији клуб четири пута је поражен са 0:4, од чега трипут у гостима, а два пораза су новијег датума, 2011. кад је тренер био Роберт Просинечки и пре 15 година са Љупком Петровићем на клупи, одмах после бламаже у Ајндховену.

Звезда је имала више убедљивих победа него изгубљених утакмица на европској сцени, али овакви резултати свакако утичу на углед клуба, без обзира што су поређења садашњих и прошлих времена незахвална јер разлика у улагањима у давним временима није била толико велика.

Коментари18
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Marko
Koje katastrofe male pare protiv veliki para tu je katastrofa ne porazi u fudbalu ili bilo kom sportu....Imala je Zvezda i veliki pobeda najveca 1991g.Evropa i svet...Svaka je pobeda pobeda poraz je i sa 1:0 isto kao i 5:0....
Igi Munze
Normalno, kad su sudije u evro takmičenjima nesposobne...
Pa sad
Ono ranije u SFRJ jesu bile katastrofe jer smo tad bili jaki, a ovo sad je jednostavna razlika u kvalitetu, eno Atalanta, koja je italijanski tim, izgubila petardom od Sitija, Briz isto od PSZ-a kuci, Genk 1-4 od Liverpula kuci itd. Jaz izmedju najjacih i slabijih timova u Ligi Sampiona se samo uvecao tokom godina, jedino privatizovani timovi poput praske Slavije mogu neku dozu otpora pruziti ili Dinama koji je tokom godina izrastao u najjaci klub Balkana (a poceli su igranja u LS zadnjih godina sa po nula bodova i petardama). Ili privatizacija ili kvalitetna akademija koja moze igrace prodavati za velike novce sa ovdasnje timove i onda to ulagati u tim su ocigledna resenja.
Stari delija
Odličan, komentar! Već dugo govorim da je naš fudbal u celini na veoma niskim granama.Najbolji dokaz je naša reprezentacija! Tu igraju samo naši igrači za raliku od klubova gde ima stranaca. Kad malo bolje sagledaš stvari, shvatiš da su nam stranci neophodni, ali se postavlja pitanje koji!? Obzirom da sunam klubovi u finansijskim problemima, i da žive od prodaje mladih igrača, koji kasnije zbog neigranja u stranim klubovima-nazaduju, ili oih pomaže država (Partizan i Zvezdu), nije ni realno da nam dolaze bolje igrači.Koliko para toliko muzike, i zato nam je svaki uspeh u Evropi veliki kao kuća, ali na žalost u sudaru sa jačim ekipama, pogotovu u LŠ mi smo preslabi, i to je realnost! Što je najgore ni privatizacija ne bi mnogo promenila, jedino što više država ne bi trebala da daje novac, ali državi gde većina radnika prima minimalac, ili je prosečna plata ispod 500EU, nije relano da će bilo ko uložiti par desetina milina da bi napravio kakvu taku jaku ekipu!
Zuk
Ima tu jos katastrofalnih poraza.Nagoja 6-0,Fener 6-2,Seltik u Beogradu 5-1,Slovan 5-0,Polonija 6-1,Zenit 4-0,Atletiko M 5-0,Borac Cacak1-5,BoracBL4-7,Velez 2-6,Velez 5-0,Hajduk 6-1,Partizan 1-7,6-0,6-1 i za nekoliko dana godisnjica 28.oktobara 5-0.Mora da ih ima jos ali ne mogu da se setim.
@zuk
evo da te ja podsetim:dinamo drezden-partizan 6-0,vasas-partizan 6-1,dinamo/croatia-partizan 5-0,videoton-partizan 5-0,juventus-partizan 5-0 itd itd...partizan-petah(puce)TIKVA 2-5...pa vas ROKnuo samROK rovers itd...i to sve zvanicne.a ti moovde nabrajas revijalnu utakmiu piksijev oprostaj nagoja zvezda i prijateljsku sa fenerom...A to iz derbija sto nabrajas je presmesno...kao prvo imamo i mi 6-1 a kao drugo vi ste nasa najveca filijala.imamo 109 pobeda a vi tek 80. zabili smo vam 387 zgoditaka zu gol razöiku +55.znaci zvezda-partizan 55-0 ako vec hoces.
GAZI lomi
Odličan tekst ali sam ipak očekivao da se S. Žurnal malo više kritički osvrne na ovo posrtanje Zvezde u Evropi prošle i ove godine, jer tamo nas ne doživlavaju ozbiljno!! Razni zapadni Evropljani se samo iživljavaju na nama. Tamo im služimo kao bokserski džak. Služimo drugima da na nama grade samopouzdanje! Kao kruna svega dolazi izjava Milojevića koji kaže da igrači ne smeju da primaju tako jevtine golove! Bez imalo pruzimanja krivice na sebe, svu krivicu svaljuje na neimenovane igrače! Kao da igrače Zvezde treniram ja ili neki drugi navijač Zvezde, a ne on umišljeni i nesposobni trener! Molim te odlazi!

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.