Почетна / Фудбал / Звезда

Дегенек: Тим Певаца вреди милијарду фунти и много чешће игра овакве мечеве

Бићемо бољи кад нам учешће у Лиги шампиона постане нормално – каже дефанзивац црвено-белих
ФОТО: EPA/WILL OLIVER

Сурова реалност. Катастрофалан пораз Црвене звезде од Тотенхема на „Вајт харт лејну” (0:5) доказ колико српски фудбал заостаје за највишим европским нивоом.

Певци су пре три недеље катастрофално поражени од Бајерна у Лондону (2:7), лоше им иде у Премијер лиги, али и даље имају тим за европски врх, што су показали пласманом у финале прошле сезоне.

Можда би било боље да су црвено-бели кренули опрезније, да нису покушавали да се надигравају са снажнијим ривалом, међутим, била је ово утакмица у којој се наш најтрофејнији клуб најмање питао. Инспирисани домаћин рано је стекао два гола предности, а тим Владана Милојевића пропустио је затим три прилике да се врати у живот. Прилике нису биле стопостотне, али су могле да бар мало пољуљају самоуверене домаћине, свесне да само убедљивим тријумфом могу да избришу бројне минусе од почетка сезоне.

После трећег гола било је само питање с колико ће голова разлике да слави екипа Маурисија Покетина. Тешко да и бољи састави од Црвене звезде могу да зауставе разигране Кејна, Сона, Сисока, Ламеле кад су расположени за игру, фантастичан индивидуални квалитет правио је разлику и допринео високом поразу српског првака.

- Створили смо доста прилика, за разлику од наших претходних гостовања у Лиги шампиона. Тотенхем је почео добро, нисмо смели да им дозволимо да се тако разиграју. Певци ипак, имају велики квалитет и сваку шансу су претварали у гол – коментар је Милоша Дегенека, штопера црвено-белих.

Шеф струке најбољег тима Србије није по завршетку утакмице био толико незадовољан игром колико резултатом. Статистички показатељи иду у прилог и тврдњи Дегенека, 13 шутева на гол, од чега пет у оквир гола, међутим, како Звезда у конкуренцији најјачих европских клубова не показује велики квалитет у завршници, онда је таква игра заправо била огроман ризик који се вратио као бумеранг.

- У појединим ситуацијама играли смо баш добро. Поносан сам на саиграче. Бићемо бољи у будућности. Иако играмо другу сезону узастопно у Лиги шампиона недостаје нам још искуства, резултати ће бити бољи кад нам учешће у елитном европском такмичењу постане нормално.

Да је бар један од три шута упућених ка мрежи одличног Паула Газаниге од стране Томанеа, Марина и Ван ла Паре при резултату 2:0, можда би Звезда боље прошла на феноменалном стадиону у Лондону.

- Било би сигурно другачије да смо смањили на 2:1 и на полувреме отишли с тим резултатом. Добили бисмо охрабрење, различито бисмо размишљали о томе шта можемо да урадимо у наставку.

Нико није ни оспоравао чињеницу да је квалитет на страни Тотенхема. Многи су се у Србији надали изненађењу због лошег низа Певаца, пре свега у Премијер лиги, међутим, тимовима каквим располаже Маурисио Покетино потребно је мало да се врати у жељени ритам.

- Разлика се највише види у томе што енглески тим игра утакмице на високом нивоу свака три дана. Има екипу вредну милијарду фунти, њихови играчи имају све што сваки фудбалер на свету може да пожели, има све услове за напредак.

Хари Кејн је капитенски уз Хјонг-Мин Сона носио Певце ка убедљивој победи, првој ове сезоне у Лиги шампиона. Први нападач енглеске репрезентације побегао је Милошу Дегенеку док се Ерик Ламела спремао да изведе корнер у деветом минуту, није успео да му засмета ни колега из Звездине навале Антонио Томане.

- Лепо је чувати најбољег шпица на свету. Имао сам доста дуела с њим, добијао сам их, губио и учио. Кејн је заиста играч који прави разлику.

Ако црвено-бели направе сензацију налик прошлогодишњој против Ливерпула вратиће се на друго место Б групе Лиге шампиона и стећи шансе да задрже шансе за пласман у осмину финала. У супротном, првак Србије остаће у игри за треће место и прелазак у нокаут фазу Лиге Европе, јер је и Олимпијакос поклекао у окршају са Бајерном и у Минхену му се не пише добро.

- Шансе за пролаз су нам исте као пре меча у Лондону. Остале су још три утакмице до краја и све је отворено – није изгубио наду у успех Милош Дегенек.

Можемо да поновимо меч са Ливерпулом

Црвена звезда је прошле сезоне у својој дебитантској Лиги шампиона сва четири бода освојили на Маракани. Сензација против Ливерпула (2:0) после убедљивог пораза на „Енфилду” (0:4) и даље је у срцима свих звездаша, жељних да 6. новембра на стадиону „Рајко Митић” присуствују репризи.

- Верујемо да можемо да поновимо Ливерпул. Јачи смо свакако пред нашим навијачима. Причаћемо ипак, о томе кад дође време. Имамо неколико утакмица на домаћој сцени до тог дуела са Тотенхемом – нагласио је дефанзивац српског првака.

Коментари12
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Дијаспорац
Милоше, Није проблем пораз од квалитетнијег противника. Проблем је то што ти и твоје колеге у одбрани сте играли без жара, енергије, срца, борбе. Прво полувреме без јачих фаула, жутог картона, никакво ремећење њихове игре. Стајали сте као посматрачи код појединих акција испред вашег гола. Сличан приступ сам приметио у дербију где сте реално подбацили и играли катастрофално. Мани се ти изјава и реторике, покажи мало жеље и енергије следећи пут па какав год резултат био, нема везе. Овако нам брукаш клуб и нашу славну историју.
Milos
Jedan Grimsby odigra FA kup i nema ovakve alibi price... Niko ni ne pomene koliko ko vredi... Sine vredis onoliko koliko pokazes i kraj price.
Zola
Samo se ti teši! Razlog ovakve katastrofe je Milojević i njegovo vođenje tima! Ko je kriv što su u timu selektirani spori igrači?! Ko je kriv što zadnji vezni brzo ne iznose loptu na protivnički deo terena?! Ko je kriv što vi iz defanzivnog reda igrate uspavanku sa poprečnim pasovima između tebe, sporog Milunovića, sporih Gobeljića i Rodića uz obaveznu povratnu do Borjana, koji je prinuđen da brzo napamet ispuca loptu! Ko je kriv što su krila potpuno odsečena?! Ko je kriv što se na sredini ne igra sa 1 – 2 dodira! Ko je kriv što Milojević ne ume da psihički pripremi ekipu?! O taktici je izlišno govoriti! Kada si prošlog leta otišao negde u arapski svet, u intervjuu za jedan sportski list iz Australije, si sam izjavio da igrači Zvezde nisu bili dobro psihološki pripremljeni u prošlogodišnjoj grupnoj fazi LŠ! Sećaš li se toga?!
Trifecta of Doom
Bravo za komentar. Da pogledas izjave pre i posle LS, pitas se da li su to iste osobe davale izjave? I bas tako, mi kao navijaci ocekujemo neki boljitak u LS, medjutim izgleda da to u ovom trenutku nije realno.... na zalost
trnina
O kom redovnom učešću u ligi šampiona pričaš, kad ste obav puta imali toliko sreće koliko svi ostali klubovi zajedno. Koje ste vi udarce uputili u gol Totenhema, udarce koje bi odbranio svaki golman početnik, a oni su propustili još čista četiri zicera. Pa ti si pričao pred utakmicu kako će oni da zaziru od vas. Stalno pominjete utakmicu sa Liverpulom a oni vas toliko potcenili da im se obilo o glavu, ovi to neće uraditi.
JUG PARTIZAN
Slažem se sa igračem;BOGATIJI KLUB SHODNO TOME BOLJI IGAČI.JAČA LIGA VEĆI BROJ"JAKIH" UTAMICA! Zvezda ima šansu da prezimi u evropu! ŽELIM VAM OD SRCATO,ZA SRBIJU!

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.