Почетна / Фудбал / Звезда

ЗВЕЗДА ТО МОЖЕ - После пораза 2:9 у Лондону, црвено-бели савладали Тотенхем 2:0 и пред пролазом су у наредну фазу

Бајерн је и даље лидер групе, пошто је у Минхену са 6:0 победио Олимпијакос
ФОТО: М. Спасојевић/penal.rs

Црвена звезда – Тотенхем 2:0 (0:0)

Београд - Стадион: кров ТЦ Стадион. Гледалаца: 650. Судија: Себастиан Гишамер (Аустрија). Помоћници: Михаел Немец и Сантино Шрајнер (Аустрија). Жути картони: Митровић, Бурмаз, Радуловић, Пиплица (Црвена звезда), Сиркен, Бенет, Маркандеј (Тотенхем). Стрелци: 1:0 Андрија Радуловић у 69, 2:0 Петар Пиплица у 90+3. минуту.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Катић, Митровић, Благојевић, Матић (од 67. Милетић), Лукић, Миликић, Пантовић (од 70. Бачанин), Новаковић, Бурмаз (од 90. Пиплица), Радуловић, Бабић.

ТОТЕНХЕМ: Де Би, Ејома, Сиркен, Боуден, Бинкс, Волкот, Оукли-Боте (од 78. Покетино), Вајт, Робсон (од 67. Витакер), Бенет, Маркандеј (од 84. Педер).

 

Две стране медаље, лондонска и београдска, на Острву је црвено-белим тим доживео дебакл, поражен је 2:9, а у престоници Србије исти број постигнутих голова од стране изабраника тренера Ђорђевића, али ниједан у Катићевој мрежи, па је остварена победа којом се дошло на корак од наредне рунде - 2:0.

Изабраници Славољуба Ђорђевића су по веома тешким временским условима дочекали госте из Лондона. За утакмицу против Тотенхема, шеф стручног штаба прекомандовао је Марка Ћопића и Владимира Милетића из кадетске селекције црвено-белих, коју са клупе предводи Марко Неђић.

Прву велику прилику имао је Бурмаз у 13. минуту меча, када је након додавања Бабића, који је сјајно прошао по левој страни, шутирао из прве са ивице казненог простора, али је лопта завршила поред стативе.

Врло офанзивно у меч су ушли црвено-бели омладинци, па је мало фалило да Пантовић, већ у наредном минуту стигне сјајну лопту коју му је упутио Новаковић и изађе пред голмана, али је Де Би био за нијансу бржи. Далеко од свог гола је испуцао лопту Катић у 18. минуту, Радуловић је сјајно истрчао по левом боку и успео да захвати ударац који је зауставио Де Би.

Низали су се напади црвено-белих као на траци. Прошао је Бабић по левој страни у 28. минуту, потом одиграо повратни пас за Бурмаза, који не успева најспретније да захвати лопту и да са неколико метара пошаље лопту у мрежу гостију.

Феноменалну прилику имао је Пантовић у 38. минуту када га је Новаковић луцидним пасом спојио са голом. Међутим, ударац са десне стране искоса најбољег стрелца завршио је тик поред стативе. Имали су иницијативу омладинци црвено-белих током читавог првог полувремена, док су гости повремено претили из прекида, али Катић готово да није имао посла.

У други део игре се ушло нешто у мирније у односу на завршницу првих 45 минута. Ударац са дистанце опробао је везиста Тотенхема Вајт у 60. минуту, али је његов шут завршио поред гола Катића.

На другој страни је Бурмаз искористио несмотреност Волкота и одузео му лопту на његовој половини, али није имао снаге да сам заврши акцију.

Црвено-бели бисери су дошли до предности у 69. минуту меча. Феноменално је Бабић главом спустио за Радуловића, који је сјајно истрчао по левој страни, прецизно шутирао у даљи угао и рутински савладао голмана гостију – 1:0.

Била је то велика радост за домаћине чија се иницијатива коначно исплатила.

Покушавали су гости да узврате преко Бенета и Робсона, али Катић је био на висини задатка.

После вођства Београђана почело је да се игра много оштрије на средини терена, а истакао се и Катић у 90. минуту када је сјајном парадом зауставио ударац Бенета.

У наредном колу црвено-бели у Београду дочекују Бајерн 19. новембра.

Коначан резултат поставио је Пиплица одмах по уласку у игру у надокнади времена, када је реализовао феноменалну асистенцију петом Бабића и удвостручио предност за коначних – 2:0.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.