Почетна / Фудбал / Звезда

ЗВЕЗДА КА ЛИГИ ЕВРОПЕ - Још две карте за пролећни воз

Црвена звезда и даље у доброј позицији за освајање трећег места у групи и пласман у 1/16 финала Лиге Европе
ФОТО: М. Спасојевић/penal.rs

Пропустила је Црвена звезда да ухвати пролећни воз јер је Тотенхем протутњао Мараканом, али имају изабраници Владана Милојевића још две шансе да обезбеде играње на европској сцени и почетком 2020. године. Сан о пласману у осмину финала Лиге шампиона срушен је поразом од Певаца (теоретске шансе још постоје), али је освајање трећег места које води у нокаут фазу Лиге Европе и даље у реалним оквирима.

За Звезду је прекјуче посебно битно било да Олимпијакос не направи изненађење у Минхену, Бајерн је головима Левандовског и Перишића оправдао улогу фаворита и капарисао место у осмини финала Лиге шампиона, оставивши грчког шампиона на стартном боду освојеном ремијем са Тотенхемом. Велике су шансе да екипа Педра Мартинса са таквим билансом дочека и последње коло и сусрет са Звездом, јер је претходно чека гостовање у петом колу Певцима у Лондону.

Тотенхем у тој утакмици намерава да математички обезбеди пролазак групе, тешко је и претпоставити да ће Кејн и Сон да пропусте такву прилику и праве драматику. Поготово јер би евентуалним поразом од Олимпијакоса довели у питање пласман у осмину финала, јер би Грци у таквом сензационалном заплету дошли до бољег међусобног скора и само три бода мање од Певаца. Онда би јурили тријумф над Звездин, који би уз пораз Енглеза у Минхену водио момке из Пиреја даље. То, ипак, звучи као научна фантастика.

Оквири реалности указују да ће се Олимпијакос и Црвена звезда 11. децембра да се у међусобном дуелу боре за пласман у шеснаестину финала Лиге Европе. Београдски црвено-бели, међутим, имају повољност да 26. новембра против Бајерна направе подвиг и затим у Грчку иду на „излет“ и борбу за новчану награду и повећавање клупског коефицијента, са пролећном картом у џепу.

До гостовања Бавараца у Београду има још скоро три недеље, ситуација на табели указује да би могли да калкулишу око тима и чувају поједине фудбалере за викенд и сусрет са Бајером из Леверкузена. Са друге стране, ту је чињеница да ће нови тренер желети да има успешан старт у Лиги шампиона, а и податак да највеће светске звезде не пропуштају утакмице у елитном европском такмичењу. Левандовски води голгетерске трке и мала је вероватноћа да ће да прескочи меч на којем се „црта“ могућност да тресе мрежу.

Испред Црвене звезде је још једна велика утакмица, где може много да добије и на новчаном и такмичарском плану. Победа над Бајерном значила би дефинитивно освајање трећег места у групи, а евентуални бод, уз очекивани пораз Олимпијакоса у Лондону, одредио би и погодност да је за пласман испред Пирејаца довољан и пораз од гола разлике.

У случају да остваре Звезда и Олимпијакос, бодовно посматрано, у петом колу идентичан учинак, имаће директан дуел за освајање трећег места. Српском клубу одговарао би и реми.

КАКО ЗВЕЗДА МОЖЕ У ОСМИНУ ФИНАЛА ЛШ

- Да победи Бајерн и Олимпијакос, а Тотенхем у наредна два кола не освоји више од бода.

КАКО ЗВЕЗДА МОЖЕ У ЛИГУ ЕВРОПЕ

- Већ у наредном колу ако победи Бајерн, а Олимпијакос не освоји више од бода у Лондону против Тотенхема.

- Да одигра нерешено са Бајерном и затим изгуби са мање од два разлике са Олимпиајкосом, ако Грци изгубе у Лондону.

- Поразом од Бајерна и ремијем или победом у Атини.

Коментари26
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Labud
Zvezda moze max bod da uzme iz ova dva meca.
???
Ako dobijemo Bajern na foru kao Liverpul prosle godine a Olimpijakos izgubi sto je ocekivano,mi prolazimo.
Novak dva
Pitanje je hoće li vratiti grcima dogovorenih 3 za 3 ili će ih prevariti!?
Zvone
Samo da se sto pre zavrsi ova agonija. Sramota je kako sr krcmi ugled jednog giganta stican decenijama.
Тим за 50 милиона
Искусан тенер би са 50 милиона евра у две године направио добар тим, коме нико не може дати 9 голова у две утакмице.
Stari delija
Ne zavaravajmo se! Nemamo mi nikakve šanse ni za jednu opciju! Mi smo mnogo lošija ekipa u odnosu na Bajern, a isto tako i na Olimipijakos. Mi imamo dobru ekipu za našu ligu, ali za nešto više smo slabiji nego prošle godine! Ne treba zbog toga očajavati, ali ovakav rad u našoj ligi, jednostavno ne donosi kvalitet.Mora se pod hitno rešti pitanje vlasništva u našim klubovima da bi postali pravi profesionalni klubovi.Ovako dalje ne može, i svako odlaganje može biti sve pogubnije za naš fudbal u celini.NE MOŽEŠ NAPRAVITI VELIKI KLUB SA DRŽAVNIM BUDŽETOM, dok je privreda privatna, bar većinski deo.Država više NE SME da baca pare na fudbalske klubove ma kako se zvali!

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.