Почетна / Фудбал / Звезда

На данашњи дан фудбалери Звезде постали шампиони света (ВИДЕО)

Црвена звезда је наступила у саставу: Милојевић, Радиновић, Василијевић, Југовић, Белодедић, Најдоски, Стошић, Ратковић, Панчев, Савићевић, Михајловић
ФОТО: crvenazvezdafk.com

Фудбалери Црвене звезде на данашњи су дан пре 28 година постали су шампиони света победом над чилеанском екипом Коло Коло у Токију од 3:0.

Тог 8. децембра 1991. године, Звезда је као шампион Европе савладала првака Јужне Америке, освајача Копа Либертадорес, пред 60.000 гледалаца на Националном стадиону у Токију.

Јунак тима, који је са клупе предводио Владица Поповић, био је најмлађи – Владимир Југовић.

Тада 22-годишњи фудбалер головима у 19. и 58. минуту најавио је велико славље црвено-белих, а тачку на меч поставио је Дарко Панчев голом у 72. минуту.

Црвена звезда је наступила у саставу: Милојевић, Радиновић, Василијевић, Југовић, Белодедић, Најдоски, Стошић, Ратковић, Панчев, Савићевић, Михајловић.

Црвено-бели су друго полувреме одиграли са играчем мање због искључења Савићевића.

За шест месеци од освајања европске до освајање светске титуле, суочили су се с бројним променама у играчком кадру, али су ипак успели да освоје вредну титулу.

Тренера Љупка Петровића заменио је Поповић, а клуб су у међувремену напустили Роберт Просинечки, Стеван Стојановић, Слободан Маровић, Рефик Шабанаџовић и Драгиша Бинић.

Коментари19
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

dome
Ovog casa je kraj,Crvena Zvezda je prvak sveta
ne, ne...
Nikada nisu bili prvaci Sveta, jer je klupsko prvenstvo sveta ustanovljeno tek od 2000-te, vec su bili pobednici tzv. Toyota kupa. Kasnije je fifa na pritiske (posebno iz Reala) pristala da to tako nazove, ali realno, nema govora...
@ne,ne...
bitno da nas svetska fudbalska organizacija FIFA vodi kao svetske prvake i ceo svet priznaje kao takve a vi ? ma prebolecete nekad,vreme leci sve...
@ ne ne
Vazno je da nas FIFA vodi kao svetske prvake i da nam je pehar dodeljen a i ceo fudbalski svet nas priznaje kao takve...a vi? Pa prebolećete nekad...
los penzos 47
Osim dve Zvezde,niko na Balkanu!
xop
Hajde ne lupajte vise kakav prvak sveta koga sada lese po sest komada ito vise puta.
Ma ajde...
...pa i da je 1:10... Zvezda je svetski i evropski prvak. Za vek vekova ostaje zapisano kod FIFA i UEFA a i trofeji su tu, onaj "ušati" odavno a od skoro i "zlatko"
Čačka mi
Kup Srbije zvezda - borac 1-5
Прикажи још одговора
Željko Pavlović
Bari, Bari.
@dinca
mi smo olimpiku dali 5 golova pa nek i je i sa penala,golovi se racunaju a ne "umiranje u lepoti".sta nama na primer vredi sto smo mozda i najbolju utakmicu te godine odigrali u finalu super kupa gde smo nadigrali juajted u mancesteru a nesrecno izgubili...dakle,taktika je bila takva da se branimo i odbranili smo se.cilj opravdava sredstvo-titula i pehar prvaka evrope su tu.finale je specificno,veliki je to pritisak bio.olimpik u vlasnistvu milijardera tapija pet puta skuplji tim od zvezda cak im je i jedan piksi bio na klupi oni su eliminisali tadasnjeg vladara svetskog fudbala ac milan...ta pobeda u finalu u bariju nas je kvalifikovala za super finale u tokiu gde smo nadigrali prvaka juzne amerike i zasluzeno postali prvaci sveta...to vase igubljeno finale sa realom je bilo 1966 dok se igrao amaterski fudbal,kao kosarka na sljaci. to ne moze ni da se poredi sa nasim trijumfom jer vec 1991 je to bilo mnogo profesionalnije takmicenje. nasa zvezda iz 1991 bi razbila i vas i taj real..
Vinca
Prvaci Evrope i Sveta...kako to lepo zvuci... Svetski priznato; zapisano za vekove vekova u analima istorije...e sad da li je bilo na penale i ko je ucestvovao...itd, to nikoga ne zanima osim vas, a hvala Bogu sve vas je manje...inace ako nisi primetio od zavisnosti i zablude se radjaju svakakve bolesti...
Прикажи још одговора

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.