Почетна / Фудбал / Звезда

Милојевић: Донео сам одлуку да више нећу бити тренер Црвене звезде!

Одлука је донета пре меча са Чукаричким, зато сам и рекао да ми је то најдража утакмица - рекао је Милојевић
ФОТО: ФК Црвена звезда

Црвена звезда је по окончању јесењег дела сезоне остала без тренера, Владан Милојевић се опростио са свима на конференцији на Маракани:

- Окупили смо се на велики празник, Светог Николу, да образложим одлуку. Донео сам одлуку да више нећу бити тренер Црвене звезде! Прво би да се захвалим породици, Звездану Терзићу и Драгану Милошевићу, који су били код мене у Атини, Терзићу који је веровао у мене, најближем сараднику Митру Мркели, свим људима из управе који су били са нама и подржали ме сво ово време. Навијачима, ту већ не знам шта да кажем да не бих умањио њихову улогу у свему овоме, и на крају играчима, много их волим, целој радној заједници, без свих ових малих зупчаника које сам набројао не би могли ово да урадимо. Одлука је донета пре меча са Чукаричким, зато сам и рекао да ми је то најдража утакмица. Кад сам долазио у Звезду желео сам да оставим нешто и кад будем одлазио да оставим некоме у аманет да му буде лакше него мени кад сам долазио. На такву одлуку сам се одлучио да бих оставио наследнику нешто што можда ја нисам имао, време да се упозна са екипом, уз 11 бодова предности. Ја кажем већ да сам освојио три титуле у мом мандату.

На питање зашто је сада одлучио да прекине сарадњу, а не чека лето, додао је да је отишао у децембру да би олакшао посао наследнику на клупи.

- Можда би одлазак на лето био веома компликован за клуб и новог тренера, а знам колико су тешке прве утакмице. Тимски сам играч и хоћу реално да гледам ствари. Када сам дошао желео сам да остварим нешто, а ономе ко дође да оставим нешто у аманет. Звезда је на прагу освајања нове титуле. Нови тренер ће имати времена да упозна екипу, нађе хемију. У фудбалу нема пуно времена, а ја сам желео да га дам.

Милојевић је током две и по године на клупи Звезде освојио две титуле шампиона Србије и два пута играо групну фазу Лиге шампиона, једном Лиге УЕФА.

Додао је да му је план био да оде на лето следеће године када му истекне уговор.

- Остао бих и узео бих титулу, то би се уписало, али, као што сам рекао, тимски сам играч. Треба обезбедити комотност новом тренеру. Моји планови су били да одем по истеку уговора на лето, али мислим да би то био лош тајминг за Звезду, можда би био за мене - навео је досадашњи тренер црвено-белих.

Милојевић је рекао да је одлуку о одласку донео пре утакмице са Чукаричким и истакао да би то исто учинио и да Звезда није изгубила од Олимпијакоса и играла на пролеће у Лиги Европе.

- Свакако, да, исто бих то урадио и да смо прошли Олимпијакос. Имамо шлифа, само треба радити, веровати и имати енергију. Преокренули смо негативну енергију да 'ми то никад нећемо видети'. Ако сви верујемо, све је доступно и могуће.

По његовим речима, играчи нису знали шта ће да уради јер је знао да реакција не би била пријатна.

Додао је да му је потребан одмор и да ће предстојећи период провести са породицом, а да ће "ако ништа не буде" време искористити за едукацију.

Коментари34
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Brazilac 11
Sava Milošević postavio zadatak kako se igra fudbal, a mnogi se uplašili visokih kazni UEFA i FIFA, pa napuštaju brod ranije....
Zvezdaš
Hvala Miloje za sve!!!Tvoje ime i era ostaće zlatnim slovima upisani u istoriju našeg kluba.Nadam se da će Deki dostojno zameniti Miloja i nastaviti gde je on stao.Iako je trener-početnik čvrsto verujem u umeće Dekija legende i da može napraviti sjajne rezultate u Zvezdi kao i za vreme igračke karijere.
Djeneral Draza
Zavrsi se jedna lepa prica, ostaje nam samo da se zahvalimo Miloju za sav trud i znanje koje je ulozio, a nije mu bilo lako. Sto se tice zamene, mozda Deki i bude dobro resenje, ima par meseci i odredjenu komociju pred sobom pa nek se pokaze. Ja volim da veliki zvezdas vodi Zvezdu. A ako ne bude islo, stigne se preseci mada ne bi bilo prijatno. Bice interesantno kako ce se odvijati prelazni rok i za kakav roster ce se Deki odluciti.
ivan
Miloje je uradio mnogo.Hvala mu na tome.Ali Zvezda mora da ide dalje i bez njega. Vrlo teško je biti kod nas trener.Posle jednog poraza ga svi teraju a posle jedne pobede ga svi dižu u zvezde. Mislim da je za njega najveći uspeh to što je bio trener Zvezde jer je to najveća čast na našim prostorima. I ako bude trenirao klubove koji imaju više novca uvekbi trebalo da ostane to da je bio jedan od najboljih trenera i hvala mu na tome.
sige37
Samo jedno pitanje: Koje trenersko obrazovanje ima Stankovic ? Dobar fudbaler ne znaci automatski dobar trener.Necu da osudjujem unapred nego da vidimo na prolece.,zivi bili pa videli.

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.