Почетна / Фудбал / Звезда

Шангај СИПГ мало даје за Дегенека

Kинески клуб понудио црвено-белима скромно обештећење за штопера, тек нешто више од два милиона евра
ФОТО: И. Веселинов

Шангај СИПГ жели Милоша Дегенека, али не нуди довољно новца Црвеној звезди да би са Маракане било упаљено зелено светло за трансфер у Кину. Понуда из Кине нешто је већа од два милиона евра, што не задовољава челнике шампиона Србије. Репрезентативац Аустралије добио би адекватне финансијске услове, међутим, уколико се обештећење не повећа барем на 3.000.000 не очекује се да дође до реализације.

Зачуђујуће звучи да кинески клуб нуди толико мало за странца, међутим, Дегенек је за то подручје из категорије азијских интернационалаца. За њих екипе из једне од најбогатијих светских лига остављају мањи фонд у буџету.

Кинески клубови имају могућност да доведу три странца који поседују пасоше држава ван азијског континента. У случају Шангаја места заузимају Бразилци Хулк и Оскар и Србин који игра за репрезентацију Аустрије Марко Арнаутовић.

Улогу азијског странца у претходне три сезоне имао је Узбекистанац Одил Ахмедов. План тренера Витора Переире је да се то место сада потроши за дефанзивца, како не би у одбрани били само Кинези. Процена је да би Дегенек био добро решење, с обзиром да је Аустралија иста фудбалска зона као и Кина.

Дегенку би играње у кинеској лиги сигурно било већи изазов него у Саудијској Арабији, као играч репрезентативног калибра свестан је да кофери морају да му увек буду спаковани. После растанка са Ал Хилалом и повратка у Црвену звезду остварио је још једно учешће у Лиги шампиона, испунио је очекивања. Сада је поново на раскрсници.

Дејан Станковић планира Дегенека за стартера, али питање је хоће ли да га има на располагању за пролећне утакмице.

Коментари16
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Labud
Koliko dati za nasuplju odbranu u LS? Cak i u Cunga Lunga izgledaju kao da su iz Benny Hilla izasli.
@BokiUSA
U dvije Lige šampiona ste ušli tako što vam je Čeferin, intimus Zvezdana Terzića i Duška Šarića štelovap žrijeb, pa u dvije godine kvalifikacija za LŠ niste igrali protiv nijednog ozbiljnog tima, šprotiv nijednog iz 10 najbolje rangiranih liga na rang listi UEFA što je nezabilježeno u istoriji kvalifikacija da jedan tim u osam dvomeča ne dobije nikog iz 10 najkvalitetnijih liga.
BokiUSA
Grupa u LE i LS je dupe i oko... taj Mancester je u Bgd zasluzio da ne pobedi. To kazem kao Zvezdas medjutim nije to zbog vaseg kvaliteta vec zbog njihove ne ozbiljnosti. Ako se secas Astana ih je pobedila. Oni su tu igrali koliko im je bilo dovoljno da prodju. Da ste igrali u LS prosli bi isto. Ali ko ce vas u to ubediti to moze samo Partizanov Vesnik i Pantic ....
Прикажи још одговора
v1ad
Okej, znaci u prevodu pregovaraju. Sad su im rekli cenu za koju ce ga prodati, 3 miliona. Sutra ili prekosutra Kinezi nude 3 miliona na 36 mesecnih rata i ovi nasi prihvataju ponudu. Sad bez zezanja, u ovom trenutku samo su on i Borjan iz ovog tima kvalitet za jacu ligu i to neke osrednje Italijanske i Spanske klubove.
Hahaha
Jok, daće mnogo! Ne verujem ni da daju 2+ milke, jer da se razmimoilaze u tako "malo" dali bi ga Grobar Terza i ekipa.
zorge
Milosa Degeneka je CZ prodala za 3,25 mil. evra, pa ga nakon pola godine vratila na pozajmicu, a onda otkupila za 1,5 mil.evra. To znaci da mu je CZ oborila cenu. Iz tog razloga Kinezi ne nude vise od 2 miliona.
Rudonja
tako je brate... a došao za 200.000 eur iz japana. Dosta nam je i 300000 da nismo u gubitku, kao u večini "transfera" prošle godine.
Željko Pavlović
Degenek ide za 3,5 miliona evra.

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.