Почетна / Фудбал / Звезда

Ван ла Пара у потрази за клубом: Некада је боље не рећи ништа

Холанђанин би могао да промени континент и после отписивања из Црвене звезде не паузира до лета
ФОТО: М. Спасојевић/penal.rs

Историја се поновила – за намрштена чела људи из Црвене звезде. Громогласна летња појачања у зимским данима нашла су се на листи отписаних, а руководству су се натовариле обавезе да финансијских губитак сведе на што је мање могућу меру. Пре годину дана, после кипарских припрема, у Турску Владан Милојевић није повео Џонатана Кафуа, а сада је Дејан Станковић направио репризу у случају Раџива Ван ла Паре.

Много је сличности, пре свега у чињеници да се од крилних нападача доста очекивало и да од августа до децембра нису урадили скоро ништа запажено. Пале су у оба случаја у воду прогнозе и да би зимске припреме могле да донесу препород. Милојевић није желео да рачуна на Бразилца, Станковић више нема у виду Холанђанина.

По Црвену звезду би лоше било да им постане заједничко и да ће се налазити на платном списку до лета. Одстрањивање Кафуа из екипе прошле зиме није био корак ка одласку пре истека уговорне обавезе, задовољан загарантованом платом одрађивао је индивидуалне тренинге по програму клуба и отишао на крају сезоне.

Сигурно је да Ван ла Пара може да пронађе клуб у друголигашком рангу Енглеске јер има иза себе колико-толико добар учинак и искуство, међутим, тамо су му ове зиме врата затворена јер је већ играо за два клуба у сезони. Пре него што је дошао у Црвену звезду забележио је четири утакмице за Хадерсфилд, који га је продао за 1,2 милиона евра и бонусе од којих се један у износу од 100.000 активирао.

За фудбалере са играњем у два клуба од летос, могућност да бележе утакмице отвара се само у лигама које почињу. У пракси то значи да би Ван ла Пара могао у Кину, Јапан, Америку, Белорусију, Данску...

Уколико се не појави клуб који ће да купи или позајми Ван ла Пару ове зиме, цех за његову плату попеће се до 500.000 евра. И њему је у интересу да не паузира до лета, па је у потрази за средином где би до лета био на позајмици. То се у овом тренутку не намеће као лак посао, али по његову каријеру најгоре је да само чека проток времена и попут Кафуа пре годину дана одрађује тренинге од којих немају корист ни он ни клуб.

У Црвеној звезди ће после свега морати добро да размисле зашто на Маракани не успевају да заблистају они који су се у другим срединама доказали, како им се не би поновили случајеви Кафуа и Ван ла Паре.

Постоји и крупна разлика око судбине двојице звучних појачања у Црвеној звезди. Кафу од старта није успео да увери Милојевића да заслужује да игра, није му дао шансу у групи Лиге шампиона. Ван ла Пара је стигао последњег дана прелазног рока, стартовао на четири утакмице у групи елитног европског такмичења. Имао је довољно шанси да се докаже, није успео.

Станковић је имао вољу да Ван ла Пару подигне на ниво кад је играо Премијер лигу Енглеске, али је током рада на Кипру био незадовољан понашањем Холанђанина и донео је одлуку да га елиминише из првог тима. Преломио је на једном од тренинга и одстранио га.

Огласио се и Раџив Ван ла Пара. Отписани фудбалер Црвене звезде имао је објаву на Инстаграм профилу, без сумње везану за одлуку Дејана Станковића да га одстрани из тима.

- Некада је боље не рећи ништа - објавио је поруку такве садржине Ван ла Пара.

Коментари11
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

nemam pojma
Kad vidiš koju lovu su dali za Van la Paru, Žandera, Jevtovća, Kanjasa, Ivanića, Boaćija, Gajića, Jirku, Garsiju, pa sad bi i Rajkoviću dali pola miliona, samo da ga skinu Partizanu, pitaš se samo, odakle te pare, posebo ako znaš da ih je Marin koštao preko dva miliona. Ali, on im se bar isplatio, uz Degeneka, Borjana i Bena. Igranje pijanih milionera u najsiromašnijoj zemlji Evrope. Da ne govorim koliko bi ih koštao stotina miliona evra novi stadion! To je takva bahatost da počinje da vređa i razum njihovih navijača koji imaju malo soli u glavi.
pa nemas pojma...
E moj druze zagrebacki, kad vidis koliko ste love oprali vi a kukate da nemate ni za leba, onda jasno postoje kome nedostaju klikeri...Prodajete igrace (navodno) za 5, 6, pa 10 miliona evra, kupujete jeftino a lavor ostaje lavor. Infrastruktura ko na Radovom stadionu. Bolje se zapitaj koje je zaslihtao te silne milione i onda postavio pantice, vucelice, vazure da kukaju na sva vrata kako se nema, da menjaju teze i vicu vidi lopova...E to je tipicni grobarski mozak....Sto se tice ovih nasih, nista bolje, ali kod nas se makar priznaje a ne pravi navika da se stalno zaviruje u tudje dvoriste...
v1ad
Pa i jeste bolje ne reci nista. Zna covek vrlo dobro da je odstranjen da bi igrale domace menadzerske vedete koje vise ni u Kazahstanskoj drugoj ligi ne zele tipa Simica i Vukanovica.
LO
A ne diraju onog Zandara, to mu je isplata da cuti zasto je odradio onu ruku protiv Olimpijakosa.
Milos
Nije on Van Para, van para je ostala zvrzda! 1.3 miliona za transfer ove nule od igraca i jos 500,000 za platu! 1.8 milki baceno bukvalno.
Sabre
Naravno da je bolje ne reci nista nego reci da si nitkov koji se nije ni u najavi trudio da bilo sta pokaze niti postuje igrace dres i grb.
Sabre
A izvini kako to da bas njega, od svih igraca najskuplje i najzvucnije pojacanje kuliraju i tretiraju kao roba a mnogi drugi stranci (da ne pricam za nase) ginu za dres cak i kad ih trange frange salju svugde, tipa Boaci? Covek je jednostavno los lik, vrv mnogo bolji fudbaler nego sto je pokazao u Zvezdi (sto nije tesko) ali prevashodno los lik i to ne treba nikome, sve i da je 10x bolji fudbaler nego sto jeste.
Madjionicar @ Sabre
A kako znas da je dobio pare na vrijeme? Kako znas da su drugi bili fer i korektni prema njemu? Ako si potpisao ugovor, ne znaci da si time postao neciji rob i da poslodavac nema obavezu da malo postuje i tebe.
Прикажи још одговора

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.