Почетна / Фудбал / Звезда

Станковић: Немам шта да замерим било ком играчу, напротив, имам само похвале

Екипа Вардара је у данашњи меч ушла са намером да сачува свој гол, а Звездин стратег је ипак желео да игра на гол више
ФОТО: crvenazvezdafk.com

Шеф стручног штаба Црвене звезде Дејан Станковић, после ремија у другој контролној утакмици против екипе Вардара (0:0) истакао је да је задовољан оним што су данас приказали његови играчи, као и да његов тим очекује још доста рада како би изгледала онакако како је стручни штаб и замислио.

- Пре свега, презадовољан сам приступом свих играча према игри. У првом полувремену нам је фалио завршни пас, док је у другом тај сегмент био бољи, али нам је недостајао гол. Доминирали смо целу утакмицу, имали смо прилике из прекида, вероватно је екипа Вардара због дужег времена на припремама мало уморнија, па су се зато одлучили за другачију, дефанзивнију игру. Задовољан сам и првим и другим полувременом, меч су одиграли 21 играч и два голмана и свако је дао свој максимум. Радимо на детаљима и побољшању игре и све за сада иде добрим током. Немам шта да замерим било ком играчу, напротив, имам само похвале - нагласио је Станковић.

Не воли Станковић да издаваја појединце.

- Из утакмице у утакмицу имам нека изненађења, данас је то био млади Конатар. Идемо даље, морамо да радимо још боље, следећа утакмица је против Лудогореца. Један јак тест, где ћемо се можда одлучити за „стандарднију“ поставу, иако то неће значити да су то тих стартних једанаест за које сам се дефинитивно одлучио, али ће екипа од старта одиграти 60 минута. Ово су само контролне, пријатељске утакмице иако им ми приступамо јако и не гледамо ко је противник. Поносан на своје играче јер су и као фудбалери и као људи феноменални. Што се тиче рада на тренинзима могу само да им поручим – капа доле. Увек има неких болова, упала, прехлада, али нико није одустао. Од почетка на Кипру до данас сви су на броју и раде пуном паром, само тако да наставе и биће то одлично.

Није крио задовољство поводом одличних партија младих играча, а открио је и како жели да изгледа његова екипа на терену.

- Лепо је похвалити младе, али само као подстицај да наставе да раде и да се не задовољавају учињеним. Поделили смо играче у два полувремена, желео сам јак интезитет, висок пресинг, а то су и одрадили, међутим лопта није хтела у гол. Имамо времена да радимо, да отклањамо неке ситнице које нам сметају и да се побољшамо на плану физичке спреме. Екипа какву ја желим мање-више ће изгледати овако – јака и агресивна.

Екипа Вардара је у данашњи меч ушла са намером да сачува свој гол, а Звездин стратег је ипак желео да игра на гол више.

- Спремили смо утакмицу, али нисам очекивао да ће Вардар играти толико дефанзивно. Мислио сам да ће бити отворенија игра, да пробамо да се надигравамо, нарочито друго полувреме. Против тог блока у другом делу меча моји играчи су одиграли одлично, имали смо много корнера, пар изгледних шанси, тако да сам задовољан. Оно што је још један важан сегмент - истрчали су јако целу утакмицу. Фалио нам је завршни пас и на тој идеји, да одиграју једноставно у завршници, радимо свакодневно – закључио је тренер Црвене звезде, Дејан Станковић.

Коментари18
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Stari delija
Bilo kakav komentar u ovom trenutku je nekorektan! Činjenica je da igramo kao i celu jesen, veoma, veoma loše, ne treba uzimati za "zdravo za gotovo". Dajmo Dekiju šansu da ostvari svoje zamisli! Ali, to ne može biti neograničeno vreme! Već prve utakmice prolećnog dela pokazaće koliko je on sposoban da bude dobar trener, kao što je bio dobar igrač. Do tada, kad je već tu gde jeste, ima moju apsolutnu podršku.Nadam se da neće prokockati prednost koju imamo.
Tokyo cz sp
Nacitah se pametnih "strucnih" tekstova... Ljudi,to je pripremni period, nije ni tempirano da su sad u formi,forma nam treba kad pocne sezona...Drugo,pomak u pristupu igri je vise nego vidljiv, na dobrom smo putu da popravimo igru. Trece, Stankovic nije carobnjak i mi sigurno necemo sad sa istim igracima imati pet puta bolju igru ali cemo sigurno imati bolju nego do sada sto se iz pristupa utakmici vec sad vidi...I na kraju bih porucio komsijama koje vudim ovde komentarisu da se ne sekiraju mnogo za nas. Mi smo 1.sa 11 bodova vise i to sigurno necemo prokockati niti cemo izgubiti vise ijedan derbi ove sezone. Tradicionalno nam Partitizan lezi,ne vodimo bez razloga sa 109:80 u pobedama uz gol razliku +55.
Pigeon
Nisam vas do sada pratio, pa rekoh, 'ajde da pogledam...Spori, bezidejni, opasni samo kod prekida, nema igraca na koga se mozete osloniti...Samo ovako nastavite...
Slave
Auuu koliko se strucnjaka javilo?! Smarate sa ovim depresivnim komentarima.
@Slave
Nije depresive nego realnost, sta si dobro video?? Smarate vi koji branite svakog trenera, i kada nista ne zna i kada nista ne ide kako treba, takvi najvise stetite klubu!!!!
Deki
@Slave, slazem se sa tobom. Muka mi je od ovoliko strucnjaka, posebno ovih sto znaju sve i koji sastav i koja formacija da se igra. Kada bi znali sta znaci pripremni period i da ima jos dva ipo mikrociklusa, ne bi pisali ovako. Niko da da podrsku, samo pljuju, a isti su pljuvali i Miloja do skoro..
zenga
evo ga drugi djukic nema sta da zamjeri ajti polako nije ovo za tebe ti ces zvezdu vratit 5 godina nazad

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.