Почетна / Фудбал / Звезда

МЛАДИ ЗВЕЗДАШИ ПОСЛЕ ПОЖАРА - Станојевић: Чуо сам да неко виче „упомоћ, упомоћ”, никоме није било свеједно

Пожар избио у хотелу на Вождовцу, дугогодишњем смештају Звездиних млађих селекција, голман Немања Станојевић памтиће драму
ФОТО: Д. Јовановић

Мирис паљевине ширио се јуче, после пожара око 12.30 часова, недалеко од Булевара ослобођења. У центру пажње била су дешавања на првом спрату хотела „Н” у Билећкој улици на Вождовцу, у којем су, између осталих, смештени и фудбалери млађих категорија Црвене звезде.

Пожар су локализовали припадници Сектора за ванредне ситуације, ватрогасци-спасиоци евакуисали су децу са виших спратова, учествовало је у интервенцији 22 запослених, са седам ватрогасних возила.

Мало је на лицу места било расположених за разговор после интервенције ватрогасаца-спасилаца у хотелу где дужи период бораве таленти клуба из Љутице Богдана. Пожар је избио у остави са пластичним отпадом, чађ је зацрнила зидове собе у којој је, највероватније, дошло до куљања дима после, незванично, квара на електричним инсталацијама. Густи дим лебдео је ваздухом, а у тренуцима док је одзвањао хотелски аларм није било могуће проћи степеништем до првог спрата где су ватрогасци имали пуне руке посла.

Поједини од дечака, ђака из Звездине школе, принуђени су после ванредних околности да се преселе у друге просторије, јер предстоји кречење оближњих соба. Ватраогасци су у поједине близу запаљене морали насилно да уђу са циљем да спасу евентуалне животе. Речју, драма!

Немања Станојевић, перспективни чувар мреже Графичара, филијале црвено-белих рођен 2001. године, у тренутку ширења дима налазио се у соби на другом, спрату изнад епицентра збивања.

Све је било као у филму – истакао је испред хотела Станојевић. – Стајао сам поред порозора изнад задимљене собе, рекли су људи запослени у хотелу мени и цимеру Алаксандру Кахвићу, три године млађем, да ту будемо и чекамо ватрогасце. Упозорени смо да се не померамо, чекали смо помоћ ватрогасне службе знајући да ће стићи.

Голман из Смедерева је покушавао да се сети детаља које ће памтити до краја живота.

 – Био сам нервозан и у паници – ширио је руке Станојевић. – Чуо сам да неко виче „упомоћ, упомоћ”, никоме није било свеједно. Дим је ишао из правца собе на првом спрату, почео је кроз ходник да улази и у нашу. Нико се, на срећу, није гушио. Прогутали смо мало дима, битно је да се све завршило без проблема. Нисмо били угрожени што је најважније.

На лице места стигло је и возило хитне помоћи, полицајци су извршили увиђај.

– Остао сам у својој соби, ничија није изгорела, осим те испод наше, на срећу, без људи у њој. На трећем и четвртом спрату већина играча се налази, мало нас је на прва два. Здравствено стање свих је у реду, сад кад се сетим свега у тих 60 минута одлично смо прошли! Слушали смо ватрогасце, речено нам је да останемо уз прозоре док се не смањи дим и да ће они одмах доћи по нас. На срећу, није било ватре.

Немања Станојевић је касније одрадио поподневни трениг са првотимцима Графичара, као и многи млађи фудбалери из школе Црвене звезде са својим вршњацима.

Кукуличић: Без панике и повређених

Филип Кукуличић, нападач у првом тиму Графичара рођен 1996. године, такође, борави у хотелу са млађим фудбалерима:

– Видео сам дим на првом спрату, ватре није било, а ни панике, ватрогасци су професионално одрадили задатке. Нико није затражио лекарску интервенцију, све је прошло без проблема. Радник у хотелу попео се на први спрат, сишао и позвао ватрогасце. Све се одиграло као у филму, а на срећу нико није повређен.

Гојков: Истрчао сам у папучама

Новак Гојков из Врбаса, ђак Звездине генерације 2005. није изостао са поподневног тренинга иза јужне трибине Маракане.

– У хотелу сам се нашао у тренутку избијања дима, мало сам се уплашио. Био сам са другом у соби, чуо сирене и у папучама истрчао напоље. Ставили смо мајице преко носа. Срећом, нема повређених, брзо је пожар угашен. Отишли смо после сат на тренинг, мајице и тренерке се баш осећају на дим – говорио је Новак Гојков.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.