Почетна / Фудбал / Звезда

Станковић: Упознаваћете ме кроз игру, мој однос, однос играча на терену

Дејан Станковић ће сутра дебитовати на клупи Црвене звезде, против Чукаричког у 21. колу Супер лиге Србије
ФОТО: crvenazvezdafk.com

Тренер фудбалера Црвене звезде Дејан Станковић рекао је данас да има трему пред деби на том месту против Чукаричког, али да је она неопходна и да воли да је осети.

- Има треме, сигурно, она треба да буде присутна. Све утакмице у каријери сам играо са тремом и позитивним ставом, и када је било тако увек сам био добар. Тако волим да се осећам, верујте. Када нисам имао страх и трему, био сам стварно, стварно лош - рекао је Станковић на конференцији за новинаре у Београду.

Дејан Станковић ће сутра дебитовати на клупи Црвене звезде, против Чукаричког у 21. колу Супер лиге Србије.

Њега ће на дебију уживо пратити мајка и шурак, некадашњи фудбалер Звезде Миленко Аћимовић, као и, како је навео, још много пријатеља.

Звезда, по речима новог тренера, очекује само победу.

- Звезда има само једно очекивање, а то је победа. Тако смо радили, тако смо се понашали, а тако ћемо и наставити. Звезда свакоме мора да покаже зубе. Јако ћемо ући у утакмицу. Против свакога мораш исто да приступиш, небитно је ко је противник - казао је Станковић.

Он је навео да му не треба судити као тренеру на основу припрема.

- Упознаваћете ме кроз игру, мој однос, однос играча на терену. Ту сам за свако питање, за сваку критику, отворен да кажем шта мислим и како видим ствари. Рано је да се суди после четири-пет пријатељских утакмица. Креће првенство, притисак и има времена.

Најавио је да ће неко од играча из Звездиног подмлатка сигурно бити у саставу на предстојећем дуелу.

- Не бих о именима. Ти клинци су искочили и то је њихова заслуга. Група их је прихватила јер су добри, поштени и одлично су радили. Неко од њих ће сигурно почети сутра. Девет имена је кристално јасно, о два још треба да одлучим. Они су богатство Црвене звезде. Видећете њихов квалитет, вољу и жељу да носе дрес Црвене звезде - рекао је тренер црвено-белих.

Позитивно је говорио о Чукаричком.

- Доста добра, млада и орна екипа, која има стабилност. Направили су леп систем, имају леп микс младих и искусних играча. Очекујем надигравање, али Звезда увек и само иде на победу. Момци из Чукаричког су пуни елана и у утакмици са Звездом ће сигурно бити жељни доказивања - рекао је Станковић.

Црвена звезда ће у наредном периоду играти против екипа које су у самом врху табеле, Чукаричког, Војводине и Партизана, а у међувремену и Инђијом.

- Свакако мораш да их сретнеш. Можда је боље сада на почетку. Драго ми је што ћу одмерити снаге са другом, трећом и четвртом екипом у првенству наредних дана. Тешко је, али и велико задовољство, када имаш такве екипе са којима можеш да се надиграваш - рекао је Станковић.

Станковић против Чукаричког неће моћи да рачуна на Милана Гајића и Томанеа, као и од раније повређеног Секуа Санога, док су сви остали "спремни и орни" за наставак првенства.

- Гледам играче које имам на списку. Саного наставља опоравак. Не знам колико ће дуго трајати опоравак. Наравно, једва чекам да се врати - рекао је Станковић упитан о здравственом стању фудбалера из Обале Слоноваче.

Утакмица Чукарички - Црвена звезда играће се у суботу од 14.30 на Бановом брду.

Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

BokiUSA
Dejane izuzetno sam te cenio kao igrača, ali ti si u ekipu stavio većinu onih sporih fudbalera koji su u grupnoj fazim LŠ dokazali da nisu sposobni za ozbiljan evropski fudbal! Pa, prema tome ukoliko to ne vidiš, ne mogu verovati u tebe!

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.