Почетна / Фудбал / Звезда

Звезда промашила пет узастопних једанаестераца!

Четири су промашили интернационалци, два Боаћи, по један Бен и Томане, омануо и Павков
ФОТО: М. Рашић

Црвена звезда је рутински победила Чукарички на дебију Дејана Станковића, али да не буде све идеално испречио се нови промашени једанаестерац. Негативна серија је настављена, пети узастопни пут није искоришћен пенал! Зато и не чуди што је после лошег шута Бена шеф стручног штаба нервозно реаговао и гестикулирао показивањем три прста осталима на клупи.

Од како је Станковића тренер Црвене звезде, промашена су три пенала. Два су пропуштена на припремама у Турској, а сада и на првенственој утакмици. На поправљању тог елемента мораће да се ради на Маракани, а биће интересантно за кога ће стручни штаб да се одлучи у случају да буде прилике са 11 метара у наредним утакмицама, поготово у вечитом дербију против Партизана.

Бен 13 од 17

Мохамед Ел Фарду Бен је боље изводио пенале у претходним сезонама за Црвену звезду, ове има два промашаја. Пребацио је пречку у Крушевцу 6. октобра и сада на Бановом брду.

Бен је од одласка у Звезду на 17 званичних утакмица дао 13 голова из пенала, промашаји у минулим сезонама били су само 5. маја 2019. против лучанске Младости и 16. децембра 2018. на Бановом брду.

Боаћи 10 од 12

Ричмонд Боаћи је на званичним утакмицама за Црвену звезду промашио два пенала у 12 покушаја, у десет случајева био је успешан.

Занимљиво је да Боаћи пенал није искористио против истог клуба, на стадиону „Рајко Митић“. Било је то на мечевима са Мачвом 2017. и 2019. године. Прво му је шут зауставио Ненад Филиповић, па Душан Пулетић.

Серија промашаја са беле тачке почела је 20. новембра прошле године, кад Боаћи није успео да савлада Пулетића из Мачве. Било је то у осмини финала Купа Србије, завршеном ипак голом одлуке интернационалца из Гане. Нашао је неколико минута после ћорка пут лопти до мреже и потписао се испод успешног резултата.

Најболнији промашај пенала забележен је 20 дана касније, у Атини. Марин је изнудио најстрожу казну у одлучујућој утакмици за полеће у Европи, а Томане погодио само пречку гола Олимпијакоса.

Међу звездашима се тада повела велика полемика да ли је пенал требало да изведе Марин, стављао се на „вагу“ карактер капитена, али чињеница је да је прекршај био груб и да није био спреман да преузме одговорност. Португалац је распалио по лопти и ушао у историју клуба по промашају, само четири дана после мајсторског гола маказицама против суботичког Спартака.

Боаћи је био неуспешан са 11 метара и на првој контролној утакмици на припремама у Турској. Голман Арке зауставио је његов ударац, али је после добитка добро реаговао Вукановић и затресао мрежу.

Павков је био непогрешив са беле тачке у првенственим утакмицама, али на контролној утакмици са Лудогогецом, 1. фебруара, није био успешан. Искусни голман Владимир Стојанов прочитао је где ће да шутира и уписао ефектну одбрану.

Сада је Бенову намеру прочитао млади голман Чукаричког Петровић и пред Станковићем је дилема коме да укаже поверење у наредним ситуацијама. Утисак је да ће улогу првог извођача да преузме Павков, јер не зна за промашај на званичним мечевима у Звездином дресу. Са друге стране, ту је и питање колико ће се често налазити на терену, јер на старту сезоне предност у шпицу има Боаћи.

Павков је сва четири пенала у првенственим утакмицама у Звездином дресу претворио у голове, а претходно је за нишки Раднички имао девет успешних покушаја. Једино је промашио 31. марта 2018. на Чаиру против Војводине.

Коментари10
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Marko
Jeste zlo namjerni partizani novinari koje kom.pustate zato vam i jeste takva omladina ,jer ju lazete,kome su bitni ti penali bez posledica....
filipkaci
“Kapitalci” su dokazali da nisu sposobni ni penale da realizuju a ne nešto složenije! Zato i ne čudi što ni jedan od limitiranih “kapitalaca” ne može da nađe klub, jer su totalno bezvredni, prava bofl roba! Grupna faza LŠ nam je svedok!
Mićko
To još jednom pokazuje da su slabi igrači i bez samopuzdanja, a i ono malo su im uništili oni u Evropi, mada po blatu pucaju solidno, jer su drugi još i gori...
JA
5 penala? Pa te je za njih dve utakmice samo.
kao orkestar
Ovaj 15, onaj 12, jos nekoliko neki drugi, pa koliko se to njima penala svira?

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.