Почетна / Фудбал / Звезда

Терзић: Испуњавамо зацртане циљеве, европске утакмице морају бити наша обавеза

Терзић је, обраћајући се делегатима на данашњој Скупштини клуба, прво истакао спортске резултате. Он је подсетио да је Звезда трећу годину заредом била учесник групне фазе УЕФА такмичња, као и да је у мају освојила шампионску титулу
ФОТО: ФК Црвена звезда

Генерални директор Црвене звезде Звездан Терзић рекао је данас да тај фудбалски клуб испуњава своје зацртане циљеве, спортске и пословне, и истакао да шампионске титуле и стално играње у групним фазама Уефа такмичења морају бити обавеза црвено-белих.

Терзић је, обраћајући се делегатима на данашњој Скупштини клуба, прво истакао спортске резултате. Он је подсетио да је Звезда трећу годину заредом била учесник групне фазе УЕФА такмичња, као и да је у мају освојила шампионску титулу.

- Сада смо први са 11 бодова предности у односу на Партизан са реалним шансама да освојимо трећу шампионску титулу у низу. То ће бити тек трећи пут у 75 година дугој историји Црвене звезде - рекао је Терзић.

Навео је да је у децембру клуб напустио Владан Милојевић, "један од најуспешнијих тренера које је Звезда икада имала", и да је на његово место стигао Дејан Станковић.

- Посебно се радујем што је нови тренер Дејан Станковић од старта чврсто стао иза наших младих играча Вељка Николића, Жељка Гаврића и Његоша Петровића и од њих овог пролећа очекујемо пуну афирмацију - рекао је Терзић.

По његовим речима, Звезда поред спортских успеха успешно реализује и зацртане пословне циљеве.

- Наставили смо са даљом финансијском стабилизацијом клуба, УЕФА лиценцу добијамо у року, редовно измирујемо све обавезе, успешно решавамо старе наслеђене дугове. Организовали смо се тако да сами обезбеђујемо новац за функционисање клуба - рекао је Терзић.

 

- Проблем функционисања Црвене звезде је јасно дефинисан: ако хоћемо добар спортски резултат имамо сигурне расходе у износу од око 30 милиона евра, а сигурне приходе од само 5,2 милиона евра (од Газпрома четири милиона и 1,2 милион евра од Телекома). Разлику од 25 милиона евра морамо сами обезбедити из веома несигурних извора прихода, а то су трансфери играча и бонуси од Уефа такмичења. Вец шест година смо успешни у томе и доказали смо да ова управа има капацитет да тако настави и у будућем периоду - додао је он.

Терзић је истакао и да клуб скоро 90 одсто прихода остварује из иностранства.

- Нисмо на терету државе и пореских обвезника, функционишемо искључиво преко рачуна - без сиве зоне, и са задовољством на име пореза уплаћујемо новац у буџет Републике Србије - навео је Терзић и додао да је клуб "коначно решио дуг према Агробанци".

- Оно што је најбитније је да пету годину заредом послујемо финансијски позитивно, а то значи да смо сваке године до сада више зарађивали него што смо трошили. То мора бити наш циљ и у наредном периоду - истакао је Терзић.

Генерални директор Црвене звезде је казао и да је до сада више од седам милиона евра уложено у стадион и око стадиона.

- Све из текућег пословања, без динара задуживања - навео је он.

Терзић је рекао и да Омладинска школа "велики понос" клуба и да ће наставити да улажу у њу.

- Наставићемо вредно да радимо, свесни смо да у Црвеној звезди нема минулог рада ни старе славе. Сваки дан је ново доказивање. Циљеви су јасни: шампионске титуле и стално играње у групним фазама УЕФА такмичења - европске утакмице морају бити наша обавеза - закључио је Терзић.

Коментари8
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Jovan
Na skupstini,desetak clanova od 58 prisutnih,postavilo jasna pitanja,zasto kasne plate igracima,premije,takodje i delu zaposlnih u klubu???To iz ovog teksta ne vidimo...tako da upoptunite info,koja ujedno i snazno demantuje ovu hvalospevnu Terzicevu pricu!!!Razlog su upravo bacenih preko 20 miliona EUR na promasene trasnfere i ocajan skauting,gde naprosto klub ne zna sta da radi sa Kanjasom,La Parom,Zandarom,Tomaneom,Garsijom..Sanogom....Ivanicem...a na silu igraju Ben,Boaci..Simic...Stoje redom iza gola na utakmicama,kao sinoc..no tu su milioni EUR koje su na kombinacije,Tvorza,Mita,Abolirani stukli u vetar...unazad godinu i po dana...
Don Terza
Znaci 30 milki...za srpski klub malo previse.Verovatno kroz papire,s tim da ti i druzina sklonite minimum 10 miliona u svoje dzepove.Bices ti ponosni investitor u Srbiju cim se batalis fotelje u Zvezdi a lovu ces da pravdas zaradjenim platama u klubu..
Nenad
Petrovic je uzasan zato ga sad isforsirati kad je prednost i prodati na prvu ponudu.
Zjajo
Ne rece nam gosp.Terzic,kako je resio dug prema Agrobanci? Da li je uplatio svih 17 mil. evra,onako kako mi duznici u svajcarcima moramo vracati nase kredite koji su porasli petostruko,a niti banka niti drzava nas ne stite i ne pomazu.Ili si gosp.Terzicu vratio 10 X manji iznos onako kako si se hvalio da imate coveka iz UO FK, koji vodi taj postupak kod suda,pa je sredio da Zvezda vrati samo neku crkavicu,dok mi ako ne uplatimo 3 rate odmah nam banka aktivira Hipoteku, i gubimo svoje nekretnine. Zato bi gosp.Terzic morao da obavesti javnost koliko je novca CZ,uplatila Agrobanci.?
Ma jel
A Inđija? Jel vam i to obaveza?
???
Šta je u Senti sporno?
Nenad
Pozdrav iz Sente.

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.