Почетна / Фудбал / Звезда

Звезда из 1991. одмах иза Реала и Барселоне!

Читаоци реномираног шпанског листа „Марка“ бирају најбољи тим свих времена
ФОТО: printscreen/marca.com

Реномирани шпански лист „Марка“ отворио је анкету за посетиоце званичног сајта са питањем – који је тим најбољи у историји фудбала? Међу 21 номинованом екипом налази се и Црвена звезда из сезоне 1990/91, а колико је то била моћна и квалитетна дружина говоре и досадашњи резултати. Асови које је тренирао Љупко Петровић налазе се на четвртом месту!

Црвена звезда из 1991. године (Стојановић, Маровић, Белодедић, Најдоски, Шабанаџовић, Југовић, Михајловић, Просинечки, Бинић, Савићевић, Панчев) је, до тренутка штампања овог броја, имала више од 14.000 гласова.

Велика је „трка“ између те генерације најтрофејнијег српског клуба и Ди Стефановог Реала (тријумф у финалу Купа шампиона 1960. са 7:3 против Ајнтрахта). Јуче, у раним поподневним часовима. Звезда се пробила на четврто место.

Највише читалаца „Марке“ определило се за Гвардиолину Барселону у периоду од 2008. и 2012. године. За Валдеса, Алвеса, Пујола, Пикеа, Абидала, Ћавија, Бускетса, Инијесту, Месија, Етоа и Анрија гласало је скоро 50.000 људи.

На другом месту по гласовима је Зиданов Реал из времена од 2016. до 2018, као најбољих 11 у тој ери одређени су: Навас, Карвахал, Рамос, Варан, Маселом Каземиро, Модрић, Крос, Иско, Роналдо, Бензема.

Тешко ће до краја гласања Реал успети да стигне Барселону, разлике је близу 20.000 гласова. Гвардиолини и Зиданови тимови убедљиво воде у односу на остале, на трећем месту је Милан из периода шефовања Арига Сакија. У том тиму били су: Гали, Тасоти, Барези, Костакурта, Малдини, Рајкард, Анћелоти, Коломбо, Гулит, Донадони, Ван Бастен.

Иза црвено-белих и Ди Стефановог Реала тренутно су по гласовима, следећим редоследом: Хонвед из педесетих година прошлог века са Пушкашом у главној улози, Реал са Бутрагењом у нападу, Кројфов Ајакс из 1972, Бајерн са Бекенбауером у одбрани и Милером у нападу...

Коментари20
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Partizanovac sam ali se odlicno secam respekta koji je Zvezda imala u to vreme. Sredinom 1980tih sam dosao na Iberijsko poluostrvo i tada, znaci pre osvajanja Barija, nasi klubovi su vec uzivali ogroman respekt. Spanski i portugalski klubovi bi na UEFA izvlacenjima molili da im ne ispadne neki nas klub i kad bi ispao tresle su im se gace. Moj tada najbolji prijatelj spanac inace ludi navijac Real Madrida je najbolje opisao stanje tada kad je rekao da su za protivnika na izvlacenjima redovno zeleli da izbegnu Bajern i jugoslovenske klubove, a ostalo sve moze. Nevidjena je steta sto su rat i sankcije sve unistile jer su tada svi nasi veci klubovi bili na dobrom putu da haraju Evropom devedesetih. Sigurno bi i Partizan, i Dinamo, i Hajduk, ali i Vojvodina, OFK-a, Radnicki, imali uspeha i postali znatno veci klubovi.
Potpuno tacno, veliki pozdrav!
Nemanja
Tacno tako,i ja mislim da bi Partizan iz sezona 1992-1994 sigurno nesto uradio vise u evropi.Kad se samo pogleda koliko je njih kasniej otislo u inostranstvo kao Ciric u Barselonu I Mijatovic u Real,pa koliko je samo reprezetnativaca tu bilo ne sumnjam u uspeh.Naranvo i zvezda,ona je u dve godine prodala dva igraca realu,pa to su uspesi o kojima sad mozemo samo da sanjamo. Inace ovo 4 mesto je veliki uspeh za zvezdu,jer Barsa i Real su tu zbog pod toga su su glasasci uglavnom Spanci i to oni mlajdi koji ove osatle ekipe ne pamte.Tako da za mene je najeci uspeh i pobednik Milan iz 80-etisetih koja se nalazi natrecem mestu,i sam sam glasao za njega da se ne ljute navijaci Zvezde.Tako da 4 mesto zvezde odma iza milana je veliki uspeh,jako veliki.
Marjan
U ovom timu bilo je najvise tri do cetri igraca koji su imali nekakvu vrednost, ostalo prosek.Savicevic,Prosinecki i Jugovic i naravno Pancev a Stojanovic,Marovic,Binic,Najdovski, Sabanadzovic pre vodonose ili sirova radna snaga.
govori prorok
oni su mislili Radinovica a ja se dobro sjecam tog Radanovica i onog cuvenog uzvika Mladena Delica "ljudi pa dali je to moguce" bio sam tad u JNA utakmicu smo gledali u vojnickom klubu i bila je "ludnica"
@Kind of blue
Kako se kaže pravilno- Liju ili Điju?
Прикажи још одговора
Zuk
Koje ste vi budale,Zvezda nije smela da odigra otvoreno utakmicu sa Olimpikom vec se parkirala u svoj sesnaesterac.Presli dva puta centar po nekoliko sekundi a posed lopte bio 90 prema 10.Ljupko Petrovic je sam rekao Dzaicu, ako se otvorimo primicemo najmanje sest komada ali ako budemo igrali bunker sanse su nam vece da igramo bez golova i da probamo na penale da dobijemo na sta se Dzaic slozio.Tako da ovo sto je napisano nema veze sa malim mozgom.
RRR
Kome je Olimpik dao toliko golova.Nemas pojma ,taktika se bira prema svemu,samo bivstvovanje igraca u kasnijem periodu pokazuje vrednost.
Dr
Zvezda se prošetala kroz takmičenje... Pogledaj utakmicu u Minhenu, Bejern se ništa nije pitao u polufinalu... Na kraju jeste Zvezda srećnim golom ušla u finale, ali je bila bolja od Bajerna u svim segmentima igre... A sto se finala tiče i tu grešiš.. Nije Ljupko rekao tako kako ti kažeš, nego ovako: "Dzajo, hoćeš li da igramo kako cela država i nas narod hoće, kao i do sada, smelo i napadački - pa da izgubimo, ili hoćeš da igramo onako kako sam ja zamislio - pa da pobedimo..?" I na to mu je Dzaja rekao, da mu je bitno da se pobedi i da igra kako on misli da treba..
Прикажи још одговора
ACM
Milan sa kraja 80-ih bez premca! Logično da će čitaoci Marke da glasaju za Real ili Barselonu, zato bi trebalo renomirani stručnjaci da ocenjuju!

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.