Почетна / Фудбал / Звезда

Мијаиловић: УЕФА информисала Терзића да се првенства настављају у мају

Он је позвао све навијаче Црвене звезде, али и грађане Србије да поштују прописане мере безбедности како би "што пре стали на пут овој пошасти"
ФОТО: ФК Црвена звезда

Председник фудбалског клуба Црвена звезда Светозар Мијаиловић апеловао је данас на све грађане да поштују мере самоизолације због пандемије корона вируса и истакао да верује да ће и Србија, али и црвено-бели пребродити ову тешку ситуацију.

- Ово је ванредна ситуација коју ниједан наш грађанин никада није доживео на тај начин и због тога озбиљност свега налаже да имамо личну и друштвену одговорност за поступке које чинимо како би се ово зло зауставило. Један од начина које струка саветује и које држава својим мерама прихвата и прописује, то је стриктна социјална изолација како се вирус не би ширио - рекао је Мијаиловић за клупски сајт.

- Као неко ко има више од 65 година поштујем све те одлуке и већ 12 дана се налазим потпуно сам у стану и прекорачим праг само да бих узео оно што ми оставе они који ми помажу - додао је Мијаиловић.

Он је позвао све навијаче Црвене звезде, али и грађане Србије да поштују прописане мере безбедности како би "што пре стали на пут овој пошасти".

- Морамо да верујемо у знање и способност наших лекара, као и у мере које је предузела наша држава у циљу решавања проблема. Самоизолација јесте најбољи и једини прави начин да превазиђемо ово. Сви треба заједно да пребродимо ово како би дочекали шампионску титулу коју очекујемо да ћемо освојити.

Ванредно стање је на снази, али Црвена звезда је велики клуб да би у потпуности стао с радом. По речима Мијаиловћа, организација припада генералном директору Звездану Терзићу, као и пословном директору Марку Петровићу.

- Они праве план свих активности у смислу тога шта се мора урадити кад се ово заврши. То је низ мера који се усаглашава и доноси како би нормално наставили рад. Клуб нема неких посебних активности осим оних везаних за инвестиције, а то се одвија динамиком коју диктирају актуелни услови - рекао је Мијаиловић.

- На стадиону је и обезбеђење, јер објекат мора да буде под сталним наџором, због свега што се у њему налази. Све то је прилагођено условима који су прописани од стране државе. Већина послова може да се заврши од куће, али неке ствари траже физичко присуство - додао је.

Постоји дилема око тога да ли ће се првенство уопште наставити, а Мијаиловић истиче да би, према неким предвиђањима, то могло да се деси у мају.

- Информације које је Терзић добио од УЕФА гласе да ће првенства највероватније да се наставе у мају, али ово је погодило читав свет, тако да нико не може са сигурношћу да зна шта ће да буде. Живот се у многим сегментима вратио уназад и клубови који сад немају приходе од утакмица, телевизијских преноса и маркетинга се налазе у тешком положају. Људи из Звезде проучавају све варијанте како бисмо наставили да функционишемо нормално и верујем да ћемо успети да превазиђемо ову ситуацију и да ћемо у периоду који нас очекује, на најбезболнији начин, успети да пребродимо ово - рекао је он.

Коментари8
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

los penzos 47@Trifecta of Doom
Bravo! Konačno da čujem jednu pametnu stvar. Ovaj Mijajlović umesto da tako nešto i sam predloži i zasluži onu masnu platu koju dobija od Zvezde, on otkriva toplu vodu o vestima iz UEFA-e. Molim Žurnal da ukoliko, ima saznanja objavi kolika su mesečna primanja fudbalera Zvezde, Partizana i Vojvodine!
ko se tu pita?
Terzica?! A ne Kokezu? Zanimljivo...
Trifecta of Doom
Bolje bi bilo da Zvezda u ovoj vanrednoj situaciji zbog korone, razmisli o smanjenju plata za svoje fudbalere, jer primanja pojedincima su zaista nerealna! Ko je taj koji zaslužuje mesečnu platu od 50.000 evra?! Da to možda nisu oni trećerazredni afrički falš “kapitalci”, koje niko u svetu ne traži i koji će ostati u Zvezdi do penzije! Treba uraditi isto kao i Dinamo iz Zagreba, koji je dao odrešene ruke nekim prvotimcima! Klub trenutno nema prihoda a izdaci su sigurno veliki!
Barislav Tokiovic
Lepa slika i jos lepsi pehari u pozadini.
Željko Pavlović
Samo 4 utakmice u šampionatu i 3 utakmice u kupu(Radnik je domaćin u 1/4 finalu, a Inđija gost). Inače, da se odredi domaćin u 1/2 finalu i finalu žrebom.
Deki
Taj ko je prvak trenutno, to ke neko odlučio i obećao odavno.
@zeljko
Do kraja sampionata ima jos mnogo vise od samo 4 utakmice. Ti bi da skratis sezonu a da i dalje bude prvi onaj aiko nije odigrano do kraja? Jel tako?
Прикажи још одговора

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.