Почетна / Фудбал / Звезда

Јованчић: Феноменално би било да се са Партизаном састанемо у мечу за трофеј

Играли смо два пута у Лиги шампиона, презимили у Лиги Европе, ред је да освојимо оба домаћа трофеја – поручује „радилица“ црвено-белих
ФОТО: М. Спасојевић

При крају треће недеље рада после више од месец и по дана паузе узроковане пандемијом коронавируса фудбалери Црвене звезде све више размишљају о завршници првенства и купа.

Жеља да коначно дођу до дупле круне највећи је и мотив тиму Дејана Станковића да максимално спреман и мотивисан дочека мечеве до краја сезоне.

Хоћете ли искористите прву меч лопту за титулу на Бањици?

- Верујем да ћемо већ у првој утакмици освојити бодове за одбрану шампионског звања. Жељни смо игре и победа, а најбоље је да што пре стигнемо до циља на којем смо предано радили од почетка сезоне - каже Душан Јованчић, везиста црвено-белих.

Пружа вам се прилика за дуплу круну, поготово после Рада растерећеније уђете у преостала три првенствена сусрета?

- Уз шампионат приоритет нам је и куп. Дуго чекамо на дуплу круну и ред је да је освојимо. У последње три године смо два пута ушли у Лигу шампиона, презимили смо у Лиги Европе и најбоље би било да низ заокружимо подизањем оба домаћа пехара.

Партизан вас је савладао на Маракани у финалу прошле сезоне. Надате ли се поновном дуелу са комшијама, поготово што у две првенствене утакмице нисте успели да савладате црно-беле (0:2, 0:0)?

- Било би феноменално да се са Партизаном поново састанемо у мечу за трофеј и за разлику од прошле сезоне тријумфујемо. Да прво ипак, дођемо до финала.

Какав ће бити крај сезоне без публике?

- Јако лош. Није исто играти са навијачима и пред празним трибинама, поготово нама који увек имамо сјајну подршку. Морамо да сачекамо да епидемија прође и да Делије поново буду уз нас. Не знам да ли ће повратак гледалаца бити могућ од почетка нове сезоне, много би нам значило да квалификације за Лигу шампиона одиграмо пред нашим присталицама.

Коментари7
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Mosquito
Kako se sada zove "sudija Babarogic"?
Dr
2 derbija 0 golova toliko o vasoj dominaciji
Barislav Tokiović
Ne prizivaj, šta ćemo ako stvarno tako bude?! Znaš i sam da u poslednjih 10 utakmica nismo mogli da pariramo Partizanu (bar ne bez sudija)!
ljubo
ne priziva on nista samo je obavesten,da je scenario ovaj put napravljen da kup osvoje po svaku cenu.
0:3 Naravno
C.Zvezda-Partizan
Прикажи још одговора
Željko Pavlović
Jeste.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.