Почетна / Фудбал / Звезда

ВРЕМЕПЛОВ: Илија Петковић дао гол и за Звезду

Навијачки сајт „Redstarbelgrade“ ископао је из историје тај податак и подсетио звездаше да је легендарни Петко, попут већине рођених у Книну, симпатисао Црвену звезду
ФОТО: ФК Црвена звезда

ОФК Београд је једини српски клуб за који је Илија Петковић играо званичне утакмица, али забележио је и један меч у дресу Црвене звезде.

Било је то 9. јуна 1972. године, на ревијалном сусрету поводом опроштаја од фудбала Боре Костића.

Навијачки сајт „Redstarbelgrade“ ископао је из историје тај податак и подсетио звездаше да је легендарни Петко, попут већине рођених у Книну, симпатисао Црвену звезду.

Највише је волео и поштовао ОФК Београд, где је оставио неизбрисив траг као спортиста и човек.

Направљен је спектакл у част Боре Костића, уз идеју да Звезда има госте у тиму из других југословенских клубова, а на другој страни је била селекција листа „Спорт“, састављена од асова светског фудбала: капитена Бразила Карлоса Алберта, једног од најбољих немачких играча у то време Гинтера Нецера, великана Ајакса Јохана Кројфа...

Црвена звезда је играла у саставу: Дујковић, Кривокућа, Степановић (гост из ОФК Београда), Јерковић (гост, Хајдук Сплит), Дојчиновски, Павловић, Петковић (гост, ОФК Београд), Аћимовић, Костић (од 20. Лазаревић), Шекуларац, Џајић.

У другом полувремену играли су: О. Петровић, Кленковски, Баралић, Богићевић, Јанковић, Облак (гост, Олимпија) и Новковић.

Селекцију „Спорта” чинили су: Марић (Вележ), Сурбије (Ајакс), Карлос Алберто (Сантос), Холцер (Хајдук), Месељи (Вашаш), Нецер (Борусија Менхенгладбах), Думитру (Стеауа), Алберт (Ференцварош), Мирен (Ајакс), Скоблар (Олимпик Марсељ), Кројф (Ајакс).

У другом полувремену играли су: Ђорђевић (Партизан), Сантрач (ОФК Београд), Сребров (Вардар) и Мирандиња (Бразил).

После 90 минута игре било је 2:2. Стрелци за Црвену звезду су били Петковић и Аћимовић, а Кројф и Нецер за селекцију „Спорта”.

Из пенала голове су дали Мирен и Сурбије, Огњен Петровић је одбранио једанаестерце Сантрача, Нецера и Кројфа. За Црвену звезду прецизни су били Баралић и Кленковски, док је Марић одбранио Лазаревићу и Степановићу.

У одлучујућој серији Сребров је промашио, а голман Петровић био је прецизан са беле тачке.

Коментари5
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

jeste?
E, dobro...
bicisport fan
Kakva galerija asova!
Aca
Sada svi iz Knina navijaju za Ajduka.
Limi
Većina rodjenih u Kninu od rodjenja navijači su fkcz na čelu sa popom Djujićem, slava mu i čast!
sakvos
E to je...fudbalska institucija!

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.