Почетна / Фудбал / Звезда

Терзић о циљевима, трансферима, болним резовима, поразу од Партизана... (ВИДЕО)

Признао је да је Звезда прошле сезоне направила грешку довођењем великог броја странаца
ФОТО: ФК Црвена звезда

Генерални директор фудбалског клуба Црвена звезда Звездан Терзић рекао је данас да је циљ његовог тима у наредној сезони освајање титуле, додао је да план да клуб заради око 10 милиона евра од трансфера, али и истакао да ће бити болних резова.

- Планирамо да остваримо око 10 милиона евра кроз трансфере овог лета. То је наш план, а да ли ћемо у томе успети не знам јер не знамо како ће се понашати тржиште. Све је померено, тако да ће каснити и прелазни рок који ће реално почети тек у августу. И тада је питање како ће се тржиште понашати. Свесни смо сви колико је пандемија направила штете светској економији, све се то као систем спојених судова прелива и у фудбал и питање је шта ће бити са трансферима - рекао је Терзић за Звезда ТВ.

Медији су претходних дана писали о доласку нападача Фамиликаа Андерсона, али је Терзић истакао да не жели да говори о потенцијалним појачањима.

- Имамо четворицу шпиц играча, тако да у овом моменту нема потребе да се доводи шпиц. Међутим, реално је очекивати да оду, пре свега, Боаћи или Павков. Ту су већ дуго, можда је дошло до неког засићења, можда и Звезди треба свежа крв. Али, прво треба да оде неко од њих двојице или обојица да би дошао нови центарфор. Наш спортски сектор има списак потенцијалних шпицева које анализара и донећемо најбоље решење.

Говорећи о странцима, Терзић је прво истакао да су страни играчи донели клубу велики квалитет и да су "утемељили модерну Црвену звезду".

Признао је да је Звезда прошле сезоне направила грешку довођењем великог броја странаца.

- Али, грешка није направљена смишљено, већ зато што смо очекивали одлазак неких странаца... Што се тиче странаца, у овом моменту нећемо доводити никога док не оде неко - рекао је Терзић и додао да мисли да прелазни рок неће бити много активан јер је сачуван играчки кадар од прошле године.

Терзић је потврдио и да је клуб разговарао са Дејаном Станковићем о доласку његовог сина Филипа, голмана Интера.

- У овом моменту имамо четири голмана, видећемо да ли ће бити неких одлазака и у складу са тим ћемо се понашати. У случају да неко од голмана оде, вероватно бисмо довели Филипа Станковића, али у овом моменту то није тема.

Генерални директор Звезде је казао и да се не размишља о штоперима.

- Имамо четворицу врхунских штопера који заслужују пуно поверење, а долази нам и Страхиња Ераковић који је имао одличну сезону у Графичару.

Терзић је рекао и да клуб мора да се прилагоди новонасталој ситуацији и да не може да троши више него што зарађује.

- Биће болних резова. Смањили смо плате свим запосленима, на челу са мном, за 20 одсто. Играчима смо за три месеца док није било активности смањили плате на 50 одсто. Сигурно да ћемо смањити играчки кадар и сигурно да ће бити смањања плата. Играчи морају да схвате да то није ничији хир, већ потреба да клуб опстане. Очекујемо да играчи то прихвате као једну реалност.

Шта су циљеви Звезде у наредној сезони је јасно.

- Наш је циљ шампионска титула. Никада у историји Црвена звезда није освојила четири узастопне титуле, ово ће бити велика шанса да ови играчи уђу у историју и учинићемо све да то остваримо.

Терзић је на крају упитан да ли је поразом од Партизана у Купу Србије бачена сенка на прошлу сезону.

- Ми смо свесни да победа у дербију навијачима значи много и да не прија пораз баш као што не прија ни навијачима Ливерпула пораз од Манчестер ситија од 4:0. Ако је тај пораз бацио сенку на шампионску титулу Ливерпула, онда је пораз у Купу бацио и на нашу. Ако се освоји шампионска титула на тако доминантан начин са 14 бодова предности, ако се четири шампионске титуле освоје са скоро 100 бодова разлике, то је резултат квалитетног рада Црвене звезде. Мислим да нисмо ни свесни какве успехе је Звезда остварила у претходном периоду.

Коментари14
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

plava cigra zvrk
Kaze lazni dr. da imaju vrhunske ch,mozda je mislio na Degeneka kome je kicma ,,izlomljena,, ili na Milunovica stoje poslet po burek pa ne zna da se vrati onda za utehu imaju SUDIJE.
Delija
Zvezda ima ukupno 58 domaćih trofeja a Steau 55,Steaua ima 1 evropski trofej Zvezda ima četri uz to da je Zvezsa jedini klub koji je bio prvak sveta u Jugoistočnoj i Istočnoj evropi. Steau nikad nije bila prvak sveta. Vi grobari budi te ponosni što je jedan klub iz Srbije najveći klub u Jugoistočnoj i Istočnoj evropi, a ne da tu nešto serete. Možete nešto govoriti kad vi budžete upoređivani sa kao sa Steauom. Vi niste ni među 5 najvećih klubova u Jugoistočnoj i Istočnoj evropi.
@Najvećim klubom JIE ??
Zvezda ima 62 osvojena trofeja a Steaua 59. Titule prvaka drzave Zvezda 31-Steaua 26,Titule prvaka Sveta Zvezda 1-Steaua 0,Evropski trofeji Zvezda 3-Steaua 1...Zvezda ima bolje navijace...Steaua ona izvorna izgubila ime i grb jos pre 6 godina...Ove nove Steaue nema nigde zadnjih nekoliko godina a Zvezda 3 puta zaredom igra Evropu...Koji deo price o Zvezdi kao najvecem klubu JIE ti nije jasan? Pravis se pametan a ispadnes pglu smesan si...
Прикажи још одговора
Jovan
Stranci,nagomilavani bez potrebe,ocajna selekcija vec preko 2 godine..Ebisilo.Zander,Kanjas,La Prevara,Garsija,povratak Boacija,Jirka..Sanogo s 0 utakmica ove sezone..plus krs i lom domacih balvana..sumirano 20 miliona €...Bacenih u vetar a provizije u dzep..Ma milina
Sve rečeno
Iz teksta: "Терзић је рекао и да клуб мора да се прилагоди новонасталој ситуацији и да не може да троши више него што зарађује". Konačno je priznao (reklo bi se nehotično, ali to je sad manje bitno) da se do sad trošilo više nego što se zarađivalo!
Sve rečeno
Šta ima ON da se ljuti, kad su OVI dogovorili 3 za 3 sa Olimpijakosom?! Kome to nije bilo jasno još posle prve utakmice, taj fudbal u životu nije pogledao!
Karlo Veliki @ sve receno
Mediji od Atine, Zanderove ruke, i Tomaneovog promasenog penala kriju istinu...Ona glasi, ON se naljutio na CZ, jer su mu pokvarili vece...Od tada budzet ne kaplje u FK, ali pojacano curi u KK. Pozdrav za administraciju...
DS
Kaže čovek kad prodaju Boaćija i Pavkova, samo zaboravlja jednu sasvim malu i jednu ne baš sasvim zanemarljivu činjenicu. Ako ih želiš prodati, potrebno je da ih neko hoće kupiti! E takvih trenutno nema!
Deki
Porediš Zvezdu i Liverpul??!! Senku na titulu pored svih poraza od Partizana, bacila je utakmica sa Inđijom! I mnoštvo takvih!

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.