Почетна / Кошарка

Баскеташи Лимана добили терен да стварају нове успехе и будуће наследнике

Нови Сад је добио је сјајан баскеташки терен, овога пута у крају најбоље рангиране екипе на Светском ФИБА туру
ФОТО: ФИБА, приватна архива

Лиман, део Новог Сада, у свету баскета познат је по екипи која је тренутно на првом месту светског ФИБА тура. Стефан Стојачић, Стефан Којић, Михаило Васић и Александар Ратков, пре пар година надмашили су суграђане, истовремено уткали себе и у успехе репрезентације.

Стефан Стојачић, у многим стварима организациони лидер Лимана, у сарадњи са компанијом Мапеи, реновирао је терен у овом новосадском насељу, тако да не само најбољи баскеташи света могу да тренирају, већ и да друга деца осете чари ове гране кошарке.

- У ову спортску авантуру кренуо сам са терена на коме сам одрастао, а који данас изгледа одлично. Посебно нам је важно што нове генерације могу да се припремају у најбољим условима, јер то сигурно води ка стварању одличних екипа и могућности да на најзначајнијим такмичењима на наша репрезентација буде и даље на највишем постољу – казао је Стојачић.

Терен на Лиману има максималну функционалност, а висока отпорност подлоге омогућава игру у свим временским условима. Град Нови Сад се поноси њиховим успесима и увек је спреман да их подржи и омогући добре услове за тренирање својих спортиста.

- Нови Сад је препознат као светски центар баскета три на три. Захваљујући баскеташима који су стасавали на лиманским теренима, Србија је високо позиционирана на мапи овог спорта, пласирала се међу прве три екипе на Олимпијади и више пута утемељила као најбоља на свету. Желимо да подржимо и све оне који тек започињу своје прве спортске кораке, оне који се баскетом баве рекреативно, као и неке будуће шампионе. Хвала Стефану Стојачићу и компанији Мапеи што препознају значај развоја спорта и неговања здравог начина живота у нашем граду. Сигуран сам да ће овај терен постати омиљени простор за окупљање грађана и ново урбано обележје Новог Сада - изјавио је члан Градског већа за спорт и омладину Огњен Цвјетићанин.

 

 

 

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.