Почетна / Кошарка

Србија без Бобана Марјановића на ЕП!

Прибојавали смо се оваквог исхода, а сада је и дефинитивно потврђено, Бобан Марјановић на предстојећем Европском првенству неће играти за Србију!
ФОТО: В. Марковић

Амерички НБА лигаш Сан Антонио забранио је њиховом новом члану Бобану Марјановићу да игра на Европском првенству, потврдио је Кошаркашки савез Србије (КСС).

КСС је примио званично обавештење од Сан Антонија којим се, позивајући се на уговор између ФИБА и НБА, забрањује наступ Марјановићу на Европском првенству. Медицински налаз урађен у САД потврђује дијагнозе наших лекара и лекара који су Марјановића прегледали у Милану пре потписивање уговора, да не постоје никакве фрактуре у левом стопалу. И поред те чињенице, позивајући се на сугестије америчких лекара, Сан Антонио је забранио наступ Бобану за нашу репрезентацију, упркос његовој великој жељи – наводи се у саопштењу на сајту КСС.

Како се истиче, увидом у налаз, који је објављен на сајту, свако може сам да се увери колико је таква забрана основана, а колико не.

Кошаркашки савез Србије ће званично одговорити клубу и допис проследити ФИБА којим ће изразити своје неслагање са оваквом одлуком америчког клуба. Упркос томе, наши циљеви на Европском првенству остају исти и верујемо да ће наши репрезентативци и стручни штаб остварити резултат на који ћемо као и увек бити поносни – поручују из КСС.

Марјановић је претходне сезоне био МВП лигашког дела Евролиге и један од најзаслужнијих за историјску, триплу круну, Црвене звезде - АБА лига, првенство Србије и Куп Радивоја Кораћа.

Подсетимо, селектор кошаркашке репрезентације Србије Александар Ђорђевић раније је рекао да центар националног тима Бобан Марјановић нема здравствених проблема:

После крајње непромишљене и некоректне изјаве клупског службеника, која је само за лаике случајна, настао је читав проблем. Покренута је лавина, иако је Марјановић добро и нема никаквих здравствених проблема. То су показали лекарски прегледи у Милану које су надгледали доктори Сан Антонија и после којих је он потписао уговор.

Марјановић је напустио припреме репрезентације Србије и отпутовао у САД на додатне лекарске прегледе.

После изјаве Велибора Радовића, помоћног тренера Црвене звезде, да је центар играо повређен током финалне плеј-оф серије, Сан Антонио је од Марјановића тражио да не тренира следећих неколико недеља чиме је доведено у питање његово учешће на Европском првенству.

Од лекарског тима Сан Антонија добили смо мејлом захтев да Марјановићу забрањују тренинге следећих шест до осам недеља, а ми смо им изашли у сусрет да се у четвртак појави у Лос Анђелесу. Не знамо на основу чега је дошао тај захтев, јер је са Марјановићем, понављам, све у најбољем реду –рекао је селектор Србије.

Да је повреда санирана потврдио је и менаџер високог центра Мишко Ражнатовић, који је навео да су последњи прегледи показали да је повреда Марјановића у потпуности санирана.

По добијају резултата са прегледа биће познат став Сан Антонија о овој немилој ситуацији, као и поновном прикључењу репрезентацији. Последњи преглед играча, који су урадили наши здравствени радници, показује да је повреда потпуно санирана, па се надамо најбољем – рекао је Ражнатовић.

Коментари12
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Yugo
Nikad se nezna sta je BOLJE. Dali ovo sto Marjanovic nece biti ucesnik EP ili ono sto je trenutno Saletu puno lakse, a to je zna se ako vodi 4 centara na EP , onda su to Raduljica, Milutinov, Kuzmic i Stimac (Stimac moze da odigra i Cetvorku) tako da nemora da se brine koga od ovih da izbaci iz tima. Onda bi pored ove cetvorke , dodao Ercega, Bjelicu, Milosvljevica, Kalinica, Bogdanovica, Teodosica, Markovica i kao poslednjeg i mene da stavi u roster, mi cemo da osvojimo medalju. Pozdrav Svima.
Nole=Hudini
Moguce da lupetam gluposti, ali mi pade na pamet, Toni Parker igra za San Antonia 10 godina, i svi znaju kakav autoritet on tamo ima, a Francuzi znaju da im realno od nas preti najveca opasnost na evropskom prvenstvu koje oni organizuju . Kad se zbroji 2+2 dodje se do zakljucka. Koliko god da zvuci kao teorija zavere isto tako je moguce da je Toni dobio instrukcije od Francuskog saveza da kod svojih ljudi u klubu proturi ideju o suspenziji igranja Bobana Marijanovica. Pa makar ta suspenzija trajala samo nedelju dve i da mu se na kraju i dozvoli da igra, steta za nas tim je nacinjena i cilj je postignut. Opet ponavljam moguce da ovo nema nikakve eze sa istinom , ali ..... Nije to prvenstvo samo sport, to je mnogo vise od toga.
jojo
tek sada verujem da su zvezdi dali 650 000 evra iako nisu morali a sve uz pomoc ovog zalizanog smrada .
muta
veliboru i nebojsi da se uplati neki evro za posao koji su odradili .
kole
ne bi cudilo ni da ga je coki dopingovao da odigra 8-9 meseci po 30 minuta .

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.