Почетна / Кошарка

Ђоковић: Саме припреме су част и лекција

У фоајеу “Краун Плазе” је традиционално окупљање најбољих играча Србије за трећи прозор квалификација за Светско првенство. Kао и приликом прошла два окупљања, биће момци који су добили шансу захваљујући новом формату квалификација и који су ту прилику искористили.
ФОТО: И. Веселинов

Један од њих је Илија Ђоковић, млади плејмејкер Борца из Чачка, екипе која је имала веома успешну сезону, а леворуки момак је практично био њен заштитни знак. Зато је његово име на Ђорђевићевом списку готово неопажено. То значи да му је ту и место.

Многи су ове сезоне управо Ђоковића апострофирали као кључног играча и главну опцију у нападу Борца. На питање да ли је задовољан показаним играма он је јасно одговорио.

- Наравно да јесам, али увек може боље. Додуше, не размишљам само о себи. Сматрам да је тим важнији од појединца. Најбитнији су ми саиграчи, који су ми помогли да постигнем све у досадашњем делу каријере. Дугујем им велику захвалност - скромно је причао Илија.

Због заслуга за клуб и град чак је понео ласкаву титулу најбољег спортисте Чачка у 2017. години.

- Бити спортиста године у Чачку, граду који има прегршт младих и успешних спортиста заиста је велика привилегија и част. Пресрећан сам због тога. Опет понављам, то није само мој успех, већ читавог тима.

Одличне игре младог плејмејкера поново су уврстиле на Ђорђевићев списак. Овога пута списак заиста најбољих у Србији.

- Играње за репрезентацију је нешто што сваки дечак пожели још од тренутка када направи прве кошаркашке кораке. Не могу да опишем колико сам захвалан селектору Ђорђевићу на позиву да играм ове квалификације. Огромна је привилегија само бити позван од легенде српске кошарке. Сан сваког дечака је да обуче национални дрес и да игра за репрезентацију своје земље. То што сам се поново нашао на списку ме чини неописиво срећним.

Додуше, Ђоковић ће имати озбиљну конкуренцију, јер су повратак најавили играчи из НБА и Евролиге.

- Биће велика част учествовати на припремама са најбољим играчима из наше земље. Неће бити ни мало лако изборити се за место међу најбољих 12. Међутим, даћу све од себе, у то сам сигуран. Такође, ово ће ми бити добра лекција и наук, сигурно је да ће ми помоћи да напредујем у наставку играчке каријере.

Даљи планови у каријери?

- Искрено, тренутно не размишљам шта и како у наставку. Сада су ми у фокусу репрезентативне обавезе. Након што оне буду готове, уследиће разговори са менаџером. Што се мене тиче, волео бих да останем у Борцу - закључио је Илија Ђоковић који има богато искуство играња у дресу са државним грбом.

Наиме, са јуниорском репрезентацијом је на Европском првенству освојио сребрну медаљу 2014. године. Такође, на Универзијади у Кинеском Тајпеху прошлог лета заузео је четврто место, а због прихватања позива селектора Зорана Тодоровића у „минут до дванаест“, постао је прави херој нације и кошаркаш на кога треба да се угледају многи млађи, али и старији играчи. Како због показане игре на овом такмичењу, тако и због партија у Борцу, млади Јагодинац је потпуно заслужио да га „Сале Национале“ по трећи пут стави на свој списак.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.