Почетна / Кошарка

Мега тесно изгубила од шампиона АБА лиге, Будућност се вратила тројкама

Наредни меч Мега игра у петак 7. септембра од 19 часова у хали Мега Фактори а противник је грчки АЕК
ФОТО: bcmegabasket.net

Мега Бемакс – Будућност 95:99 (25:11, 19:29, 24:32, 27:27)

МЕГА БЕМАКС: Мушиди 13, Церовина 2, Марјановић 2, Ашћерић 10, Чарапић 6, Мокока 14, Битадзе 18, Станић 11, Копривица, Мишковић 6, Фундић 13.

БУДУЋНОСТ: Е. Џексон 14, Ивановић 10, Су. Шеховић 9, Е. Кларк 16, Баровић 2, К. Кларк 10, Се. Шеховић, Гордић 10, Илић 8, Крафт 1, З. Николић, Д. Николић 19.

 

Кошаркаши Мега Бемакса су тесно изгубили од шампиона АБА лиге Будућности са 95:99 (25:11, 19:29, 24:32, 27:27) у оквиру контролног меча који је одигран у хали Мега Фактори у Београду. Изабраници Дејана Милојевића су одиграли добар меч, али их је мањак концентрације у одбрани у преломним моментима коштао победе.

Наредни меч Мега игра у петак 7. септембра од 19 часова у хали Мега Фактори а противник је грчки АЕК.

Кошаркаши Меге су боље почели меч и врло брзо су дошли до двоцифрене предности уз добру игру Станића и Битадзеа. Предност је у једном тренутку била 15 поена, а резултат после првих десет минута је био 25:11. У другој четвртини су гости постепено топили разлику, а прорадио им је и шут за три поена, где су у другој четвртини погодили шест тројки из осам покушаја. Будућност стиже до егала, али се на полувреме отишло са 44:40 за Мегу.

У трећој четвртини Будућност наставља да погађа тројке и прелази у вођство. Ашћерић успева да одговори истом мером, али гости користе грешке у одбрани Меге па је резултат 68:72 пред последњих десет минута. У последњој четвртини је Будућност држала предност од 2, 3 коша, али је одличан у нападу Меге био Станић који није дозволио одлепљивање. На минут и по до краја, код резултата 92:93, Будућност погађа 14. тројку на мечу из 23. покушаја и на крају стиже до победе 95:99.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.