Почетна / Кошарка

ВИЈЕСТИ - Опасне игре: Увредама на увреде, пљувањем на пљување

Да у Црној Гори не поздрављају баш сви начин ка који су црвено-бели дочекани у Морачи, показује данашњи коментар објављен на сајту Вијести
ФОТО: Принтскрин

Одличан коментар колеге Александра Радовића преносимо вам у целини:

„Кошаркаши Будућности су положили тест против Црвене звезде, показали карактер и квалитет, навијачи – нису.

На увреде се одговорило увредама, на бијес се одговорило бијесом, на вулгарности се одговорило на исти начин, на пљување се одговорило пљувањем, на повике „убиј Шиптара” из Београда, одговорило се са убиј Цигана у Подгорици...

И тако даље...

Сада, док се чека петак и вјероватно нешто слично, јавност, па и актери, мјере гдје је било горе, као да постоји јединица мјере за увреде, вулгарности, примитивизам, па и мржњу.

И ко је први почео, и када је све почело...

Навијачи Будућности нису успјели, или жељели, да покажу другачије лице од Звездиних, иако су имали шансу за то и зачепе уста и „душманима”, како они одавно зову суграђане, однедавно и све становнике Црне Горе, који не навијају за подгорички клуб, и београдским навијачима, српским медијима и јавности.

Нису одбранили ни тренера „њихове” Будућности, који је у Београду, храбро и искрено, с пуним правом, рекао да је згрожен дешавањима у дворани, назвао је „атмосфером линча” и „колективном хистеријом”, те позвао навијаче да у правој „подгоричкој и црногорској” атмосфери бодре свој клуб.

Јасмин Репеша вјероватно није могао ни да слути какав ће бити одговор на његов позив...

Нико не очекује цвијеће за госте, али пљување играча супарничког тима из првих редова и са паркета (!?) не представља навијачку страст и темперамент – већ примитивизам најгоре врсте.

А неометано пљување и некажњено одстрањивањем пљувача из дворане – немоћ је организатора, обезбјеђења и прије свега полиције.

Граница између вербалног и физичког напада је танка, од пљувања до често ударца дијели само трен, а актери, они на трибинама и у столицама одмах до терена, у Београду и Подгорици, тога или нису свјесни, или их није брига.

И нису свјесни колико су то опасне игре.”

Коментари28
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Donji Ljubis
Nazalost sprema se otpustanje g. Radovica....milogorci ne prastaju istinu...!!!
Pravedni
Navijac sam Budućnosti i Zvezde, ali kad igraju samo Budu nost ponos Crne Gore. Sto se tice Filipa Covica smatram da je to jedan normalan momak i dobar sportista. A njegov tata teski bo...
Milovan Z
Ovo merenje krivice ne vodi nigdje, to se nemoze izmeriti jer su krive obe strane !Ali je najveci krivac gazda Covic i njegova saopstenja koja stvaraju pritisak kod navijaca a i igraca! Kada je Covic izdao saopstenje posle pobede zvezde ? Nikada! Kada je kritikovao sudije ? Nikada!Ali radio je nesto drugo ponizavao porazene, zbrisali smo, bilo nam zao , mogli smo itd.Ovo nije dobro za kosarku a sto je najgore zbog njega vredjaju njegovog sina koji je dobar kosarkas i covjek!
Pigeon
Pa tako, kada je sve pocelo i kako je sve pocelo, pitali smo se i kada se stara, dobra Juga raspala i kada su na kraju (citaj, zgaristima, zrtvama, izgubljenoj imovini, proterivanju sa ognjista...) svi shavtili da su samo izgubili...A razlog su zelje politicara da budu begovi na svojim prcijama
Gorildo
I posle Tegeltija kaže kako je Repeša u pravu za sve što je rekao, a isti taj Repeša u svojoj izjavi proziva ceo srpski narod praveći analogiju kako nam ne valjaju ustaše, pravoslavci Crnogroci, Englezi, itd., aludirajući da je navodno problem u nama, a ne u tome što smo napadnuti od istih.

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.