Почетна / Кошарка

Новосел: Навијачи поливали водом, нема доказа да су неког ударили

Морам да мислим на породицу, а сад се све чешће питам шта мени ово све треба. Уговор ми истиче 30. јуна и добро ћу размислити о својој будућности у АБА лиги - каже Новосел
ФОТО: АБА / М. Сушић

Директор АБА лиге за Јутарњи лист нагласио да су одлуку о игрању утакмице донели Додик, Чабаркапа и он у договору са судијама.

После дешавања у мајсторици финала плеј-офа Крешимир Новосел је изјавио да је заказало обезбеђење и да размишља о повлачењу са ове функције.

- Ово што се догодило у Београду само је наставак онога што смо гледали у Подгорици. Ту је у позадини много више ствари које су ескалирале на трибини. Обезбеђење није одрадило свој посао, паркет је свето тло на ком нема места за навијаче, а обезбеђење није поступило како је требало. Њих петорица, шесторица су била на паркету, бацали су лопте и поливали водом играче Будућности.

На констатацију да црногорски медији тврде да су били ударени, Новосел се надовезао:

- Чули смо за то, рекли су нам из Будућности, али нисам видео, нити се на снимцима то може детектовати. Кад се Будућност повукла у свлачионицу, договарали смо се председник Додик, Чабаркапа и ја, заједно са судијама и одлучено је да се утакмица настави. Договор је био да ако буде још један и најмањи инцидент да се утакмица прекине. Обе екипе су чуле то, судије су процениле да су створени услови да се игра, поступили смо по правилима.

Упитан како је утакмица могала да се игра после онаквих сцена поновио је да су судије процениле да може да се игра и додао:

- Искрено и да је утакмица одложена то ништа не би решило.

Захтеву Будућности да буде смењен, Новосел је прокоментарисао:

- Видео сам саопштење, не мислим да одлуку доносим на основу писања једног клуба. Међутим, морам да мислим на породицу, а сад се све чешће питам шта мени ово све треба. Уговор ми истиче 30. јуна и добро ћу размислити о својој будућности у АБА лиги.

Коментари19
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

misa tumbas
mene je najvise razocarala drzava Srbija da budem iskren. Vucic prica o nekoj boljoj ,normalnijoj Srbiji a najvece pitanje je " ko je zabranio policiji da radi svoj posao" ???? Organizacija finala je bila na nivou nekog seoskog turnira.Lokalne barabe setaju po terenu ,prate,vredjaju ,prete igracima .Pa ovo u Tunguziji nema. zvezda ima ubedljivo najbolji tim tu nema price tako da sila I divljastvo nisu bili uopste potrebni. ABA ...vise nego smesna organizacija posle svega sto se desilo.
@misa tumbas
...sto ovaj prakticno i priznaje svojom izjavom.
Petar pg
Dva rezimska kluba koja unose zlo u ligu. U Tom blatu se, naravno, Covic snalazi bolje od Bokana, Koji je tu ipak zalutao. Dok God bude Covic u zvezdi, nema normalne kosarke I navijanja.
Anti sweet
Sladak si kao pelen
Sweet
Nema tu dva zla...nego jedno...doktor Covic je pametan covek koji ualze milione u sport, a vama ulazu politicari i mafijasi...a u partizanu takodje ! Tu je razlika !!! Pa koga je Buducnost prodala od igraca, koga partizan u poslednjih 5 god ....a dovodite igrace kao na traci...imate vece budzete od Zvezde 5 x ! E bruke jedne
Antonije
Prvo, zna se koliko u hali može da bude gledalaca! Drugo, stepeništa na tribinama moraju da budu prazna na njima mogu da budu samo redari. Treće u parterima se takođe zna eventualni broj gledalaca i jasno je propisano koliko oni moraju biti udaljeni od terena. Četvrto svaki upad navijača na teren je skandal zbog koga se utakmica završava. To je deo pravila na kojima Evroliga insistira. Budućnost je Evroligu igrala ove, a Zvezda prošle godine. Zašto nisu primenjeni standardi Evrolige? Zašto ABA liga ne insistira na njima? Zato što ligom rukovode oni iza kojih stoje pre svega ova dva kluba i što oni rade ono što se od njih traži. Oni koji nisu iz ova dva kluba dovoljno su podobni da se njihovim odlukama povinuju. Gore od atmosfere je ophođenje prema sudijama. Sve tri utakmice u Pioniru sam gledao uživo. Na drugoj pred početak utakmice sudije izlaze na teren a cela hala 5 min. skandira lopovi! Da li je to slučajno ili organizovano? Imaju li pritisci na sudije bilo kakve granice?
misa tumbas
jedan primer...kad se vredja bilo ko drugi igra se nastavlja kad su covici u pitanju igra se prekida. Sta dalje reci? ko i koliko ima vlast u ovoj ligi ?? Pobiju se na parketu navijaci I isti ti sede istu utakmicu u prvom redu I gledaju !! o cemu mi pricamo ? Cela drzava je cirkus. Da policija ne sme da radi svoj posao . Ejjjjjjjjjjj
ma nije valjda...
Bolje vodom nego mokracom...Napreduju, napredno.
DS10
Bolje bilo cime nego raketom!
i jedne i druge udaljiti na dve godine iz aba lige....ako ne mogu da kontrolisu utakmicu koju organizuju, onda nak uce kuci....ovako brukaju nas.
Daki
Xaxaxa, udaljiti ih, jer jedino tako tvoj jadni JSD može nečemu da se nada...

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.