Почетна / Кошарка

И УЛЕБ реаговао против календара Евролиге

После АЦБ лиге и Уније шпанских играча због календара Евролиге реаговао је и УЛЕБ
ФОТО: Евролига

Не смирују страсти због измењеног календара Евролиге за сезону 2019/2020. После АЦБ лиге и Уније шпанских играча, реаговао је и УЛЕБ. Унија европских лига противи се новом календару после проширења Евролиге на 18 тимова. У саопштењу пише:
„На дан 8. априла 2019. УЛЕБ и лиге чланице информисани су од ЕКА о промени календара за сезону 2019/2020. Деветнаестог децембра 2018. све лиге су од ЕКА добиле предлог календара за евролигашку сезону 2019/2020 који служи као основа за планирање домаћих такмичења, као и у претходним годинама. У марту 2019 ЕКА је позвала лиге на састанак у Барселони. На том састанку УЛЕБ и њене чланице тражили су од ЕКА бољи дијалог и транспарентност, како би боље сарађивали. На том састанку није било конкретне приче о потенцијалној промени календара, осим информације да ће коначан календар потврдити ЕКА Борд 3. априла. Ни УЛЕБ ни лиге чланице нису консултовани на било који начин око значајних промена.
Ова касна и значајна промена календара, која укључује ранијие почетак и каснији завршетак Евролиге, као и каснији фајнал-фор за недељу дана у поређењу са претходним сезонама, чини екстремно тешко за домаће лиге да направе распоред сезоне 2019/2020. Многи календари у домаћим такмичењима су већ направљени, на основу расположивости арена и послати су клубовима.
Нажалост, ове касне промене су још један инцидент у односима између ЕКА и домаћих лига који штети интересима националних такмичења и европске кошарке.
УЛЕБ је уверен да све стране могу да профитирају ако би постојао интегрисани и балансирани модел где домаћа, међународна и репрезентативна кошарка сви имају своје место. УЛЕБ, зарад добра кошарке, верује у основне вредности европског модела спорта, заснованог на спортским критеријумима, са отвореном пирамидалном структуром.
УЛЕБ и чланице очекују да буду консултовани од стране ЕКА и сувласника у доношењу будућих одлука које утичу на интерес кошарке у Европи и посебно у домаћим лигама.”

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.