Почетна / Кошарка

Звезда покорила Загреб по други пут, пала и Цедевита

Црвена звезда је после тешке утакмице у Истанбулу и трагичног догађа у турском граду никоме није било до кошарке. Али, Звезда је смогла снаге и савладала Цедевиту
ФОТО: Д. Жарковић
Цедевита – Црвена звезда 87:88 (17:17, 21:19, 19:31, 30:21)
Дом спортова у Загребу. Гледалаца: 2.900. Судије: Сашо Пукл, Дамир Јавор, Сашо Петек.
ЦЕДЕВИТА: Зубчић 8, Рамљак 5, Пилепић 21, Бабић, А. Делаш 12, Жганец, Билан 13, М. Делаш 10, Гордић 5, Укић 8, Араповић 5.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Вилијамс 11 (12 ас), Ребић, Чворовић, Дангубић 4, Митровић 12, Лазић 6, Блажич 20, Калинић 7, Марјановић 4, Тејић 6, Џенкинс 5, Цирбес 13.

Црвена звезда је покорила Загреб, по други пут! После демолирања Цибоне на старту АБА лиге пао је и највећи конкурент Цедевита. И то са пола снаге.

Старт је био сјајан по Београђане. За нешто више од три минута гости су водили са 11:0! Наравно, то није значило да ће се Цедевита предати.

Хрватски представник у Евролиги је полако топио разлику, а коначно је истопио на истеку прве четвртине (17:17). На старту другог периода Цедевита је и повела 21:17, недуго потом имала је и „плус шест”, после треће техничке Звезди (36:30).

До краја полувремена црвено-бели су успели са смање разлику, највише захваљујући Лазићевој тројци и погоцима са бацања (38:36).

Звезда је била сјајна на почетку треће четвртине. Пет везаних поена Блажича, те мини рола Цирбеса одвели су црвено-беле на осам поена предности (48:40). У финишу овог периода погодио је Блажич још једну тројку, а исто је поновио на старту четвртог (70:57).

Чинило се тада да су домаћи „сломљени”, али су после тајм-аута Репеше заиграли далеко ангажованије. У појединим тренуцима имали су и судијску помоћ, сасвим довољно да се поново врате у меч.

Мало времена је било потребно Загрепчанима да приђу на два поена минуса (72:70), али се Звезда поново одлепила кад се Вилијамс вратио у игру (81:75). Ни то није био крај.

Напротив, Цедевита је успела да преокрене, 57 секунди пре краја домаћин је повео (87:85). Тек тада је Радоњић узео тајм-аут. Акција је ишла на Цирбеса, који је фаулиран, а погодио је друго бацање (87:86).

У наредној акцији Анте Делаш је промашио тројку, а Звезда је кренула у напад, у којем је Укић фаулирао Блажича. Словенац је био хладнокрван и погодио оба бацања.

До краја меча остало је 5,7 секунди, а Репеша је затражио тајм-аут. Цедевита је кренула са Звездине половине, имала сасвим довољно времена, али је из тешке позиције Анте Делаш промашио тројку.

Коментари8
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

mix
Ne razumem da vodeci klubovi lige privuku samo 2900 navijaca. Suprotno tome, Partizan gleda u proseku 5500 gledalaca iako klub bas i ne blista i tek zavrsava pricu oko formiranja rostera. Mec je bio dobar a Zvezda je zasluzeno pobedila. Sledi Derbi pa se vidimo, sinovci....!
Spartanac
Zasto racunas prosek Zvezdi u gostima ili generalno,a Partizanu samo kad igra kuci?
stari
Sta je sa Marjanovicem, da nije mozda povredzen
ćela
A ponadala im se i braća iz Humske, a ono "OP CVRC GEVEZEN ZAJN".
NEMA NAM RAVNIH...
mnogo vazna tekma u cetvrtak ..svi u arenu !
...
Zasto Bobi nije igrao drugo pol ?? igram funtazy pa me sjebo ovo kolo :D

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.