Почетна / Кошарка / АБА лига

Преминуо доскорашњи кошаркаш Црвене звезде Мајкл Оџо

Бивши кошаркаш Црвене звезде Мајкл Оџо изненада је преминуо у 27. години, потврдили су црвено-бели
ФОТО: ЕПА/Матео Баци

Како су раније пренели београдски медији, Оџо је преминуо од последица инфаркта током индивидуалног тренинга на стадиону Партизана.

Мајкл Оџо је рођен 1993. године у Лагосу у Нигерији, а у Србију је дошао 2017. године кад је професионалну каријеру почео у ФМП-у. Похађао је познати колеџ Флорида Стејт.

Дрес Црвене звезде обукао је први пут пред почетак сезоне 2018/19. Током две сезоне у Звезди, Оџо је освојио три трофеја: титулу АБА лиге, шампионат Србије и суперкуп АБА лиге.

Званични уговор са Црвеном звездом истекао му је крајем јуна, а "клуб и Мајкл Оџо растали су се у више него пријатељским односима".

"Изненадна и шокантна смрт Мајкла Оџа дубоко је погодила све: играче, тренере, менаџмент и управу клуба у коме је био прихваћен од првог дана, и који је прихватио као свој", навела је Звезда у саопштењу.

Датум и место сахране Мајкла Оџа биће саопштени накнадно. Од Мајкла Оџа опростили су се његови некадашњи саиграчи, али и ривали, као и Партизан и други клубови АБА и Евролиге.

Коментари16
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

samo glina...
Jug uvek opsednut spinovanjem!Što se tiče Ducija,vanvremenska ljudska gromada i ponosan sam što je igrao u Zvezdi!
zorge
Na zalost nesto mi se ovde ne uklapa. Prvo, izjava KKCZ da su se lepo rastala od Odza, drugo, zasto dojucerasnji?,i trece, ako su se lepo rastali zasto trening u Partizanu?
Moma52
Tužno i šokantno, neka mu je Večna Slava i pokoj duši.
Karlo Veliki
Izbacite iz naslova ono "doskorasnji", deluje kao da ga se klub odrice.. Verujem da ON negde odozgo vidi da je i dalje u CZ, a bio je dzin sa tako prepoznatljivim i miroljubivim osmehom.
Sima sever
A sto je on trenirao u Partizanu, kada je bio nas igrac?
Slave
Zar je bitno gde je trenirao i za koga je igrao.
Sever uvjek pun iščašene priče
Vječna ti slava Odžo Majkl,gdje si u tuđini umro.Još jednom je Duci Simonović u pravu.Partizanovac sam kome je Duci bio sportski i ljudski idol.I ostao.

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.