Почетна / Кошарка / АБА лига

Владо Шћепановић: Не би ни ваљало да у овом тренутку све иде по плану

- Видео сам у ком правцу би требало да идемо. То је јасно и свим момцима - казао је тренер Партизана Владо Шћепановић
ФОТО: КК Партизан/Драгана Стјепановић

Планирана је као утакмица иза затворених врата, али током првог меча после пет месеци и 26 дана од како су последњи пут били на терену, кошаркаши Партизана су током утакмице са Слогом имали подршку пар десетина навијача, који су преко пута клупе раширили и велики транспа-рент на коме је писало: „Из Краљева ће се увек чути глас, напред Партизане ми смо уз вас“.

И црно-бели су све време чули тај глас. Глас који им је јако недостајао. А какав је „глас“ у Краљеву „чуо“ Владо Шћепановић? Шта му је рекла утакмица против Слоге? Прва коју је водио као први тренер тима из Хумске. Пре било какве приче, млади стручњак је нагласио:

- Сам податак да смо скоро шест месеци били без утакмица, довољно говори. Не треба имати превелика очекивања од прве утакмице после напорних припрема, па још после скоро пола године неиграња утакмимца.

Застао је, па додао:

- Неким стварима чак могу да будем и задовољнији него што сам очекивао да ћу бити. Свакако да су момци понашањем и залагањем испунили оно што сам и очекивао.

Наравно...

- Од ове утакмице нисам очекивао ништа превише. Само сам хтео да видимо у каквом су стању момци после ових напорних припрема.

И – у каквом су? Шћепановић каже...

- Показало се и да су веома уморни.

А то је добро. Јер...

- То значи да се добро радило – додао је тренер Партизана.

Шеф струке црно-белих је нагласио још нешто што му се допало после утакмице у Краљеву.

- Момци су се изборили са свим тим стварима, па и са тешким ногама. А то значи да су показали и карактер. Што је, такође, веома битно. Има ту још много ствари на којима морамо да радимо. После десет дана не можете очекивати да све иде по плану.

Осим тога...

- Не би ни ваљало да у овом тренутку све иде по плану. Да се погађају отворени шутеви...

Тако да...

- Видео сам у ком правцу би требало да идемо. То је јасно и свим момцима.

Као доста важно, Шћепановић је истакао следеће.

- Најважније је да се нико није повредио. Обично су ове прве утакмице после базичних припрема, веома опасне. Ипак момке повуче игра. Сви су они победици, сви воле да добију меч, сви очекују много више него што у том тренутку могу. На крају, завршили смо како је и требало да бу-де. Без повреда, а са новим задацима који су нам већ у глави, шта је то што би требало да радимо у наредном периоду.

Црно-бели су одмарали, данас настављају са радом. Познато је да су у ходу морали да мењају план, па ће уместо турнира „Мирза Делиба-шић“ у Сарајеву, играти две утакмице против Клужа, у Београду.

- Радимо на томе да до Клужа одиграмо још две утакмице. Видећемо ко ће нам бити противници – додао је Шћепановић.

Ипак, како је рекао, по повратку екипе у Београд, акценат ће поново бити на тренинзима.

- Наравно, мало другачији ће бити рад у наставку припрема, од онога што је то било у Врњачкој Бањи.

Објасио је и зашто је Партизан одустао од пута у Сарајево.

- Ситуација је таква каква јесте. Сарајево је био велики ризик. Искрено, да су се само један или двојица играча д заразила, просули бисмо све што смо радили до сада. Мислим да није било вредно ризика, иако ми је страшно жао што смо морали то да откажемо. Посебно јер са организаторима турнира имамо феноменалне односе. Али, једноставно, ова ситуација налаже да сви морамо да будемо веома опрезни и да ми-слимо на своју екипу, на оно што нас чека.

Закључујући причу, шеф струке црно-белих је нагласио:

- Ако лига крене онако како је планирано, био би огроман хендикеп ако би се било ко заразио у овом периоду. Немамо гаранције да се то неће десити у Београду, али морамо да сведемо ризик на минимум, колико ми можемо да утичемо на то. Видите и сами, не може ништа да се планира унпаред. Већ од дана до дана правимо планове – поручио је Шћепановић.

Меч у Краљеву пропустила су четворица играча, Новица Величковић, Бра-јан Ангола, Ерик Мика и Коди Милер Мекинтајер. Двојица Американаца нису ни била са екипом последњих дана припрема у Врњачкој Бањи.

- Требало би да од понедељка обојица буду спремни за рад. Мика је дошао, одрадио је тестове, у феноменалном је стању. Велики, прави про-фесионалац. И на овај начин је показао да смо урадили праву ствар његовим ангажовањем. Мислим да ће Коди бити здравствено спреман за понедељак и онда ћемо имати комплетну екипу – рекао је Шћепановић.

Коментари5
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

partizan nis sns mts
samo napredno partizane
ZoranZA
Zvezda fmp mts sns IDEA.Cija je firma idea.? Srpska? A ne, to je glavni sponzor fmp-a,iz bratske Hrvatske.
Гробар
Као други по величини и снази клуб у земљи, очекујем да будемо достојан ривал Звезди у АБА лиги, и да наставимо континуитет освајања Купа.
Delija
Mi nažalost nismo i nikada nećemo biti veci klub od Partizana koji je bio šampion Evrope. Tuzan sam zbog toga, ali cinjenice su cinjenice. Voleo bih da osvojimo Aba ligu, ali mislim da ce to biti tesko pored jakog Partizana.
Dule032
Partizan je (u košarci) veći i poznatiji i u svetu poštovaniji klub od Zvezde . To govore ČINJENICE ! Lovačke i ribolovačke pričice iz zvezdaške kuhinje se ne računaju .

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.