Почетна / Кошарка / АБА лига

Владо Шћепановић: Напад тренутно ни не гледам, само одбрану

После окршаја са Слогом, Партизан је у Београду угостио Динамик и Слободу, следи двомеч против Клужа, па утакмице против Борца и Морнара
ФОТО: КК Партизан/Д. Стјепановић

Првобитни план припрема Партизана био је мало другачији. Али, као су били приморани да због нестабилне епидемиолошке ситуације откажу турнир у Сарајеву, црно-бели су морали и да закажу нове пријатељске утакмице.

Случајно или намерно, али њихов распоред је такав да се иде од лакших ка све тежим ривалима. Уз поштовање свих клубова и њихових тимова.

После окршаја са Слогом, Партизан је у Београду угостио Динамик и Слободу, следи двомеч против Клужа, па утакмице против Борца и Морнара.

Пре објашњења те „узлазне“ линије у квалитету противника, Владо Шћепановић, тренер Партизана, подсетио је на непобитну чињеницу.

- Момци шест месеци нису играли званичну утакмицу! То је велики проблем. Био сам играч и знам да ми је било потребно много времена да вратим такмичарски ниво после неиграња пар месеци током летње паузе.

Вратио се на „тему“.

- Идемо путањом којом би требало и да идемо – каже.

Осим тога...

- Принуђени смо да идемо тим путем, како бисмо вратили играчима осећај за игру пет на пет, па и на само површину терена на којој играју. Јер врло брзо се изгуби осећај када се не игра.

Закључак овог дела је...

- Мисли да за сад радимо коректан посао.

Баш тако – коректно - било је и у суботу против Слободе. У мечу у коме је Партизан сјајно почео, па мало застао, а онда у високом ритму завршио меч.

Те осцилације сигурно нису нешто о чему може да се прича у позитивним тоновима. Али, баш као што је рекао и Шћепановић, није и да нису нормалне за овај део сезоне. 

- То је процес који мора да се прође – каже тренер црно-белих.

Резон је више него једноставан. Шћепановић додаје:

- Не би ни ваљало да у овом тренутку свих 40 минута имате добар ритам, и проток лопте, и течност у игри. Још смо у фази привикавања једних на друге, на принципе које смо поставили. Нормално, плаћамо цену и данак свега тога.

Шћепановић није желео да наглашава учинак појединаца. У овом делу припрема нешто друго је важаније.

- Искрено, у овом периоду ни не гледам напад – рекао је.

Јер...

- Битна ми је одбрана, ти принципи. Сви момци имају одређени индивидуални квалитет. И ту неће бити проблема. Али, сада је фокус на одбрани.

Коментари2
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Gage
Pa ni Zeljko Obradovic nije imao veliko iskustvo pa je osvojio sampionski pehar u Evropi.
Karlo Veliki
Prvi utisak je da je tim sacuvan, a dopunska selekcija bila kvalitetna. Brine me kapacitet Scepanovica kao trenera, iako verujem da ce u Velickovicu imati desnu ruku u svlacionici, i na terenu.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.