Почетна / Кошарка / АБА лига

Рађа: АБА лига са 40 Американаца нема смисла

Највећи проблем је, каже он, потенцирање странаца и "гушење" младих кошаркаша јурећи место у Евролиги или Еврокупу
ФОТО: Н. Неговановић

Не видим никаквог смисла за постојање АБА лиге у којој игра 40 Американаца, изјавио је легендарни хрватски и југословенски кошаркаш Дино Рађа.

Он је у подкасту „Спортских новости“ рекао да је регионално такмичење замишљено за развој младих играча, а претворило се у лигу ко има више новца и више Американаца.

- Не видим никаквог смисла за хрватску кошарку, али ни за било коју другу - истакао је Рађа.

Највећи проблем је, каже он, потенцирање странаца и "гушење" младих кошаркаша јурећи место у Евролиги или Еврокупу.

- Читао сам да око 40 Американаца игра АБА лигу, то су четири комплетне екипе, то је сулудо. Једног или двојицу разумем, али пет-шест по екипи је тотално безвезе. Играју између себе, нема ту никакве користи. Не знам кога то интересује, не сећам се кад сам погледао неки меч АБА лиге - поручио је Рађа.

Коментари2
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Bos
Rađa priča obične floskule! Njegov Split je decenijama jedna obična nula, dok drugi ulažu i bore se.Da je Split konkurentniji, nebi ovako sigurno pričao ;-))) Dohvati se rada i stvori te čuvene talente i odma ih iskoristi u Split, nemoj drugima preporučivati šta da rade, svaki klub ima svoju politiku i viziju.
Realni
Rađa priča praznu priču, očigledno je "zarobjen" još u 80- setim! Kad veruje u ono što priča, zašto to nije već decenijama primenio u Split??? Nego su dno.Njegova je priča obična utopija i ništa više. Prvo nema više tolikih talenata, drugo, ko god stasava i odskače kvalitetom, odmah ga veliki kupe i kraj priče. Smešno je i komentarisati da se igra jedna Evroliga pa i Evrokup sa domaćim igračima, i ovako sa dosta amera konkurentni jesmo ( kk Cz), ali ne za najveće domete. Isto važi i za Mornar, Budućnost, CO i Partizan u Evrokup.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.