Почетна / Кошарка / АБА лига

Филип Петрушев одиграо сјајан меч, али Мега поражена у Бару (ВИДЕО)

Два лица Меге, изванредно у првом делу и много слабије у наставку. За утеху још једна изванредна партија Филипа Петрушева, најефикаснијег и најкориснијег актера. Гостима је пресудио Кени Гебријел узастопним тројкама
ФОТО: Морнар/Медиа Про

Нестварно је почела Мега, повела је 14:9 игром тандема центара, 20-годишњака Петрушева (10 поена) и Марка Симоновића (4) који показују од почетка сезоне колико су не само талентовани већ и снажни, спремни да физички издрже окршаје са старијима.

Ни тајм аут Михаила Павићевића није ништа променио, Петрушев је наставио да засипа кош Барана, прво је закуцао, потом погодио тројку, дао је 15 поена за шест минута. Фантастично. Било је уживање посматрати овог дугајлију.

Трећи играч који је постигао поене за Мегу био је повратник са рада из Немачке, Јован Новак. Морнар је игру градио на периферији одакле је далекометним шутевима покушавао да анулира предност гостију са Новог Београда.

И одлично су Барани шутирали, тројке рецимо четири од седам за осам минута за 22:23. Међутим, тројка Симоновића и продор Новака обезбедили су опет +6 за госте.

Домаћи су у другом периоду брзо стигли Мегу и наставило се резултатском клацкалицом, истина у неколико наврата момци у розе дресовима имали су +3.

Ипак, спољна линија Барана, Џејкоб Пулен (10), Ајзеја Вајтхед (11) и Кени Габријел (10) обезбедила је минималац за велики одмор, но сви су били у сенци Петрушева, убацио је 21 поен (12-9, 2-1, 3 ск, индекс 24).

Мега је несигурно ушла у друго полувреме и Морнар је повео 53:43, серија је била 9:0 пре него што је гостујући тренер Влада Јовановић узео тајм аут.

Наш тим имао је проблем са организацијом напада, више од три и по минута био је без постигнутог поена, чак и без покушаја, пре него што је поентирао Миленко Тепић.

При томе бековска линија Морнара, придружио се и Немања Врањеш, наставила је шутерску ревију. Мега је имала проблем и да дотури лопту својим високим играчима. Тај трећи период био је прилично испрекидан, али се домаћин боље снашао и повео 59:51.

Гости су изгубили ритам, а Барани су наставили фестивал шутева са дистанце, додуше имали су и доста слободног простора да се наместе и одаппну стрелу, рецимо Гебријел је петом тројком довео домаће до 67:55, утакмица се ломила.

Гебријел је био незадржив, Вајтхед није заостајао. Само је Симоновић пружао отпор, али се Морнар позиционирао на десетак разлике, потом је и Врањеш убацио тројку за великих 80:65. Ипак серијом 8:0 за 80 секунди Мега је изборила частан пораз.

Семафор петог кола АБА лиге:
Морнар – Мега 80:73 (25:28, 19:15, 15:8, 21:22)
Игокеа – Партизан 90:84, после продужетка (26:21, 19:22, 14:12, 20:24, 11:5)
Недеља:
17,00: Цибона – Приморска
19,00: Цедевита Олимпија – Будућност
21,00: Задар – Сплит
Понедељак:
18,00: Црвена звезда – Крка
21,00: ФМП – Борац
Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Pera Ložač
Zato je Mega i izgubila. Jer nije važan rezultat, važne su brojke igrača koji se bolje prodaju! Mega nije takmičarski tim. Jer da jeste ne bi prodavala igrače u sezoni u kojoj dobro igraju i imaju plasman. Ali ta je priča odavno poznata.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.