Почетна / Кошарка / АБА лига

Филиповски: Морамо да одиграмо на високом нивоу против Звезде

Тренер кошаркаша Партизана Сашо Филиповски, пред вечити дерби у 8. колу АБА лиге против Црвене звезде, рекао је да се његов тим мора да одигра максимално и на високом нову свих 40 минута
ФОТО: КК Партизан

- Узимам сваку утакмицу саму за себе, тако и ову. Свака је важна, за сваку се треба припремити максимално. Спремамо се као и за сваког другог ривала. Знамо да треба да одгирамо на високом нивоу са концентрацијом 40 минута - рекао је Филиповски за ТВ Партизан.

После дуплих програма оба ривала у Евролиги и Еврокупу, црно-бели сутра од 21 сат у хали спортова "Ранко Жеравица" дочекују црвено-беле у првом овосезонском дербију.
 
- Звезда има дубоку ротацију, играју са много играча и са високим интензитетом током целе утакмице, тако да треба наћи одговор на такву игру. Они имали много утакмица као и ми, нема много времена за велику припрему, али биће важно да имамо високу концентрацију да изводимо прецизно елементе одбране и напада. Најважније имати концентрацију, јер је то дневна форма, она је увек важна и никад се не зна ко у овом нашем систему може да изненади.
 
Од доласка Филиповског на клупу Партизана, црно-бели немају пораз, пошто су остварене две победе у Еврокупу и две у АБА лиги.
 
- На утакмицама долази до падова у игри и важно је што пре вратити концентрацију и вратити се у ритам игре. Задовољан сам приступом, залагањем, победама, тиме што се играчи труде да све оно што радимо на тренингу покушавамо да спровемо на утакмици. Није сваки пут идеално, али нормално је да у овом периоду где је било много утакмица и мало простора за тренинг, тешко да све тако брзо дође на своје место - казао је тренер црно-белих.
 
- Играли смо против екипа које су користиле различите одбране против нас. Адаптација на те одбране је била солидна, екипа има успостављена правила на различите врсте дефанзивних поставки ривала, али та правила нису још увек добро увежбана - рекао је Филиповски.
 
Упитан како изгледа његов живот по доласку у Београд, каже да спаваммного мање него обично и да није много видео од града.
 
- Углавном су анализе утакмица, тренинга, припреме противника, много састанака са стручним штабом и играчима. Нисам дошао у Београд да шетам и разгледам, иако је фантастичан град. Имам много пријатеља, које нисам ни чуо, а камоли видео. У овом тренутку приоритет је рад и само рад - закључио је Филиповски.
Коментари3
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kočo
E moj Sašo! Vidiš šo piše Pigeon! To je realnost!
Pigeon
Sa nepotpunim rosterm bez Jaramaza i Mozlija koji je tek poceo posle duge pauze, fmp je bolji za 15-ak poena. Sta vise reci?
Dragan Lo
Ne pričati ništa, Uzeti pobedu.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.