Почетна / Кошарка / АБА лига

Мекинтајер промашио за победу, Звезда однела бодове из Хале спортова

Партизан изгубио меч у којем је шутнуо 38 слободних бацања, за разлику од ривала који их је имао свега 13
ФОТО: АБА лига
Партизан – Црвена звезда 85:86 (19:22, 21:28, 25:24, 20:12)
Хала спортова. Играно без присуства гледалаца. Судије: Сретен Радовић, Матеј Болтаузер и Сашо Петек.
ПАРТИЗАН: Милер-Мекинтајер 15, Загорац 12, Пејџ 6, Дангубић 8, Гордић 9, С. Јанковић, Величковић, Н. Јанковић 3, Томас 19, Трифуновић, Мозли 13.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: О` Брајант 9, Рочести 8, Хол 5, Волден 16, Лојд 18, Давидовац 7, Лазић 6, Рит, Добрић, Симоновић, Јагодић-Куриџа 10, Тери 7.

 

Црвена звезда је добила први вечити дерби у АБА лиги, у дуелу који је био на једну лопту. На крају, Партизан је промашио шут за победу.

Црвена звезда је одлично почела меч, брзо је стекла пет чпоена вишка (10:5), али се на томе није зауставила.

Уследила је тројка Лазића, потом још једна, за прву двоцифрену предност црвено-белих (16:5). Држали су гости разлику све до 22:11, али се потом Партизан вратио у игру, а тим је тројком покренуо Гордић.

До краја првог квартала екипа Саша Филиповског пришла је на три поена минуса (22:19). И ту се није зауставила, чак је домаћин после кошева Гордића и Мозлија имао предност (29:26).

Тројком Хола Звезда је изједначила у 15. минуту (33:33), а на два минута пре краја имала је и пет поена вишка (41:36). И потом је уследио сјајан финиш гостију.

Најпре је Рочести погодио тројку, кренуо је Партизан у напад, Волден му је отео лопту и одапео тројку, и он је био прецизан за „плус десет” (50:40).

И у трећој четвртини оба тима су играла у серијама. Звезда је отишла на 13 поена вишка тројком Волдена (56:43), али се Партизан серијом од седам поена брзо вратио (56:50).

Ипак, Звезда има Џордана Лојда. Најбољи стрелац Евролиге у овом моменту везао је пет пет поена за тајм-аут Филиповског (65:54).

Црно-бели су наставили да погађају са линије за слободна бацања, али и Звезда иза линије 6,75, прецизан је био Волден (68:61).

На два минута пре краја треће четвртине Партизан је шутнуо 30, а Звезда три пута мање слободних бацања. И Јагодић-Куриџа је погодио тројку, потом и Давидовац за девет поена вишка, пред улазак у последњи квартал (74:65).

Наставио је Партизан да погађа са бацања, а Звезда иза линије 6,75. Али, напокон је и Партизан дао кош из игре, учинио је то Томас, који је одмах вратио тројку, недуго потом после коша Мозлија Одбрадовић је тражио тајм-аут (80:74).

Уследио је напад на О` Брајанта, који је био прецизан, на другој страни исто је учинио Пејџ (82:76). На два минута пре краја Мекинтајер је спустио свој тим на четири поена мањка (84:80).

Наставило се у том ритму, убацио је Милер-Мекинтајер и своје 11 бацање из исто толико покушаја (84:82). И поново је Обрадовић после тајм-аута наредио напад на О` Брајант, који је још једном погодио (86:82).

На 35 секунди пре краја Волдену је свиран фаул у нападу, био је то његов пети прекршај. Тада је Филиповски звао тајм-аут, а Загорац је погодио тројку из врло тешке позиције (84:83).

Реаговао је одмах Обрадовић тајм-аутом, на 31 секунд пре краја. Рочести је промашио, имао је Партизан напад за победу, али је Милер-Мекинтајер промашио.

Коментари45
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

sudija
šteta. tako smo bili blizu da limenke pošaljemo u otpad, .Mekintajer je izgubi snagu u prenosu lopte ali kad jeveć to uradio treba je ili da ide nakoš da ga zaustavljaju prekršajem ili da je loptu prosledoi levo ili desno a tamosu bili slobodna oba igrača Mene NEŠTO DRUGO INTERESUJE da li je klupa Partizana imala pravo da traži gledanje snimko kad je Lojd igrao duplu i Zvezda ptišla na klupa mogla da traži pregled kod čuvenog četverokoraka Berona kad je ceo svet mogao da vidi te korake i otmačinu pobede Partizana ako neko zna kad klupa može da traži gledanje snimka ili je to samo u NBA
Ultra
A, jel zvezda mogla da gleda snimak kada je drobnjak iz auta pogodio za titulu?
zorge
ABA ligu naleto mozda ugase ABA-ligasi. Naime, CZ i Covic ispod zita, uz podrsku vlasti, uveliko pokusavaju da izbore licencu u EL. Da bi u tome uspeli uveliko se koristi slabost na novac Bartomeua. Iz tog razloga se cini sve da se CZ ojaca i upadne u F8, radi dokaza kontinuirane snage i kvaliteta. Ako se to dogodi ABA gubi smisao, ili ce se igrati bez CZ i FMP, sa direktnom vezom sa FIBA.
Ekipa
Koja ima 25 bacanja vise i izgubi utakmicu i onda ova grobarska novina objavi srecna Zvezda.Kako vas nije sramota.Pa ova utakmica bi bila izgubljena sa 20 razlike da nije bilo sudija
gropn III vs Ni kita
ekipa koja ima 10 pogodjenih trojki više od protivnika i zavisi od očajnog floutera još očajnijeg Mekintajlera, treba da veže kamenče oko vrata i potraži zlato na dnu Dunava
Zuk
Razlika u slobodnim bacanjima je proizvod preostre igre Zvezde koju i cak naklonjene sudije zvezdi nisu mogli da zaobidju.Nego nasi sutevi za tri su katastrofalni a da su bili uobicajenih oko pedeset odsto razlika bi bila najmanje deset razlike za Partizan za koliko je po igri i bio bolji.
gropn III
šteta što jalovi Mekintajler nije povukao testesteron kada je najviše trebalo .... ipak, generalno imam utisak da treba biti zadovaljan izdanjem Partizana, sa aspekta želje i borbe ! Biće dana, namestiće se ona sama! Filipovski odigrao sa 6 igrača ceo meč ! stvarno, svaka čast!

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.