Почетна / Кошарка / АБА лига

Саша Павловић, сада члан УО: Увек верујем у боље сутра, а посебно у наш Партизан!

Ова криза кроз коју пролазимо је тренутна, ићи ће то ка бољем – каже један од љубимаца навијача тима из Хумске
ФОТО: Принтскрин

Као играч је ту на сред терена доживео један од најтежих пораза у историји Партизана. Ако не и најтежи!

Погледом пратио како се лопта из руку Нолана Смита одбија од обурча, пре него што је уз звук сирене завршила у њему. Гледао је без шансе да то промени.

Иако је претходно довео свој тим у позицију да слави против Цедевите, у том полуфиналу фајнал-фора АБА лиге, пролећа 2014, у Београду. Није било довољно.

Можда зато Александар Павловић тренутну ситуацију клуба, за који је и даље активно везан, члан је Управног одобра, не посматра трагично. Нити страхује. 

Увек верујем у боље сутра, а посебно у наш Партизан. Ова криза кроз коју пролазимо је тренутна. Ићи ће то ка бољем. Верујем и у екипу и у клуб. Надам се наравно најбољем – рекао је Павловић за клупску телевизију, недуго пошто је завршен састанак Управног одбора.

Осврнуо се и на годину чије последње дане бројимо. Наравно, из угла Партизана.

Прошла сезона је почела исто споро, са неколико неочекиваних пораза. Али, екипа се брзо вратила у форму, дошла и до неког жељеног циља, што је била добра позиција и у Еврокупу, и у АБА лиги.

Онда је дошло до прекида и све се променило...

Десила се корона. Из ње смо ушли у нову сезону која је јако тешка. Уопште не знам како су се играчи припремали за ову сезону, како су уопште успели да дођу донекле спремни, не знајући да ли ће уопште да почне, како ће да се игра, да ли ће бити гарантовани или негарантовани уговори. И самим тим је тешко и почела.

Опет, оптимистични тонови...

Показују се неки трзаји. Постоји нада да ће то да иде ка бољем. Али, у сваком случају није никоме лако. Треба остати позитиван и размишљати само о томе што се тренутно дешава. Надам се да ће корона брзо да прође и да ће наш Партизан да се врати на старе стазе. У том правцу идемо. Циљеви су опет високи. Гурамо ка томе.

Причу је затим проширио на голбални ниво. И како му све делује, упитан је. Искрено је узвратио:

Ужасно! И то не само гледајући Партизан, већ сада гледам целу ситуацију. Човек нема никакав осећај ни кад преко ТВ гледа, јер се не види публика, а кошарка је без публике ништа. А наравно то највише утиче очигледно на наш Партизан.

И то је више пута поновљено.

Наш шести играч није ту и могу само да замислим како је играчима на терену. На који начин они траже мотивацију да играју сваку другу-трећу вечер, поред свих тих тешких путовања, па константног тестирања. Могу да замислим само.

Потпуно искрено је признао:

Ја да сам у таквој ситуацији, не знам шта бих радио. Вероватно бих направио паузу ове сезоне.

Поновио је...

Знам колико је и иначе тешко, и какав је притисак, кад све нормално функционише и кад је све како би требало да буде. А могу мислити како је сада. Тачније, могу само да нагађам. Оно колико видим, тешко се и мотивисати. И потпуно разумем играче. И наше, као и све остале који се тренутно баве спортом. Свака част на томе што раде. Ја једноставно мислим да не бих могао – рекао је Павловић.

И европска кошарка трпи доста због пандемије. Чак и највиши ниво.

Евролигу скоро па и не гледам. Али, кад прођем преко неке утакмице, делује тужно, јер нема публике. Види се и да је мотивација играча много мања. Потпуно је уништила све корона.

Коментари11
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Rodni
Neverovatno svi pišu o pojačanjima, a nikako kako da koriste trenutni potencijal. Svi u minusu i svi hoće pojačanja. Po menio je CZ napravila dve greške. Prva je Volden a druga smena Saše. Ja tako vidim. Treba zasukati rukave i raditi, raditi!
zorge
U mini prelaznom roku koji predstoji, priprema se veca rotacija kadra. Pored Gordica o kome se vec pise pred odlaskom su i S. Jankovic i Mika. D. Dzekson o kome se pise da dolazi samo je jedna od opcija. Ocekuje se i dolazak stranca na petici i verovatno naseg igraca na cetvorci.
Луциано
Пратим вести пишу Гордић иде у морнар а долази нови плеј .у сваком случају треба нешто мењати па и Гордића он је имао конфликте са Шћепановић и није га шћепа џабе напао .није Гордић једини њега сврставамо у домаће играче а они су већи проблем него странци изузев Мике који је био и болестан а у свако случају треба бољи .ни Величковић не даје оно што треба тиму јак је психички али физички неможе помоћи тиму то су већ три играча ростер је ионако мали .Загорац и дангубића каже тегелтија су млади треба их подржати да ако су млађи од Трифуновића али нису ако јарамаз може Прле године да блиста шта је са загорцем где је он и тако дођосмо да нам фале 3/4 играча за тим. А сезона се одлучује већ сада .
Slave
Branko Lazić!
PENZIONER
sale. sad je to greska ...

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.