Почетна / Кошарка / АБА лига

Марко Тејић, МВП АБА 2 лиге: Крај лутањима

- Искрено, баш сам срећан, саиграчи су ми причали како ћу бити МВП ако освојимо трофеј, а мени је било довољно да освојимо пехар – каже крилни центар подгоричког тима
ФОТО: АБА лига/Драгана Стјепановић

Скоро да смо у позадини могли да чујемо звук таласа, када је Марко Тејић, на позив из „Спортског журнала” одговорио са:

- Имамо слободан дан, па смо мало сишли до Будве.

Каже да чак види и пливаче. Али и да ће он купање прескочити. Ту је да ужива. Да се одмори.

Одмор је више него заслужио. Претходних дана је учинио све како би Студентски центар подигао пехар и од јесени играо у АБА лиги. МВП трофеј је доказ и да је учинио највише од свих.

На питање, којим редом да му честитамо, шта му је од свега тога најзначајније, Тејић је узвратио...

- Генерално, мислим да смо као тим играли најбољу кошарку, да смо заслужено први. А мој МВП трофеј је мање важан.

Уосталом...

- У свакој утакмици искакао је неки други играч. Можда сам ја био најконстантнији, али други који су искакали су највише доносили превагу.

Кад каже како је Студентски центар играо најбољу кошарку, не претерује. И није то субјективан осаћај. Лако је „доказиво”.

- Имали смо само један пораз у регуларном делу. И то од бањалучког Борца. На крају смо изгубили други меч финала од Спарса. Али, то нам ништа није пореметило.

Све то не значи да је пут до трофеја и АБА лиге био лаган. Напротив.

- Цела сезона је била специфична, играло се у балонима. А посебно је плеј-оф био посебан. Све серије су се играле на две утакмице, где се ти тактички и ментално припремаш за сваки меч. Ако први добијеш кош или два, ништа ти не значи.

Осим тога, и противници су били изузетно квалитетни. На првом кораку их је доста намучила Слобода. Из Тејићевог родног града.

- У првој утакмици смо губили 15 разлике, после смо окренули и тесно добили. Други меч је био доста лакши.

Уследио је двомеч против Младости.

- Сјајан тим. Имају Мичела који је играо ВТБ лигу, па Дрескела који је можда и најбољи играч ове лиге. Најразноврснији свакако. Фантастичан шутер, види све. Ми смо имали доста проблема и са њиховом четворком...

И тај двомеч су прескочили и стигли у финале. На мегдан Спарсу.

- Јако добар тим! Гегић је био у Бајерну и Партизану, Камењаш је најперспективнији центара. Имају добре шутере, искусног Литванца Гедиминса, који је играо у Венецији и Ритасу. Обе утакмице су биле квалитетне. Ми смо прву добили 10 разлике, а могло је да буде и три или нерешено. Ипак, после таквог резултата, психолошка предност била је на нашој страни. И други меч смо добро отворили, али Спарс се држао. Чини ми се да је четири минута пре краја било пет за њих. Могло је да оде и на једну и на другу страну...

Ипак...

- Мислим да смо на крају заслужено освојили трофеј. Били смо на максималном нивоу целе сзеоне. Нисмо падали...

На крају је све испало добро. Али, да ли је тако и очекивао да ће бити?

- Искрено, не. Амбиције су биле да се остане у АБА 2 и да се кроз првенство Црне Горе опет избори Јадран. Али, како је сезона одмицала, и амбиције су се мењале. Веровали смо у себе. Имамо квалитетне играче, сигурно да десеторица из нашег тима могу да оду у било који други тим и помогну.

То је оно што се тиче тима. А, лично... О својој улози и партијама, Тејић каже:

- Кад сам долазио овде, било је питање да ли да одем у Будућност, где би био неки „бек-ап”. Тадашњи тренер Будућности, Мијовић ми је предложио да одем у Студентски центар и да видимо како ће да буде. Па да се онда разговара о Будућности.

Сада је осмех на Тејићевом лицу посебно блистав, јер свему овоме претходило пар година „лутања”. Из Звезде је отишао у Мегу, па Грчку, Пољску, вратио се у ФМП, десио се прекид сезоне...

- Искрено, баш сам срећан. Саиграчи су ми причали како ћу бити МВП ако освојимо трофеј, ја о томе нисам ни размишљао. Само да освојимо пехар, мени је то довољно.

Пехар је освојио. И МВП признање. Шта је следећи корак, питамо.

- То нико не зна – узвратио је Тејић, уз гласан смех.

Уосталом, сезона још траје.

- Имамо још три утакмице у Црној Гори, али већ смо обезбедили једну од прве две позиције за плеј-оф, против Морнара или Будућности. Даље не знам. Што се мене тиче мени је била лепа година у Подгорици, момци су сјајни. Били смо права дружина, тим и на терену и ван њега. Шта ће се дешавати даље, видећемо.

Играо је и највишем европском нивоу. И као такав, може да оцени – да ли је Студентски центар заиста спреман за АБА лигу. Нема дилему...

- Студентски центар има сјајне младе играче који су већ били на том нивоу, али у Будућности нису добијали шансу. Шта ће бити даље, зависи од њих, како они буду радили ово лето. По потенцијелану који имају, могу да играју АБА лигу. Видећемо и да ли ће се припремити за то...  – закључио је Тејић.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.