Почетна / Кошарка / АБА лига

Звездина видео експертиза – спорне ситуације су „пљачка”

Црвено-бели у саопштењу Подгоричка (прљава) „игра” ван терена - поновили статистичке податке којима поткрепљују наводе да је суђење у Подгорици било „домаћинско”
ФОТО: КК Црвена звезда

Као што су и најавили црвено-бели су се јавности обратили са новим саопштењем које прате видео експертизе судијских грешака на Звездину штету. Саопштење вам преносимо у целини:

• КК Црвена звезда у два саопштења врло јасно и прецизно је указао на све проблеме који прете да у потпуности девастирају АБА лигу. Овогодишње финале већ јесу захваљујући онима који мисле да се кошарка игра због њих.

Од свих дешавања у две утакмице у Подгорици које су врх леденог брега, преко разних веза, застрашивања, коалиција и кланова…

• Да све оно што смо као клуб навели није празна реторика већ има своје упориште у чињеницама говоре бројке у утакмицама 3 и 4: Однос у слободним бацањима 69-31, у личним грешкама 39-61.

Пошто нам се као клубу спочитава из Подгорице да водимо „прљаве игре” уместо оних који  ову лигу покушавају да претворе у приватно власништво и у коме се поједине ствари константно понављају од 2017. године, а финала постају антипропаганда кошарке, јавности прилажемо све спорне ситуације у трећој и четвртој утакмици, које када их погледате у видео материјалу добијају само један термин - „пљачка”.

Испод саопштења стављена су два видеа са Јутјуба којима црвено-бели илуструју своје наводе:

Утакмица број 3 (сл. бацања : Будућност – 28/34; Црвена звезда – 11/14; фаулови: 22-26)

 

Утакмица број 4 (Будућност – 23/35; Црвена звезда – 14/17; фаулови: 17-35)

Коментари14
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

moma52
Sudile su evroligaške sudije sa velikim autoritetom u Evroligi.Da sudili su po pravilima, koja danas važe u NBA i Evroligi koja pokušava da bude neka kopija NBA,ali sa kvalitetom igrača nižim za tri nivoa.Čista košarka i bez kontakta rukama,hoću reći,da su rezultati Zvezde u Evroligi pokazali koliko se može postići takvom igrom i rukometnom odbranom.Sve je tačno što se tiče navedenih situacija u saopštenju,jedino nije navedeno ,da je to tačno ,po nekadašnjim pravilima koja više ne važe i danas se igra košarka,koja se meni ne dopada,praktično bez odbrane,a kada je tako gde je danas naša košarka.To udvajanje sa dva igrača koji udaraju i rukama i nogama,više se ne toleriše,a sudija ne zna kome da dodeli ličnu.Svaki dodir s leđa je faul.Zaključak,igrači poput Lazića,Simonovića,Voldena,Davidovca,Dobrića(on može da igra u ovom vremenu kao čist šuter i sa dobrim ulazom,ali u odbrani mir),više nemaju šta da traže u savremenoj košarci,jer je košarka postala balet,koji mogu da igraju samo šuteri
@ja
Pa ti kao "poznavalac kosarke" treba onda da razlikujes jaku odbranu ( i cime se ona odlikuje), od tuce.
Ja
Zvezda i u takvoj EL, sa takvom igrom kao sto kazes, nikad nije imala ovakav odnos bacanja sa protivnickim timom. Drugo, posto se vidim hoces pokazati kao poznavalac kosarke, obrati paznju kako odbranu igraju Real, Zalgiris, Olimpijakos pa i Barsa sada kada je Jasekivicijus tamo. 2x jacu od Zvezde. Tako da to gore sto si naveo veze sa mozgom nema.
Karlo Veliki
Slobodna bacanja i faulovi su naivan dokaz, ako se uzme u obzir da je CZ imala veliki broj trojki, sto znaci bez igre pod kosem i veceg broja faulova.. Ako zele nesto onda moraju da krenu analizu po minutima, jer tu ima materijala. Problem je sto isto mogu da urade i drugi klubovi koji su igrali protiv CZ, sto ne bi bilo uvek u korist Covicevog tima.
Max
Nije problem broj faulova Zvezde vec nesudjeni faulovi Buducnosti. Barem 6
Max
Nije problem sto je Zvezdi sviran veliki broj faulova, nego sto Buducnosti nisu svirani.
Mosquito 100%
Da bi se ABA odrzala potrebno je na pocetku sezone da KKCZ na celu sa Covcicem odrzi demonstraciju vazecih kosarkaskih pravila i onih koje ce oni tokom sezone lansirati, kako bi se ucesnici upoznali sta i kako treba da rade. Mora tacno da se zna ko ce CZ da sudi, koliki joj je budzet potreban, svi drugi da imaju manji budzet, da slusaju Covica, da slusaju tetku, pa onda Covica i sina, i da vode racuna ko sve gleda CZ, jer CZ ne zeli da VELIKI NAVIJACI dobiju smetnje na srcu i aritmiju, zato sto neko hoce da pobedi CZ. Ko ovo ne postuje bice udaljen iz ABA.
@ja
'el po onom "moze nam se!"
Ja
Verovatno si zeleo ispasti pametan i duhovit. Ni jedno. Samo frustriran. Trajace...
Yugo
Sta cemo ako sada I Buducnost iznese sporne sudijske odluke, pa se onda Javi I Cedevita. I posle svega ispadne da je ABA Liga jedno Veliko (go..o) zlo u kome je Partizan na silu uveden od strange tadasnje CZ I covicevog FMPea Pozdrav
Sloba
Jadni vi, uvek sami protiv svih...
milossan
a može li ekspertiza poslednjeg minuta meča sa cedevitom... nije nužno obrazloženje, samo da VIDIMO šta se desilo... ne sumnjam da imate snimak

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.