Почетна / Кошарка / АБА лига

Партизан по први пут пред Гробарима на „плус 22” против новалије, повреда Мура

Студентски центар је архивиран, Партизан даље гледа ка Цибони
ФОТО: Д. Стјепановић
Партизан – СЦ Дерби 79:57 (20:9, 17:14, 24:21, 18:13)
Дворана: Штарк арена. Гледалаца: 5.283. Судије: Пукл, Шпендл, Мустапић.
ПАРТИЗАН: Пантер 12, Ледеј 6, Загорац 8, Аврамовић 7, Копривица 3, Дангубић 7, Смаилагић 13, Милетић 5, Мур 6, Глас, Трифуновић 10, Мадар 2.
СЦ ДЕРБИ: Вињалес 10, Меги 9, Павлићевић 5, Славковић 4, Старовлах, Вујисић, Баћовић 10, З. Ивишић, Т. Ивишић, Едвардс 3, Камењаш 10, Тишма 2.
Освојене лопте: Партизан 6, СЦ Дерби 12. Изгубљене лопте: Партизан 21, СЦ Дерби 11. Асистенције: Партизан 18, СЦ Дерби 14. Личне грешке: Партизан 17, СЦ Дерби 24.

 

Тече 36. минут утакмице. Партизанове премијере пред навијачима у овој сезони. А, онда – аплауз. Посебно јак. Најјачи до тог тренутка. Реакција на – истек напада Студентског центра.

Да, то је оно што Партизанова публика воли. Што награђује. Борбу у одбрани. Чак и када је питање победника решено. Тада посебно.

А то очигледно цени и Жељко Обрадовић. И његов апалуз био је усмерен ка играчима на терену. Иако је пар минута касније морао да тражи тајм-аут.

Тачније – није морао, ништа се драматично се није мењало. Али...

- Седи ту, сад ћу да ти кажем – рекао је, делује, Аврамовићу док су играчи прилазили клупи.

У том тренутку Партизан је водио 75:49. Додаћемо и да је Обрадовић до краја у још два наврата тражио минут одмора, али је одустајао... Очигледно задовољан реакцијом на терену.

Али – често он о томе прича – сваки тренутак је прилика да будеш бољи. Он ниједну прилику не пропушта. Чак и када и када његов тим води 26 разлике. Три минута пре краја.

И, да. Партизан је победио Студентски центар. Ниједног тренутка није стрепео. Држао је утакмицу под контролом.

Од првог до поселедњег минута. Идеја пред овоај меч била је да црно-бели против СЦ Дербија одиграју боље него што је то било на гостовањима у Далмацији. Да покажу напредак.

И било је баш тако – боље. У сваком сегменту. Били су чврсти у одбрани. Конкретни у скоку. Мада се Обрадовићу сигурно неће допасти 13 офанзивних скокова Подгоричана. Од тога сигурно четири у последњем минуту.

Видели смо и сјајног Уроша Трифуновића, одличног Алена Смаилагића – који је у три наврата терао противничког тренера на минут одмора. Два пута закуцавањем после страшне контре, једном после тројке...

Повреда Мура
Једино што није било добро на овој утакмици је повреда Даласа Мура. У борби за лопту, противнички играч је пао на ногу у Партизановог бека, после чега се он ухватио за скочни зглоб десне ноге. Изашао је из игре, крај је дочекао са ледом на нози. Све се дешавало у 31. минуту.
Коментари7
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

nemam pojma
Iz utakmice u utakmicu to izgleda bolje. Nadam se da povreda Mura nije ozbiljnija, da je lakše iskrenuo zglob.
autokos
Igranje u areni je promasaj!
Luka Miličić
21 izgubljena lopta protiv ovakve ekipe? Sam Madar ih je bacio ne znam koliko. Ovaj momak je pravi antitalenat, mnogo boljih igrača ima u našoj republičkoj ligi.
Dule "Grobar"
Podrzavam svaku napisanu rec!. Mali Madar bi trebao ranije - brze da se oslobadja lopte.
gropn III
ne bih se bas slozio ! neznam koliko je prosuo lopti, ali generalno, i iskusni Panter je fulao ! Studentski je dopustio brzu, igru, transformaciju, tako da je bila prilika da se igra brze, pa se zbog neuigranosti i greslio ! vratimo se na Madara ! ZAPAMTITE ! ovaj mali je suvo zlato ! krenucemo od jedine i najvece lose strane ! mali je prenervozan ! iu toj reci "prenervozan" udenite zeljan dokazivanja, zeljan igre, brzoplet, neiskusan, ishitren ! ali, kazite domaceg, IJEDNOG mladjeg Srbskog igraca (njegovog godista, njegove eksplozivnosti, njegove brzine, njegovog prodora) ! nema ! sada je potrebno strpljenje ! i za navijace i narocito njegovo ! ako je neko ocekivao Drazena, to je moglo ranije, kada se igrali 2 X 20 minuta, i kada je Drazen imao svu slobodu ovog sveta ! kad, tad, mali ce eksplodirati, ako ne u Partizanu, onda gde bude Bozja volja !
Zuk
Uzeli ste arenu za 5000 ljudi? Kakvo bahacenje, grbovic i ostoja mora da su ponosni
gropn III
Studentski ocajan, promasili smo dosta otvorenih suteva !

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.