Почетна / Кошарка / АБА лига

Зек Ледеј: Записујем и шта је тренер говорио

– Желим да останем чврсто на земљи, скроман – каже Американац
ФОТО: КК Партизан/Драгана Стјепановић

План је био једноставан. И спроведен је у дело. Двонедељну паузу у сезони Зек Ледеј, крилни центар Партизана, провео је баш онако како је замислио – одморио је тело, припремио се за наставак рада. Мало је и путовао. У Швајцарској га је дочекао и први снег.

Важније... Спреман је и једнако мотивисан за даљи рад. Како каже – само жели да напредује, дан по дан...

- Тренинг по тренинг, утакмицу по утакмицу... – често прича Партизанов Американац.

У паузи је могао скроз да ужива, пошто су црно-бели на њу отишли у добром расположењу - после победе у дербију против Будућности.

Тако се за тих десетак дана нису низала лоша сећања, или некаква питања, шта је требало другачије. Могли су баш да се опусте. И уживају. Чак и у снегу.

- Добар је осећај кад победиш – каже Ледеј.

Посебно је нагласио:

- Понекад не играш на начин како би желео. Али, битно је добијати утакмице. Рецимо, против Будућности смо играли добру одбрану. Енергија је била добра. Зато смо и победили.

А та „добра енергија“, видела се на лицима свих играча Партизана. Па и у реакцијама Зека Ледеја. Мада, он емоције никада и не покушава да сакрије.

Сетићемо се оног „бацања“ на руке навијача, у стилу рок стара, после утакмице са Хувентудом. А против Будућности је било и тренутака када би му се „отео“ узвик олакшања. Као да је говорио: „Коначно!“.

Јер, после доброг старта и он је почео да се мучи у шуту. Као уосталом и већина играча Партизана. Конкретно, против Будућности је убацио само једну тројку. Из пет покушаја.

Причу смо тако навели баш на те емоције. Доста јаке. Које не крије.

- Стварно нам је свима стало много, само желимо да побеђујемо – каже Ледеј.

И зато...

- Емоције не можеш да задржиш у себи. Све се то види на твом лицу. Само је важно да наставимо да се боримо и да будемо што бољи сваког дана.

На терену јасно видимо његове реакције. Али, шта је у његовој глави када се – рецимо – дигне на шут. Важи за одличног шутера. Једног од бољих у Партизану.

- Није да нешто много размишљам о томе – каже.

Јер...

- Ако добијем добар пас, покушаћу да направим праву одлуку и да одиграм прави потез. Некад сам ја тај који завршава, а некада и бацим екстра пас.

Поента је...

- Само се трудим да доносим праве одлуке кад сам на терену. На тај начин размишљам.

Сви већ знамо за његов „ритуал“ пред почетак сваког меча, то листање свеске коју носи са собом и на терен. Читања белешки.

Знамо и да у њој нису исписане речи Партизанове навијачке песме, која креће на три минута пре почетка сваке утакмице. Иако се често његово прелиставање поклопи са тим тактовима.

Али, колико год се трудили да нам кажа макар једну реченицу из ње, добијали смо уопштен одговор.

- Ту су белешке о томе шта сам научио, о тиму, записујем и шта је тренер говорио. Шта год – каже Ледеј.

Уствари, та свеска чува и успомене.

- Ово ми је пета сезона у Европи, играо сам на многим сјајним местима, где би многи волели да буду. Зато желим да све запишем. Дан по дан. Желим да останем чврсто на земљи, скроман.

И то није само ове или прошле сезоне.

- Такав сам од колеџа. Тада сам схватио да сам повлашћен, јер могу да идем на места на која други људи не могу. И желео сам да почнем да записујем те ствари, да сакупљам успомене. Да једног дана, када будем имао 50 година, видим како сам размишљао са 25 или 27.

Како каже, таквих свесака има неколико.

- Пет или шест. Понекад се враћам на неке старе приче, да видим како сам реаговао у неком тренутку. Све зависи од ситуације.

А можда их једног дана све споји у некакве мемоаре. Било би материјала. Ледеј је уз осмех рекао:

- Нисам сигуран. Можда. Знам само да сам амбизиозан. Да желим да урадим много ствари. Не плашим се да пробам различите ствари.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.