Почетна / Кошарка / АБА лига

Дејан Мусли: Бољи после паузе

Давно је био 15. јун 2014. Тада је Дејан Мусли, у поразу Партизана НИС, у оној чувеној утакмици финалне серије која је завршена „пет на три“, у игри провео пет минута. Други меч серије преседео је у цивилу на клупи, трећи и четврти је гледао од куће, из кревета, у који га је „бацила“ упала плућа.
ФОТО: Н. Неговановић

Онда се растао са црно-белима и чекао нови ангажман. Чекање се одужило, али он није дангубио. Готово шест месеци касније у дресу Мега Лекса је истрчао на терен „Драженовог дома“ и као од шале убацио 26 поена, имао пет скокова, индекс 32. У свакој следећој утакмици држао је високо постављене стандарде.

- Док сам чекао клуб тренирао сам истим темпом као да имам ангажман – причао нам је Дејан Мусли по повратку из Задра, где је Мега Лекс поражена у драматичној завршници, а он био један од најбољих на терену.

Сјајни центар је наставио:

- Све време сам радио индивидуално са мојим тренером, а мало и у теретани. Морао сам да останем у форми. Јесте да нисам био у такмичарском ритму, али у тренажном процесу сам све време. То се и види. Вероватно се зато није десио пад после дугачке паузе, већ сада чак и боље играм него раније.

Али, његове партије никако да се поклопе са победама Мега Лекса. У Далмацији су били близу тријумфа, али када је требало да преломе збрзали су, практично сами себе победили.

- Заиста несрећан пораз – додао је Мусли. – Све се то десило због неких грешака у завршници када смо доносили лоше одлуке, били брзоплети. Осим тога, лоше смо шутирали пенале, промашили смо чак десет слободних бацања. Све заједно коштало нас је победе. Шта је, ту је. Окрећемо се новим утакмицама. Следи дуел против Будућности која није баш ривал за вађење, али значила би нам та победа.

Коментари2
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

COMSAT ANGELS
Drago mi je za Muslija da ponovo postaje konkurentan košarkaš pa čak i za jaku reprezentaciju Srbije ...Ali ipak napišite da je porazu kumovao najviše Jokić koji je i previše izbačen u prvi plan ... takođe kritike na račun Milojevića koji loše vodi ekipu ... Što se dešava sa jednim Krstićem koga je najbolji trener na svijetu Duda Ivković pozvao u reprezentaciju prije 2 godine ...jedan Jaramaz igra kao muva bez glave ali mu to toleriše Milojević a odlični bek Vrbica je proslijeđen u Teodo ... Kešelj je daleko od dobre igre iako postigne po 15 poena ,nešto kod njega nedostaje -ili volja ili znanje u oslobađanju od protivnika ... Zagorac je totalno u drugom planu ... Čantekin i Marelja su jednostavno pušteni a drugog visokog igrača nema sem nejakog Nikolića ...Sve u svemu slaba sezona za Megu a već sledeće je pitanje da li će i opstati jer će liga biti jača bez smiješnih bugara koji su jedino i pobijedili Megu ...
алекса
Сине, одиграј добро остатак сезоне. Боби највероватније на лето одлази. Лично бих волео да те видим на његовом месту. КК "Каранфил" ионако није био за тебе. Тамо си само назадовао. Као и већина која је кроз исти прошла.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.