Почетна / Кошарка / АБА лига

Редови испред Мораче: Вече кад се Партизан враћа у борбе за титуле?

Црно-бели у Морачи (20,45) траже пут до 20 у серији против Будућности и првог АБА финала још од 2013. године
ФОТО: С. Сандић

Навијачи маштају. Онда се, неколико месеци касније, испостави да се не догоди баш све онако како је то замислио део мозга који се побунио против реалности и неодговорно се осамосталио поправљајући расположење у одређеном тренутку. У спорту, тај тренутак је обично пре почетка сезоне, или се некада поклапа са серијом лепих резултата, можда са довођењем звучног појачања...

Када се снови распрше, већ креће ново лето. Нова имена. Нова надања. И опет – лет ка облацима испуњеним победама, трофејима, радошћу.

Да нема тих проклетих бројки, можда нико не би ни приметио да године личе једна на другу, а да у глави већ насликани призори успеха ишчезну сваки пут када им се све вернији и тврдоглавији навијачи приближе. Али, фанови Кошаркашког клуба Партизан, имају четири повезане цифре које их подсећају да није било све баш као што су често (не баш увек, годинама је то било чак и непристојно с обзиром на могућности) замишљали.

Бројка је 2013, а означава годину када је трофејни клуб последњи пут играо финале АБА лиге. И освојио то такмичење. Следеће сезоне требало је црнобели да нападну титулу у Београдској арени, али је Нолан Смит (онај чије име навијачи Партизана не воле да прочитају) погодио са пола терена и тиме означио почетка поста.

До данашњег дана, црнобели су се мучили да се врате у борбу за титулу на Јадрану. Вечерас се, међутим, налазе пред вратима повратка у финале. У „Морачи“, дворани која је такође до ове сезоне имала везе са неком болном серијом Партизана последњих година, Парни ваљак који вози Жељко Обрадовић напада 20 у полуфиналној серији и пласман у борбу за титулу.

- Још једна утакмица против веома добре Будућности – причао је најтрофејнији тренер Европе пре него што је синоћ слетео у Подгорицу.  - Правила у плејо-фу се знају, стога нас очекује изузетно тешка утакмица на гостовању. Али, идемо са амбицијама да одиграмо добро.

Партизан је у првој утакмици полуфиналне серије имао успоне и падове током 40 минута, имао је грешке, али и енергију којом се побеђује у плејофу. Један од момака који је у дуел – први још од пораза од Бурсе у Еврокупу и прераној елиминацији амбициозног пројекта – са Подгоричанима ушао веома агресивно и са јасном идејом да напада, био је Урош Трифуновић.

- У Подгорици смо имали још један тренинг за припрему свих детаља – истакао је млади крилни играч.  - Знамо да до наше овосезонске утакмице у Морачи, Партизан тамо дуго није победио и да ће нам бити још теже да и четврти пут у сезони савладамо одличног ривала каква је Будућност. Верујем да ће они дати све од себе да се врате у Београд на трећу утакмицу, а на нама је да им чврстом и паметном игром то не дозволимо.

Навијачи Партизана маштали су годинама о повратку у финале, о борбама за титулу. Лепше од маштања је само када то постане реалност.

Редови испред Мораче – спрема се још улазница

Подгорица, благајна „Мораче“, подне. Из Будућности су најавили да ће у слободној продаји бити само 500 улазница због бројних резервација и сезонских пропусница, тако да су навијачи знали тачно шта им је чинити. Заузимање места у редовима и стрпљиво чекање.

Дом кошаркаша које води Александар Џикић у недељу увече ће очигледно бити испуњен до последњег места. Све улазнице су одмах плануле, тако да је управа црногорског шампиона одлучила да пусти нови контигент у продају.

„КК Будућност Воли обавештава јавност и навијаче да ће се, због огромног интересовања за меч са Партизан НИС-ом, пустити додатни контигент карата за продају.

Продаја додатног контигента вршиће се у недељу од 9 часова на билетарници Спортског центра „Морача“. Цене улазница су 7 и 10 евра.

Подсећамо да се требоване и резервисане карте могу преузети на дан утакмице од 9 до 16 часова на билетарници СЦ Морача“, пише у саопштењу Будућности.

Коментари3
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Лола
Е баш си изабрао Жељко акцију задњег напада преко к....а!
Лола
Шта ради Аврамовић забранити му да игра алоооооо докле више
Лола
Баш си Жељко одабрао добре играче незнају ништа бекови поготово Мур пантер мадар Аврамовић ужас од играча

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.