Почетна / Кошарка / АБА лига

Обрадовић наводи бројне пропусте: Ништа преко ноћи не може да се промени (ВИДЕО)

Кошаркаши Партизана поражени су вечерас у Подгорици од екипе Будућности са 71:72
ФОТО: АБА лига/КК Будућност

Тренер кошаркаша Партизана Жељко Обрадовић рекао је вечерас да је Будућност апсолутно заслужено победила у другој полуфиналној утакмици АБА лиге.

"Желим да честитам екипи Будућности на апсолутно заслуженој победи, мислим да су играли боље свих 40 минута. Успели смо на крају да се вратимо у утакмицу, имали вероватно и ми шансу да победимо, али смо одиграли катастрофалну задњу одбрану и веома конфузно задњи напад", рекао је Обрадовић на конференцији за медије.

Кошаркаши Партизана поражени су вечерас у Подгорици од екипе Будућности са 71:72, у другом мечу полуфинала АБА лиге.

Црно-бели су први меч у Београду добили резултатом 82:66. Трећи одлучујући меч игра се у Београду.

Обрадовић је оценио да ће у наредном периоду анализирати овај меч и покушати да изборе пласман у финале.

"Како год рекао сам после прве утакмице ово је плеј-оф, да ли је један, 11 или 21 разлике, небитно је, битно је да је сада 1:1, и да се серија сели у Београд", рекао је он.

Тренер Партизана истакао је да је екипа имала велики број промашених слободних бацања у првом полувремену (27:38).

"Кад тренираш, играш кошарку, када промашиш 10 слободних бацања у првом полувремену то је превише за било коју утакмицу, камоли за плеј-оф", додао је он.

Црно-бели су тек у завршници дошли до првог вођства (69:67), а кошем Даласа Мура двадесетак секунди пре краја повели су са 71:69.

Будућност је до победе дошла "тројком" Владимира Мицова, 3,9 секунди пре краја. Партизан у последњем нападу није успео да упути шут ка кошу.

"Имали смо и бранили задњи напад. То значи да не радимо добро, јер то су детаљи које један тим који претендује да буде озбиљан мора да схвати, да када бранимо два разлике ту не може да дође шут за три. То се овом тиму дешава, и то је тако. Ништа преко ноћи не може да се промени", закључио је Обрадовић.

Коментари17
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Лола
На пола сезоне Жељко рече их тек је пола лећи ће све ево крај сад смо гори него на пола сезоне три такмице су изгубљене у завршници то се у кошарци сматра искључиво кривица тренера цедевота Бурса будућност против цигани смо изгубили разлику која би нас довела на прво место у случају истог броја бодова .па пораза од меге једва добили Игокеа морнара и он каже коректно до сада ??
Tokyo
"Ništa preko noći ne može da se promeni." Da budemo iskreni - može. A to je trener. Međutim, onda pada u vodu "projekat Partizan". Ne kažem da bih to voleo, ali je to činjenično stanje. Dovedeni su igrači na kojima je on insistirao, ali niko (pa ni sam Obradović) nije mogao da pretpostavi kakva će biti reakcija tih igrača na njegov sistem rada koji je najblaže rečeno...specifičan. Da ne upotrebim neku grubu reč. Plan je bio da se prve godine tim uigra kroz Evrokup, pa da se kroz osvajanje istog (propalo) ili ABA lige (na dugom štapu) obezbedi učešće u Evroligi. Sreća da su Rusi isključeni iz sporta, pa sada kruže kuloarske priče kako će Partizan dobiti specijalnu pozivnicu (wild cart). Cilj je bio da se od ove trenutne selekcije igrača napravi jezgro tima koji bi bio nadograđen za sledeću sezonu. Problem je što je ta priča pala u vodu. Energija u timu je loša i to se prenosi na parket. Tim igra u strahu od greške. Autoritet se nikada na ne može graditi na strahu. Sveto pravilo.
@Tolio
Drzavni projekat je FMP1 koji se lazno predstavlja. Ugaseni su laznjaci 2011.
Vlada
Zeljko odlazi!
Pigeon
Sve, sve, ali...Ja mogu da shvatim da ne mozes da ubacis trojku, da nekada promasis zicer, da izgubis loptu ili odigras pogresan pas, napravis "glup" faul...ali da profesionalci ne umeju da bacaju slobodna bacanja...to zaista niti mogu, niti sam ikad mogao...50% sa linije slobodnih, pa zaista!? Takodje moram da kazem da Partizan nista nije napredovao u igri, neki igraci gori nego na pocetku (Madar, Glas, Panter, Smailagic)...pa ne znam koliko to noci nama treba. Zeljko ne zove tajm-aute kada je ekipa ocigledno u problemima, nemamo izradjene akcije za posebne situacije...Mislim da treba da budemo spremni za jos jednu razocaravajucu sezonu...
ivko
Da, ali protiv Splita,Zadra i tako tih boranija. Kada je gusto, nigde ga nema
Делије
Од свих играча партизана, напредак, и то огроман, је показао Трифуновић, и нико више.
Лола
Одбрану коју Жељко тражи је руски рулет и увек метак дође на Партизан. Пантер потпуни промашај да нема ледеја и лесора овај тим није ни за пето место .ако има очи види ваљда да бекови нису низашта
Moli
Nemoj brate samo Trifunovoca stavljati u pozicju vrednosti,decko je totalna lakrdija od kosarkasa!!!
Гробар54
Мадар је млад играч и није реално, да се очекује у континуитету, нека његова врхунска игра!Пантер није оно што се очекивало,али га вероватно нешто мучи,рецимо повреде!Смаилагић није напредовао,Трифуновић није,а о Загорцу и Дангубићу да не трошим рачи!Ледеј и Лесор су најбољи играчи,уз Аврамовића!Аврамовић је играч темпа,није врхунски шутер,али је користан!Копривица је напредовао,али далеко од врхунског центра!
Прикажи још одговора

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.