Почетна / Кошарка / АБА лига

Остоја Мијаиловић о милионском дугу за порез, новцу од државе, полиграфу, навијачима...

Партизан је од државе добио 3,8 милиона евра за ову сезону - каже председник Партизана
ФОТО: М. Рашић

Председник Партизана Остоја Мијаиловић се гостујући на јутарњем програму дотакао многих тема.

У жижи, наравно, финале АБА лиге са Црвеном звездом, испади навијача...

- Радује ме атмосфера, била је нормална, када поредимо са прве три утакмице. Било је неколико непримерених скандирања, увреда, убацивања ситних предмета, али далеко боље.

Следи мајсторица у понедељак, домаћин је Црвена звезда.

- Желим да победи бољи и да навијачи Звезде виде како је изгледала утакмица синоћ. Дајте да будемо људи, да буде све у најбољој атмосфери. Желим да оба клуба играју Евролигу.

За њу су потребне финансије, што је за црно и црвено-беле највећа бољка, гледајући остале "але" у такмичењу.

Осврнуо се Мијаиловић и на финансије:

- Партизан је од државе добио 3,8 милиона евра за ову сезону! Са свим јавним предузећима заједно, све укупно. Добили смо нешто у априлу и јуну, али за претходну сезону. Клуб је приходовао од улазница и приватних спонзора 4,3 милиона евра. Партизан послује у складу са законом. Сав новац иде преко рачуна! Не улазим у Звездине калкулације и не љутим се ако су добили више. Претпостављам да јесу, јер играју Евролигу. Када Партизан буде играо Евролигу претпостављам да ћемо имати исту ситуацију. Партизан из године у годину добија све више новца. Наши навијачи немају права да се љуте. Наши спортски неуспеси немају везе са државом. Ми смо криви ако не направимо резултате.

Постоји и дуг за порез, у клубу се баве решавањем и тог проблема.

- Порез о ком причамо је стар 20 година, наслеђен и од претходних управа. Чекамо да се одобри репрограм да платимо око пет милиона евра дуга. Нема равноправности кад Звезда плати 2,5% пореза. Да будемо реални, ова власт тада није била на власти. Садашњи председник Звезде и председник КСС Драган Ђилас заједно, па ви питајте ко је то омогућио. Другој страни су очигледно сви непријатељи. Како је могуће да му 12 великих кошаркашких људи који су прошли кроз Партизан за све ове године буде олош, преварант...

Мијаиловић: Могу сви из клуба на полиграф

- Једини сам од четири председника великих клубова члан СНС. Никад то нисам крио и немам проблем с тим. То што неко пушта причу да неко из Партизана хушка навијаче против државе, то није тачно, могу сви из управе и клуба на полиграф.

Коментари7
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Pigeon
Pa trazi kod sefa da i mi platimo samo 2,5%! Ha, ha...A vrtici!? Pa, ne moze i mi i oni da se pravimo nevesti kod poreza (ja svoj porez MORAM da placam), neko mora da plati, a neko ne, sto dovoljno govori gde zivimo. E, bre, muka mi je kada vidim i cujem kako muzete ovu jadnu drzavu i vi i ovaj fmp, pa u fudbalu tzv. veciti! Veliki menadzeri i biznismeni, koji krcme nase pare! Prihvatam samo da im drzava da po zakonu o sportu, ostalo neka nabave sami! Ako su toliko sposobni, pa neka nabavljaju para koliko im treba, a ne da pljackaju gradjane! I ne da pljackaju drzavu, da im ja i ostali gradjani budemo donatori. Ako neko hoce da bude donator, neka ga, ali KO ima prava da nasim parama raspolaze kao da su njegove?
Karlo Veliki
Ispravka... Ne trose nase pare vec KREDITE, doduse mi cemo da ih vracamo.
Ostoja
Zasto bi bilo koji klub dobio jedan dinar od drzave dok nam se deca lece sms porukama?
Brnina
Bacanje flase sitan predmet? Sta ocekivati od ovog coveka, slika i prilika prosecnog navijaca jsd
Matori
Sve je lepo rečeno....Djiki je omogućio kkcz da plati samo 2,5% duga...omogućite to i kk Partizan !
MareCZBG
Priznao si da si clan sns- ali tako si i predsednik drzavnog projekta raspalog kluba koji je zavrsio na 7 mestu aba lige a sada dosao vestackim nacinom do finala Aba. Trofeja 0 ove sezone.

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.