Почетна / Кошарка / АБА лига

Никола Јокић МВП Јадранске лиге

Кошаркаш Мега Лекса Никола Јокић проглашен је за најкориснијег играча регуларног дела сезоне у Јадранској лиги
ФОТО: Д. Жарковић

Јокић је, како се наводи на сајту регионалног такмичења, од почетка сезоне прикупио 527 индексних поена, односно 22 по утакмици.

Од самог почетка сезоне било је јасно да ће ово бити сезона Николе Јокића, јер је већ у првом колу против скопског МЗТ-а имао индекс корисности 44, што је уједно и најбољи учинак неког играча у целој досадашњој сезони.

Поред Јокића, једино су Дејан Мусли и Ален Омић прикупили 40 индексних поена.

Јокић је одиграо 24 од 26 утакмица у Јадранској лиги и само три пута није имао двоцифрен учинак. Он је четири пута био проглашаван за најкориснијег играча кола, а последње признање стигло је у последњем колу када је прикупио 39 индексних поена.

Најбољи играч Јадранске лиге уједно је и најбољи скакач регионалног такмичењам јер је имао 222 скока од почетка сезоне, односно 9,25 по мечу.

На листи најбољих појединаца, после Николе Јокића, налази се још један играч Мега Лекса - Ненад Миљеновић. Миљеновић је имао 521 индексни поен, односно 21,71 по мечу, док је на трећем месту Јосип Собин из Задра са 467 индексних поена или 19,46 по утакмици.

 

 

Коментари5
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

ne indeksu
Danas se sve svodi na ovaj index. Jokicu svaka cast , veliki potencijal , ali kako je ko igrao pokazuje +/- statistika.
Pudlica
da li je moguce da to nije neko iz FMP-a?
Ja
svaka cast
dr
Vec dogovoren prelazak u Zvezdu. On Luka i Tejic na certvorci u evroligi ce dominirati!!
Republika Srpska
Ti reko...

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.