Почетна / Кошарка / АБА лига

Радоњић поново најбољи тренер АБА лиге

Тренер кошаркаша Црвене звезде Дејан Радоњић другу годину заредом изабран је за најбољег стручњака у АБА лиги, саопштено је на сајту регионалног такмичења
ФОТО: В. Марковић

Радоњић је награду заслужио као тренер екипе која је лигашки део завршила на првом месту са 24 победе и само два пораза, изједначивши најбоље учинке Олимпије из 2002, Партизана из 2008. и Макабија из 2012. године.

Под његовим вођством црвено-бели су остварили 20 везаних победа, што је најдужа серија тријумфа у историји лиге, док су против Солнока поставили рекорд лиге по броју скокова на једном мечу - 52.

АБА лига је претходно прогласила Николу Јокића за најбољег младог играча, док су у идеалној петорци: Малком Армстед (Крка), Суад Шеховић (Будућност), Саша Павловић (Партизан), Милан Мачван (Партизан) и Бобан Марјановић (Црвена звезда).

Коментари13
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Mitar
Ja ne znam goreg trenera od njega...
milovan Z.
Ja zaista neznam sta toliko zamerate Radonjicu ?Ko bi bolje uradio sve ovo sto je uradio sa zvezdom ? Koji to trener moze da kaze za sebe da bi vise ucinio u ligi Evrope od Radonjica ? Navijac sam Partizana ali ljudi moji zvezda se nije osramotila u Evropi !
Realan
Milovane prvo nije Liga Evrope,a ni Liga sampiona,nego Evro liga :) Pa evo Vujosevic je sa mnogo manjim budzetom i nista boljim timom otisao na F4 EL. Morao je bolje u top 16 fazi.Izgubio je svaku utakmicu gde je bilo neizvesno u zavrsnici,svojim losim izmenama i losom taktikom.Da ne spominjemo da formu ne zna da tempira.Njegov tim je na pocetku bio na vrhuncu, a kasnije padao sa formom,dok je kod vecine timova to obrnuto.
ma
i prošle godine najbolji trener i....
Realan
Kao coveka ga cenim.Izuzetno korektan bio do sada.Ali kao trener.Pa sa ekipom koju je imao od pocetka, morao je vise napraviti u EL.Covek je izgubio svaku utakmicu,u kojoj se uslo u neizvesnu zavrsnicu.Sto se Aba lige tice,ne mislim da omalovazavam,ali ona je ove godine bila izuzetno slaba.Nisu imali pravu konkurenciju.Da je Partizan imao ovaj tim od pocetka,pa i Buducnost se pojacala Paunicem i Savovicem,ne bi oni imali onaj niz pobeda.Radonjizam :D
Marlon
Pa ni vi niste imali konkurenciju svih ovih godina osim ono kad je Makabi igrao sto je nebitno jer ste i te godine igrali Evroligu. Partizan je svih ovih godina pomagan od drzave a Zvezda urusavana i to je bilo u redu? A to da nema zarade oko karata nije tacno jer je Covic posle Lokomotive prosle god izjavio da su prihodi 13.900.000 dinara a rashodi 5 mil dinara. To da nema zarade je govorio kada se igra u Pioniru. A oko sponzora ako si slusao Vucica kad je gostovao u emisiji OKO na RTS1 rekao je da Zvezda od Telekoma dobija isto koliko i Partizan od NIS-a. Ne znam sta bi Vujosevic i NIS i Telekom. A mi da imamo para koliko hocemo doveli bi cetvorku a ne da igra samo Mitrovic kome je ovo bukvalno prva ozbiljnija sezona i Tejic koji je jedva dobijao minutazu i u ABA a ne EL, igrao je samo kad je morao da odmara Mitrovic ili kad ga bas ne ide, mora Tejic jos mnogo da radi.
Realan
Pa igrali smo i mi EL prosle sezone.Vi ste tim formirali pre.Pa Covic sam rece da od karata ne moze da se zaradi,pa je posle promenio plocu.Svi znaju da imate najveci budzet u regionu.Pusti me Covicevih lazi.Pa taj politicar ne zna nista drugo nego da laze.Sve sponzore koje imate treba da se zahvalite drzavi.A jel normalno po tebi da dobijamo istu kolicinu novca od Telekoma,ako je istina to sto tvrdis,a Partizan drzavni,a FMP Covicev privatni klub? Zasto drzavne pare u privatni klub? I to je totalno nebitno.Ja sam rekao da ste imali formiran tim na pripremama jos,i da smo i mi imali tu mogucnost, ne bi vi bili sada na prvom mestu.Poenta price je da niste imali pravu konkurenciju od pocetka.
Прикажи још одговора
cupa
Radonja kralj nema pojma :) kao najbolji trener na kraju sezone kreće agonija i porazi pa opet lazna obećanja i glupe izjave i tako sve dok se Čovketu nesmuči .... Radonja jednostavno nisi za Zvezdu i kraj.

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.